Η Amazon ανακοίνωσε το καστ του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» - cinemagazine.gr
9:00
15/1

Η Amazon ανακοίνωσε το καστ του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Η πολυαναμενόμενη (και πολυδάπανη) τηλεοπτική μεταφορά του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» ανακοίνωσε τη «συντροφιά» της.

Από τον Πάνο Γκένα

Μπορεί να μην έχει ακουστεί ακόμη «Action» ( τα γυρίσματα ξεκινούν τον Φεβρουάριο), η Amazon όμως ξέρει καλά πως ο επερχόμενος, πανάκριβος «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» της είναι precious. Λίγο πριν ρολάρουν οι κάμερες στην ιδανική Μέση Γη, δηλαδή τη Νέα Ζηλανδία, ανακοινώθηκε το καστ του «Άρχοντα» που αποτελείται από πρωτοεμφανιζόμενους. Ώρα να μάθουμε νέα ονόματα!

Το καστ των Δαχτυλιδιών

«Μετά από μία εκτεταμένη έρευνα σε όλο τον κόσμο, είμαστε επιτέλους χαρούμενοι που ανακοινώνουμε την πρώτη ομάδα των λαμπρών ηθοποιών που θα συμμετέχει στη σειρά του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" της Amazon», αναφέρουν οι παραγωγοί του σόου Τζ. Ντ. Πέιν και Πάτρικ ΜακΚέι στο Δελτίο Τύπου. Η σημείωση πως πρόκειται για την πρώτη ομάδα σημαίνει πως σύντομα θα υπάρξουν προσθήκες. Λέτε η ομάδα παραγωγής να επιφυλάσσει κάποιο μεγάλο όνομα guest πλάι στα φρέσκα πρόσωπα του καστ;

Η ανακοίνωση  των ηθοποιών δεν περιλαμβάνει την αντιστοίχισή τους με συγκεκριμένους χαρακτήρες των βιβλίων. Η μοναδική πληροφορία που έχει κυκλοφορήσει είναι πως η Μόρφιντ Κλαρκ θα υποδύεται την Γκαλάντριελ, χωρίς όμως να υπάρχει επιβεβαίωση.

Το καστ λοιπόν, περιλαμβάνει τους:
Ρόμπερτ Αραμάγιο
«Nocturnal Animals», είχε υποδυθεί τον νεαρό Νεντ Σταρκ στο «Game of Thrones»
Όγουεν Άρθουρ 
Ναζανίν Μπονιάντι

υποδύθηκε τη ρεπόρτερ Ρούντι Μπαχτιάρ στη «Βόμβα»
Τομ Μπατζ
Αυστραλός μουσικός, ηθοποιός, τον είχαμε δει στο «The Proposition» των Τζον Χίλκοτ, Νικ Κέιβ
Μόρφιντ Κλαρκ
η Μίνα στον πρόσφατο «Δεάκουλα» των BBC/Netflix και συμμετοχές σε «Patrick Melrose», «His Dark Materials»
Ισμαήλ Κρουζ Κόρντοβα
θα τον δούμε σύντομα στη σειρά «The Undoing» στο πλάι των Νικόλ Κίντμαν, Χιου Γκραντ
Έμα Χόρβαθ
Μαρκέλα Κάβενο

συμμετείχε στη σειρά «Picnic at Hanging Rock»
Τζόζεφ Μόουλ
ο Μπέντζεν Σταρκ του «Game of Thrones», επόμενη ταινία του το «The Last Planet» του Τέρενς Μάλικ
Τίρο Μουχαφιντίν
Σοφία Νομβέτε
Μέγκαν Ρίτσαρντς
Ντίλαν Σμιθ

πρόκειται να τον δούμε σύντομα στο «First Cow» της Κέλι Ράιχαρντ, έχει συμμετοχές στα «300», «The Immortals»
Τσάρλι Βίκερς
Ντάνιελ Γουέιμαν

τον είδαμε στις «Μεγάλες Προσδοκίες» στο πλάι των Ρέιφ Φάινς, Σάλι Χόκινς, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ

Οι πρωταγωνιστές του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» (με τη σειρά που αναφέρονται παραπάνω).

Όλα όσα ξέρουμε για την τηλεοπτική σειρά της Amazon

Μεταφέροντας το μεγάλο θέαμα στις διαστάσεις της μικρής οθόνης και τον πόλεμο των εντυπώσεων στο μέτωπο των διαδικτυακών πλατφορμών, η Amazon που έχει πληρώσει 250 εκατομμύρια $ για δικαιώματα ανακοίνωσε εδώ και πολλούς μήνες πως θα μας ταξιδέψει εκ νέου στη Μέση Γη. Η πολυδάπανη μεταφορά, που θα αφηγηθεί την ιστορία του Δαχτυλιδιού πολύ πριν επισκεφθούμε το Χόμπιτον, είναι το μεγάλο στοίχημα της εταιρείας και έρχεται να καλύψει το κενό φαντασίας μετά το «Game of Thrones». 

Αρκετοί θεωρούσαν για δεκαετίες πως η δράση των βιβλίων του Τόλκιν δεν μπορεί να κινηματογραφηθεί, αλλά οι ταινίες του Πίτερ Τζάκσον απέδειξαν με δημιουργικό σθένος, καλλιτεχνική πίστη και αρκετά Όσκαρ το αντίθετο.

Με αφορμή το νέο της ανανέωσης της σειράς, ας συγκεντρώσουμε όλα όσα γνωρίζουμε για τον τηλεοπτικό «Άρχοντα».

Η δημιουργική «Συντροφιά»

Το καλοκαίρι αποκαλύφθηκε στον επίσημο λογαριασμό της σειράς στο Twitter η τηλεοπτική Συντροφιά, που αποτελείται από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, υπεύθυνους για μερικές από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων χρόνων.

Ο βραβευμένος με Emmy παραγωγός και σεναριογράφος Μπράιαν Κόγκμαν, ο οποίος πήρε μεταγραφή από το Γουέστερος μετά το τέλος των υποχρεώσεών του στο «Game of Thrones» θα μετακομίσει στην Amazon για τις ανάγκες του φιλόδοξου «Άρχοντα». Ο Κόγκμαν, που συνεργάστηκε με την ομάδα παραγωγής του «GoT» από την πρώτη σεζόν και έγραψε επίσης το συνοδευτικό βιβλίο «Inside HBO's Game of Thrones», επιμελήθηκε τα σενάρια 11 επεισοδίων του «Thrones», μερικά εκ των οποίων ήταν η πρεμιέρα του 4ου κύκλου «Cripples, Bastards, and Broken Things», το «Oathkeeper» και το δεύτερο επεισόδιο του 8ου κύκλου «A Knight of the Seven Kingdoms», ενώ παράλληλα ετοιμάζει το σενάριο της ζωντανής εκδοχής του «Σπαθιού του Βασιλιά Αρθούρου» για το Disney+. Μαζί του, οι Τζιν Κέλι («Boardwalk Empire»), Λίντσεϊ Γουέμπερ, («10 Cloverfield Lane»), Στέφανι Φόλσομ («Toy Story 4»), Ρον Έιμς («Ιπτάμενος Κροίσος») συμπληρώνουν την ομάδα παραγωγής.

Στη σεναριακή ομάδα συναντάμε διαπρεπή ονόματα: η Τζένιφερ Χάτσισον και ο Τζέισον Καχίλ των δραματικών «Breaking Bad» και «The Sopranos» (αντίστοιχα), ο Τζάστιν Ντομπλ των φαντασμαγορικών «Stranger Things» και η Έλεν Σανγκ του ανατριχιαστικού «Hannibal», θα βρίσκονται πίσω από τη διασκευή. 

Στο καλλιτεχνικό τμήμα τα ευρηματικά κοστούμια της Κέι Χόουλι στο «Suicide Squad» και η ριζοσπαστική εικονογραφία του Ρικ Χάινρικς στο «Star Wars: Οι Τελευταίοι Τζεντάι» αποτελούν εχέγγυα για την αισθητική του νέου «Άρχοντα», αλλά το μεγάλο νέο είναι άλλο: η επιστροφή του εικονογράφου, σχεδιαστή Τζον Χόου, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον επίσης κορυφαίο Άλαν Λι (ο Λι έδωσε με τα σκίτσα του εικόνα στο όραμα του Τόλκιν πολύ πριν τις ταινίες) για τις κινηματογραφικές τριλογίες του «Άρχοντα» και του «Χόμπιτ» δια χειρός Πίτερ Τζάκσον.

Ο σκηνοθετικός «Πύργος»

Ο Χουάν Αντόνιο Μπαγιονά, ο σκηνοθέτης του τρομακτικού «Ορφανοτροφείου», ταινία που τον σύστησε στο παγκόσμιο κοινό, της υποδειγματικής μεταφοράς του «A Monster Calls» (στην Ελλάδα η ταινία είχε τον ατυχή τίτλο «7 Λεπτά μετά τα Μεσάνυχτα»), του μελοδραματικού «The Impossible» (που οδήγησε τη Ναόμι Γουάτς σε άλλη μία οσκαρική υποψηφιότητα το 2012) και του σκοτεινού «Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε», ταξιδεύει για τη Μέση Γη!

Ο Μπαγιονά θα σκηνοθετήσει τα πρώτα δυο επεισόδια του «Άρχοντα» και λογικά η Amazon θα ανακοινώσει σύντομα νέα ονόματα για τα επόμενα. «Ο Τόλκιν δημιούργησε μία από τις πιο συναρπαστικές και εμπνευσμένες ιστορίες όλων των εποχών. Ως πολύχρονος θαυμαστής είναι τιμή και χαρά που περιλαμβάνομαι σ' αυτή την εκπληκτική ομάδα. Ανυπομονώ να σας ταξιδέψω στη Μέση Γη για να ανακαλύψετε τα θαύματα της Δεύτερης Εποχής, σε μια ιστορία που δεν έχετε δει ποτέ», δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Η «Επιστροφή» στη Μέση Γη

Τον περασμένο Μάρτιο το Amazon Prime δημοσίευσε ως teasing μέσω twitter τον χάρτη του Νούμενορ με τη λεζάντα «Καλωσήρθατε στη Δεύτερη Εποχή», και άμεσα οι θαυμαστές και φανατικοί του έργου του Τόλκιν αντιλήφθηκαν με σαφήνεια το περιεχόμενο της νέας τηλεοπτικής σειράς.

Για τους υπόλοιπους, ας ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς είναι το Νούμενορ και τι η Δεύτερη Εποχή.

Η συμμαχία των ανθρώπων, των νάνων και των ξωτικών ενάντια στον Σάουρον, η νίκη του Ισίλντουρ στη μεγάλη μάχη της Μέσης-Γης όταν έκοψε το δάχτυλο του Σάουρον και πήρε το Ένα Δαχτυλίδι, είναι μερικά από τα γεγονότα που τοποθετούνται στο τέλος της Δεύτερης Εποχής, η οποία διήρκεσε σχεδόν 3.400 χρόνια. Αφετηρία της ωστόσο ήταν η καταδίκη του πρώτου σκοτεινού άρχοντα, Μόργκοθ, η άνοδος του έμπιστου ακόλουθού του Σάουρον και η δημιουργία των Δαχτυλιδιών της Δύναμης, καθώς επίσης και του Ενός. Τα γεγονότα του κινηματογραφικού «Άρχοντα» και η καταστροφή του Δαχτυλιδιού στην «Επιστροφή του Βασιλιά» αποτελούν κομμάτι της Τρίτης Εποχής.

Στην αρχή της Δεύτερης Εποχής τοποθετείται και η απόδοση της νήσου Νούμενορ ως κατοικία των ανθρώπων. Το συγκεκριμένο βασίλειο-νησί, δώρο των Βάλαρ στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν μαζί με τα Ξωτικά για την καταστροφή του Μόργκοθ, χωριζόταν από τη Μέση Γη μέσω της Μεγάλης Θάλασσας. Οι κάτοικοί του ήταν γενναίοι θαλασσοπόροι που σύντομα όμως ξεκίνησαν να εποφθαλμιούν τα Ξωτικά για την αθανασία τους. Αυτός που λογικά θα μας απασχολήσει κάποια στιγμή στο μέλλον και έχει καταγωγή από το Νούμενορ, απόγονος ενός από τους σπουδαιότερους βασιλιάδες του νησιού, δεν είναι άλλος από τον Άραγκορν (Βίγκο Μόρτενσεν στις ταινίες του Τζάκσον). Η αιχμαλωσία του Σάουρον στο Νούμενορ και όσα ακολούθησαν αυτής, είχαν ως αποτέλεσμα τη συθέμελη καταστροφή του νησιού.

Η παραγωγή του «Άρχοντα» θα ξεκινήσει το 2020 και τα πρώτα επεισόδια αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα το 2021. Μετά τη σαρωτική επιτυχία του «Game of Thrones», οι περισσότεροι αποζητούν τον τηλεοπτικό διάδοχο στα μονοπάτια της φαντασίας. Το HBO ετοιμάζει ήδη πρίκουελ του «Θρόνου» ενώ η Warner έβαλε στο παιχνίδι την Amazon για να μεταφέρουν το μεγαλείο της Μέσης Γης στη μικρή οθόνη. Στο σχεδιασμό της συμφωνίας συμμετείχε προσωπικά και ο πρόεδρος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ενώ σύμφωνα με το Ρόιτερς, το κόστος της σειράς θα ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Και να σκεφτεί κανείς πως πριν από μερικά χρόνια θα ήταν αδιανόητο να σκεφτούμε τέτοιες επικές διασκευές για τις ίντσες της μικρής οθόνης...