Ο Άνσελ Έλγκορτ επιβεβαιώνει πως το σενάριο του «Baby Driver 2» είναι έτοιμο - cinemagazine.gr
14:47
31/7

Ο Άνσελ Έλγκορτ επιβεβαιώνει πως το σενάριο του «Baby Driver 2» είναι έτοιμο

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας του Έντγκαρ Ράιτ δήλωσε πως έχει διαβάσει ήδη το σενάριο του σίκουελ και πως αυτό θα γυριστεί σίγουρα κάποια στιγμή. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ξεκινώντας από τη Βρετανία και την όμορφη παρέα του «Spaced», ο Έντγκαρ Ράιτ απέκτησε με τα χρόνια φανατικό κοινό που δεν ήταν ποτέ όμως τόσο μεγάλο ώστε οι ταινίες του να αποκομίσουν τεράστια κέρδη. Ειδικότερα, το πρώτο του πέρασμα στις ΗΠΑ, το εντυπωσιακό «Scott Pilgrim» έπιασε νούμερα πολύ κατώτερα των προσδοκιών, γεννώντας το ερώτημα του αν ο Ράιτ μπορεί να βρίσκεται πίσω από ταινίες μεγάλων στούντιο.

Άσχετα με το ποια μπορεί να θεωρεί κανείς ως καλύτερη ταινία του, αυτό που κατάφερε το «Baby Driver» ήταν να γίνει η πρώτη πραγματικά μεγάλη εμπορική επιτυχία του, βγάζοντας παγκοσμίως 226 εκ. δολάρια (τα 107 στις ΗΠΑ), με budget μόλις 34. Η ίδια η ταινία αποτελεί και από τα μεγάλα καμάρια της κατηγορίας των ταινιών μεσαίου προϋπολογισμού που κάθε χρόνο εκτοπίζονται από τα πανάκριβα tentpole στα οποία δίνουν, σχεδόν αποκλειστικά πια, τα λεφτά τους τα μεγάλα στούντιο.

Ο Ράιτ αυτό τον καιρό απασχολείται με τα γυρίσματα της καινούργιας του ταινίας, το λονδρέζικο θρίλερ «Last Night in Soho», όμως ήδη πριν είχε αναπτύξει ιδέες για μια ενδεχόμενη συνέχεια του «Baby Driver». Μιλώντας παλιότερα ανέφερε την ύπαρξη ενός σεναρίου το οποίο φαίνεται τελικά να κυκλοφορεί ανάμεσα στους συντελεστές του πρώτου φιλμ. Αυτό βγήκε από την απάντηση που έδωσε ο Άνσελ Έλγκορτ σχετικά με μια ενδεχόμενη συνέχεια: «Ο Έντγκαρ Ράιτ μου έχει στείλει ολοκληρωμένο σενάριο για την ταινία. Και ναι, σίγουρα θα το κάνουμε. Θα υπάρξει Baby Driver 2, αν και στο σενάριο έχει διαφορετικό τίτλο. Αλλά θα πρέπει να ρωτήσετε τον Έντγκαρ γι' αυτό το θέμα.»

Αναμένουμε.