Τρέιλερ: Τζούλιαν Μουρ και Μισέλ Γουίλιαμς στο ριμέικ του «Μετά το Γάμο» - cinemagazine.gr
10:06
7/6

Τρέιλερ: Τζούλιαν Μουρ και Μισέλ Γουίλιαμς στο ριμέικ του «Μετά το Γάμο»

Δεκατρία χρόνια μετά την επιτυχημένη ταινία της Δανέζας Σούζαν Μπίερ, ήρθε η ώρα για τη νέα, αμερικανική εκδοχή της. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Μια από τις γνωστότερες και πιο πετυχημένες ευρωπαϊκές ταινίες της προηγούμενης δεκαετίας, αλλάζει κάπως μορφή για χάρη ενός αμερικανικού remake, στο οποίο πρωτοστατούν δυο γνωστά ονόματα πρωταγωνιστριών και ευελπιστεί σε ανάλογη επιτυχία. Το «Μετά το Γάμο» της Δανέζας Σούζαν Μπίερ απογείωσε την καριέρα της, όπως και αυτή του πρωταγωνιστή της Μαντς Μίκελσεν, καθώς έφτασε ως την πεντάδα των Ξενόγλωσσων Όσκαρ εκείνης της χρονιάς, αποτελώντας τη γέφυρα για τη μετέπειτα καριέρα τους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Δεκατρία χρόνια μετά ο σκηνοθέτης Μπαρτ Φρόντλιχ («Wolves», «Mozart in the Jungle») οραματίστηκε και έγραψε ένα ριμέικ που αλλάζει το φύλο των δυο βασικών πρωταγωνιστών. Θυμίζουμε πως στην ταινία της Μπίερ, ένας διευθυντής ενός ορφανοτροφείου στην Ινδία αναμένει μια μεγάλη δωρεά από Αμερικανό ευεργέτη και στο ταξίδι του στις ΗΠΑ για την τελική συμφωνία βλέπει στο πρόσωπο της συζύγου του μια εικόνα από το παρελθόν του.

Η Μισέλ Γουίλιαμς συμφώνησε να παίξει το ρόλο της ιδιοκτήτριας του ορφανοτροφείου και η δωρεά έρχεται πλέον από μια άλλη γυναίκα, τη Τζούλιαν Μουρ. Στη συνάντηση των δύο, η Γουίλιαμς θα γνωρίσει τον σύζυγο της Μουρ που της φέρνει αντίστοιχες αναμνήσεις. Η Μουρ φέτος έχει ένα ακόμη ριμέικ στο ενεργητικό, τη «Γκλόρια» του Σεμπαστιάν Λέλιο (ο ίδιος υπογράφει τη σκηνοθεσία και στη νέα ταινία).