Αφιέρωμα στον Τζίμη Πανούση: «Ο Δράκουλας των Εξαρχείων» στη μικρή οθόνη - cinemagazine.gr
11:56
19/1

Αφιέρωμα στον Τζίμη Πανούση: «Ο Δράκουλας των Εξαρχείων» στη μικρή οθόνη

Η ΕΡΤ2 θα προβάλει την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στις 23:40, την καλτ ταινία του Νίκου Ζερβού ως φόρο τιμής στον αξέχαστο Τζίμη Πανούση.

Ο τρελός ορθοπεδικός Βίκτωρ Παπαδόπουλος έχει εγκατασταθεί στα Εξάρχεια, μαζί με την κόρη του και τους δύο βοηθούς του. Έχει έρθει από τα Καρπάθια και είναι ένα υβρίδιο του Δόκτορα Φρανκενστάιν και του Κόμη Δράκουλα. Έχει σκοπό την πραγματοποίηση ενός παρανοϊκού σχεδίου, που συνίσταται στη δημιουργία ενός τέλειου ροκ μουσικού συγκροτήματος (οι Μουσικές Ταξιαρχίες, με αρχηγό τον Τζίμη Πανούση), το οποίο θα αποτελείται από συναρθρωμένα μέλη σημαντικών πεθαμένων μουσικών. Όμως τελικά, το συγκρότημα βγαίνει με μια έντονη ροπή προς το «λαϊκό» τραγούδι.

Επιπλέον, οι νεκροί ενός νεκροταφείου, από το οποίο τυμβωρυχεί ο Βίκτωρ με τους βοηθούς του, με αρχηγό τον Χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας δυσανασχετούν και επαναστατούν, επιτίθενται στο σπίτι του Βίκτορα και οργανώνουν υπέρ του σκοπού τους μια μεγάλη δημόσια συναυλία του συγκροτήματος που έφερε στη ζωή ο τρελός επιστήμονας.

Μια παρωδία τρόμου με στοιχεία πολιτικής και κοινωνικής σάτιρας, μια κινηματογραφημένη συναυλία των Μουσικών Ταξιαρχιών και ο Δημήτρης Πουλικάκος σε μια ροκ διασκευή του τραγουδιού «Υπάρχω» του Στέλιου Καζαντζίδη: ναι, ο «Δράκουλας των Εξαρχείων» του Νίκου Ζερβού είναι μία απόλυτα καλτ ελληνική ταινία. Η ανέμελη καρτ-ποστάλ των αρχών του '80, το παρεϊστικο αστείο μιας ταλαντούχας ομάδας, προβάλλεται στην ΕΡΤ2 την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στις 23:40, ως ελάχιστος φόρος τιμής στον ανατρεπτικό, μοναδικό, αξέχαστο Τζίμη Πανούση.

Σκηνοθεσία: Νίκος Ζερβός.
Σενάριο: Τζίμης Πανούσης, Νίκος Ζερβός, Βαγγέλης Κοτρώνης, Λίλη Πανούση.
Μουσική: Τζίμης Πανούσης.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Σπύρος Νούνεσης.
Παίζουν: Κωνσταντίνος Τζούμας, Τζίμης Πανούσης, Βαγγέλης Κοτρώνης, Ισαβέλλα Μαυράκη, Τζώννυ Βαβούρας, Μαρία Τσακαλίδου, Νικόλας Άσιμος, Αντώνης Καφετζόπουλος, Δημήτρης Πουλικάκος,  Θέκλα Τσελεπή, Φαίη Δαμιανάκη, Σάκης Μπουλάς, Χριστίνα Αυλιανού, Γιάννης Κουριώτης, Γιάννης Μιχαλάκος, Παναγιώτης Καλδής, Μαίρη Γαρίτση, Λίλη Πανούση, Φαίη Τζανετοπούλου, Μαρία Κυριάκη, Γιώργος Μαργαρίτης, Δήμητρα Νεονάκη, Μπάμπης Δημολιάτης, Κώστας Κούκιος, Σπύρος Μπουρνάζος, Μάρθα Μουτσάκη.
Διάρκεια: 87΄