Δεν υπάρχει σωτηρία: Μυστικισμός, μάγισσες και θρησκεία μπλέκουν στο τρέιλερ του «Apostle» - cinemagazine.gr
10:47
18/9

Δεν υπάρχει σωτηρία: Μυστικισμός, μάγισσες και θρησκεία μπλέκουν στο τρέιλερ του «Apostle»

Ο Γκάρεθ Ίβανς των «Raid» δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε κάτι που - αρχικά τουλάχιστον - φέρνει αναμνήσεις «Wicker Man»!

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Γκάρεθ Ίβανς κατάφερε πριν λίγα χρόνια να δώσει μια νέα πνοή στον χώρο του κλασικού action σινέμα, γυρνώντας, σχεδόν με τη λογική ενός video game, το «Raid». Η απήχηση που είχε η ταινία έφερε και ένα δεύτερο φιλμ, εξίσου εντυπωσιακό, το 2014. Η τετράχρονη σιωπή του σπάει σε 2 μήνες περίπου, όταν και θα κυκλοφορήσει από το Netflix η νέα του δουλειά, με τίτλο «Apostle».

Ο ίδιος περιέγραψε την ταινία του ως ένα μυστικιστικό παραμύθι και διαδραματίζεται στις αρχές του 20ου αιώνα. Πρωταγωνιστής είναι ο Νταν Στίβενς («The Guest», «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»), στο ρόλο ενός νεαρού που επιστρέφει στο σπίτι των γονιών για να ανακαλύψει πως η αδερφή του έχει απαχθεί από μια μυστηριώδη θρησκευτική αίρεση, τα μέλη της οποίας ζουν σε ένα νησί υπό τις οδηγίες ενός χαρισματικού ηγέτη (Μάικλ Σιν). Φτάνοντας εκεί, μαθαίνει όσα περισσότερα μπορεί για τη λειτουργία της αίρεσης και έρχεται κοντά σε ένα θανατηφόρο μυστικό. 

Με ψήγματα απο το «Wicker Man» όπως εύκολα μπορέι να αντιληφθεί κανείς, ο Ίβανς φαίνεται να παρουσιάζει τώρα κάτι πιο ατμοσφαιρικό σε σχέση με τις προηγούμενες ταινίες του, αν και έχει κάπως εντρυφήσει στο σινεμά του τρόμου, έχοντας παρουσιάσει μια από τις ιστορίες του «V/H/S/2». 

Το Netflix κυκλοφόρησε το τρέιλερ που μαζί με την πολύ εντυπωσιακή αφίσα της ταινίας ιντριγκάρουν για το περιεχόμενο. Το δίκτυο επέτρεψε την πρεμιέρα της ταινίας σε κινηματογραφική αίθουσα στο Fantastic Fest και στις 12 Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει διαθέσιμη στην πλατφόρμα.