Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους: Παράταση προθεσμίας υποβολής! - cinemagazine.gr
14:57
11/7

Διαγωνιστικό Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους: Παράταση προθεσμίας υποβολής!

Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης, θα πραγματοποιηθεί 19 - 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό ραντεβού της πόλης, στηρίζει για έβδομη χρονιά τους νέους Έλληνες δημιουργούς και σας προσκαλεί να συμμετέχετε στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών ταινιών Μικρού Μήκους.

Αναπόσπαστο κομμάτι του φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια, το Διαγωνιστικό τμήμα των Ελληνικών ταινιών Μικρού Μήκους εκπροσωπεί το πιο συναρπαστικό, δημιουργικό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής και έχει παρουσιάσει συνολικά περισσότερες από 350 ταινίες.

Με ένα σύνολο που ξεπερνά ήδη τις 200 συμμετοχές, οι Νύχτες Πρεμιέρας δίνουν μία μικρή παράταση. Η προθεσμία υποβολής των ταινιών για το φετινό Διαγωνιστικό Τμήμα των Ταινιών Μικρού Μήκους παρατείνεται λοιπόν μέχρι τις 15 Ιουλίου!

Όροι συμμετοχής
Στο Διαγωνιστικό δικαιούται να συμμετάσχει κάθε ελληνική ταινία μικρού μήκους που έχει ολοκληρώσει την παραγωγή της από το Σεπτέμβριο του 2017 μέχρι και το καλοκαίρι του 2018. Για τη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό δεν απαιτείται αποκλειστικότητα προβολής ή ελληνικής πρεμιέρας της ταινίας. Στην περίπτωση που η ταινία επιλεγεί στο διαγωνιστικό τμήμα, θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της σε DCP.  Σκηνοθέτες και παραγωγοί από Ελλάδα και Κύπρο που επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να υποβάλουν την ταινία τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας FilmFreeway μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2018.

Οι ταινίες που θα επιλεχθούν, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ ειδική κριτική επιτροπή θα απονείμει βραβεία Καλύτερης Ταινίας (Α' και Β'), Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Ανδρικής και Γυναικείας Ερμηνείας. Τα βραβεία Καλύτερης ταινίας θα συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο, λεπτομέρειες για το οποίο θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η προθεσμία υποβολής για το Διαγωνιστικό τμήμα Ελληνικών ταινιών Μ.Μ. λήγει στις 15 Ιουλίου 2018. Δεκτές θα γίνονται αποκλειστικά όσες ταινίες υποβάλλονται μέσα από την πλατφόρμα FilmFreeway.

Διαβάστε ακόμη:
Νύχτες Πρεμιέρας 2017: 44 ελληνικές μικρές ιστορίες = 44 συνεντεύξεις!
Νύχτες Πρεμιέρας 2017: Τα βραβεία του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Οι Νύχτες Πρεμιέρας είναι το μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου που πραγματοποιείται στην Αθήνα, έχει φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα του ξένου και ελληνικού κινηματογραφικού χώρου, και προσελκύει το ενδιαφέρον περισσότερων από 60.000 θεατών.

Κάθε χρόνο το φεστιβάλ προβάλλει περισσότερες από 200 ταινίες σε κεντρικούς κινηματογράφους της πόλης, και αποτελεί τον κινηματογραφικό θεσμό της Αθήνας σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας κινηματογραφικής χρονιάς.

Η φετινή 24η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των ταινιών:
panos@aiff.gr | www.cinemagazine.gr | www.aiff.gr
τηλ. επικοινωνίας: 210 6018565