Από White Walker σε Skywalker! Οι δημιουργοί του «Game of Thrones» αναλαμβάνουν νέα «Star Wars» - cinemagazine.gr
9:48
7/2

Από White Walker σε Skywalker! Οι δημιουργοί του «Game of Thrones» αναλαμβάνουν νέα «Star Wars»

Οι Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις αναλαμβάνουν τη «Δύναμη» και ταξιδεύουν από το Γουέστερος σε έναν «γαλαξία πολύ, πολύ μακριά».

Από τον Πάνο Γκένα

Το σύμπαν των «Star Wars» φαίνεται πως διαστέλλεται, μιας και η Ντίσνεϊ σε συνεργασία με τη Lucasfilm, ανακοίνωσαν νέα σειρά ταινιών «Star Wars» που δεν σχετίζεται ούτε με το έπος της οικογένειας Σκάιγουοκερ (που ολοκληρώνεται λογικά με το Επεισόδιο 9 του Τζ. Τζ. Έιμπραμς), ούε με τη νέα τριλογία που ετοιμάζει ο Ράιαν Τζόνσον, σκηνοθέτης του αμφιλεγόμενου «Οι Τελευταίοι Τζεντάι».

«Ο Ντέιβιντ και ο Νταν είναι δυο από τους καλύτερους παραμυθάδες που εργάζονται σήμερα», δήλωσε η Πρόεδρος της Lucasfilm Κάθλιν Κένεντι. «Ο τρόπος που έχουν να χειρίζονται σύνθετους χαρακτήρες, το βάθος μιας ιστορίας και τον πλούτο της μυθολογίας, θα εγκαινιάσουν νέο έδαφος και θα ωθήσουν με τόλμη τα "Star Wars" σε μία συναρπαστική διαδρομή», πρόσθεσε. «Έχουν μία συγκεκριμένη ιδέα για τον αριθμό των ταινιών και στο μέλλον είμαι βέβαιος ότι θα σας αποκαλύψουμε τις λεπτομέρειες. Αυτή τη στιγμή έχουν επικεντρωθεί σε μια χρονική στιγμή της μυθολογίας του Star Wars και αντλούν ιδέες από εκεί», δήλωσε ο CEO της Ντίσνεϊ Μπομπ Ίγκερ.

Η ανακοίνωση δεν περιλάμβανε σαφές χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας των ταινιών. «Το καλοκαίρι του 1977 ταξιδέψαμε σε έναν γαλαξία πολύ μακριά και συνεχίζουμε να τον ονειρευόμαστε από τότε», είπαν οι Μπένιοφ και Βάις σε κοινή τους δήλωση. «Μας τιμά η ευκαιρία, αν και είμαστε λίγο τρομοκρατημένοι από την ευθύνη αλλά και τόσο ενθουσιασμένοι για να ξεκινήσουμε αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η τελευταία σεζόν του "Game of Thrones"».

Να θυμίσουμε πως το καλοκαίρι οι Μπενιοφ και Βάις είχαν ανακοινώσει άλλο ένα φιλόδοξο πρότζεκτ, έτοιμο να ξαναγράψει την Ιστορία. Το «Confederate», μία πρωτότυπη σειρά του ΗΒΟ, θα λάμβανε χώρα σε ένα εναλλακτικό, ιστορικό χρονοδιάγραμμα, όπου ο αμερικάνικος Νότος αποτελεί έθνος στο οποίο η δουλεία παραμένει νόμιμη. Λόγω του σκανδαλώδους περιεχομένου του, είναι πολύ πιθανό η παραγωγή της σειράς να μείνει στο pause, και από το «νέο εμφύλιο πόλεμο», οι Μπένιοφ και Βάις να προτίμησαν τον «Πόλεμο των Άστρων».

Επιπλέον, στον ολοένα και αναπτυσσόμενο «πόλεμο των streaming υπηρεσιών», ο Ίγκερ επιβεβαίωσε πως η εταιρεία αναπτύσσει «μερικές» (πληθυντικός!) τηλεοπτικές σειρές Star Wars για την πλατφόρμα της Ντίσνεϊ που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα ως υπηρεσία το 2019. «Αναπτύσσουμε όχι μόνο μία, αλλά μερικές σειρές Star Wars ειδικά για την εφαρμογή της Disney... Επειδή η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί εντελώς, δεν μπορούμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι γι 'αυτό. Νομίζω όμως ότι θα βρείτε το επίπεδο των ταλέντων που θα συμμετέχουν πολύ σημαντικό», πρόσθεσε ο Ίγκερ.

Το σύμπαν λοιπόν του «Star Wars» όντως διαστέλλεται. Ευχόμαστε να μην ξεχειλώσει...