Ας μιλήσουμε για σινεμά με την Ανιές Βαρντά! - cinemagazine.gr
16:27
16/4

Ας μιλήσουμε για σινεμά με την Ανιές Βαρντά!

Ένα ντοκιμαντέρ που θα μελετά το κινηματογραφικό της έργο ξεκινώντας από τις αρχές της καριέρας της, θα είναι η επόμενη δουλειά της αειθαλούς γαλλίδας. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Πρόσωπο του τελευταίου χρόνου, η Ανιές Βαρντά δέχτηκε έστω και αργά βραβεύσεις για το σύνολο της καριέρας της, με την ευκαιρία του ντοκιμαντέρ «Πρόσωπα και Ιστορίες» που έφτασε μια ανάσα πριν το Όσκαρ, χάνοντας τελικά από το «Icarus». Τα χρόνια προετοιμασίες της ταινίας, αλλά και όλες οι εκδηλώσεις προς το πρόσωπο της Βαρντά έδιναν το συμπέρασμα πως κάπως έτσι θα έκλεινε τη καριέρα της, όμως ήδη ξεκίνησε την παραγωγή ενός νέου ντοκιμαντέρ. 

Με σκηνοθέτη τον επί χρόνια συνεργάτη της Ντιντιέ Ρουζέ, η Βαρντά θα επιμεληθεί του ντοκιμαντέρ «Let's Talk About Cinema», εμπνευσμένο από τα masterclasses που έδινε η ίδια την περασμένη δεκαετία. Το φιλμ θα κοιτά πίσω στην καριέρα της, ξεκινώντας από το πρώτο φιλμ που έκανε το 1954 («La Pointe Courte») ως το «Εκατό και Μία Νύχτες» που έκανε 40 χρόνια αργότερα, το 1994. Σκοπός της παραγωγής είναι να έχει ολοκληρωθεί ως το φθινόπωρο, τρυπώνοντας έτσι σε πολλά φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Let's Talk About Cinema» θα έχει μια δομή αντίστοιχη με αυτή του «De Palma», με την Βαρντά να μιλά για τις ταινίες της, αλλά με ενισχυμένη παρουσία φίλων και συνεργατών που θα συνθέσουν ένα ολοκληρωμένο πορτρέτο της δουλειάς της.