Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου εγκαινιάζουν ένα σπιτικό Movie Club - cinemagazine.gr
16:14
1/4

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου εγκαινιάζουν ένα σπιτικό Movie Club

Το AFI (American Film Institute) καθιερώνει ημερήσιο Movie Club που θα προτρέπει το κοινό να δει κλασικό σινεμά στο σπίτι του την περίοδο της καραντίνας.

Από τον Πάνο Γκένα

«Ώρα να δούμε ταινίες μαζί, ενώ είμαστε χωριστά».

Με σκοπό να φέρει το κλασικό σινεμά σπίτι και να παροτρύνει τον κόσμο να δει ταινίες που δεν γνωρίζει ή να τις «επισκεφθεί» ξανά ως μέλος μίας παγκόσμιας κοινότητας, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου εγκαινιάζει ένα νέο Movie Club ως «ημερήσια εικονική συγκέντρωση για να εκμεταλλευτούμε τη συλλογική αγάπη μας για τις ταινίες ως μέσο αισιοδοξίας την εποχή της παγκόσμιας αβεβαιότητας».

Πρώτος σταθμός του Movie Club είναι το διαχρονικό «Ο Μάγος του Οζ» του Βίκτορ Φλέμινγκ, ταινία άλλωστε που έχει σύνθημά της την ατάκα «There's no place like home» (Δεν υπάρχει άλλο μέρος σαν το σπίτι), και μπροστάρης της καμπάνιας είναι ο θρυλικός σκηνοθέτης και σινεφίλ, Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Ο Σπίλμπεργκ προλόγισε τη δράση με το παρακάτω βίντεο στο οποίο ανακοίνωσε την πρώτη ταινία και ζήτησε από τους θεατές να ανακαλύψουν τον «Μάγο του Οζ» με την αποφώνηση «see you at the movies» (θα τα πούμε στις ταινίες).

Κάθε μέρα το AFI θα επιλέγει μία εμβληματική ταινία και θα «ζητά» από το παγκόσμιο κοινό να την παρακολουθήσει με εισαγωγικούς προλόγους γνωστών, διάσημων καλεσμένων. Οι ημερήσιες επιλογές θα υποστηρίζονται από trivia, σημειώσεις με θέματα προς συζήτηση για το κοινό που παρακολούθησε και ειδικό περιεχόμενο από τα αρχεία του Ινστιτούτου. Το hashtag της δράσης είναι το #AFIMovieClub.