«Και... εις άλλα με υγεία»: Η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη επιστρέφει στα θερινά - cinemagazine.gr
14:42
13/5

«Και... εις άλλα με υγεία»: Η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη επιστρέφει στα θερινά

Μετά την εντυπωσιακή έξοδο της ταινίας στις αρχές Μαρτίου, λίγο πριν την επιβολή των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» επιστρέφει για να ξαναβρεί το κοινό της κάτω από το φως των αστεριών και με ασφάλεια.

Η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς», η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη επιστρέφει το καλοκαίρι στα θερινά σινεμά της Αθήνας και της επαρχίας, σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας που έχει θεσπίσει η πολιτεία.

Την διανομή της έχει αναλάβει η Tulip Entertainment και ο σκηνοθέτης μαζί με τους συνεργάτες του ανυπομονούν να υποδεχθούν το κοινό που δεν πρόλαβε να την παρακολουθήσει τον Μάρτιο, αρχικά λόγω της κοσμοσυρροής που σημειώθηκε την πρώτη εβδομάδα προβολής της και στη συνέχεια λόγω του lockdown.

Σημείωμα σκηνοθέτη 

«Όπου και να πάω, όπου και να κοιτάξω, ό,τι και να σκεφτώ • Ελλάδα! Αυτή η αλλόκοτη χώρα με τις χίλιες ευλογίες και τις χίλιες κατάρες. Ελλάδα. Ένας τόπος για τον οποίο το ρητό “εδώ τα πάντα μπορούν να συμβούν” δεν είναι υπερβολή, αλλά ο κανόνας. Ελλάδα. Ο ιδανικός καμβάς για να ζωγραφίσεις επάνω του την πιο απίστευτα πιστευτή κινηματογραφική ιστορία.

Επαρχία, καλοκαίρι, σήμερα. Μια μικρή πόλη χαμένη στον κάμπο. Αφόρητη ζέστη και αφόρητη πλήξη. Μια συζυγική απιστία και ένα εκατομμύριο ευρώ που κάνει φτερά ανάβουν τα αίματα. Ο κόσμος κι ο υπόκοσμος συναντιούνται, τα όργανα αρχίζουν να βαράνε κι από κει και πέρα ο κακός χαμός. Έρωτες και καψούρες, πάθη και προδοσίες, συμβόλαια θανάτου, γιοι και μανάδες, σκυλάδικα και black metal, κροκόδειλοι, γλάροι, γουρούνια, χαρακτήρες με μεγάλα “εγώ” και τρύπιες καρδιές.

Όλα αυτά και άλλα τόσα, μαζί με ένα αποθεωτικό μαύρο χιούμορ που όμοιό του δεν έχω ξαναδοκιμάσει ποτέ σε άλλη μου ταινία, αποτελούν τα υλικά του κοκτέιλ της “Μπαλάντας”. Οπότε, καθίστε αναπαυτικά κι απολαύστε. Καλή σας διασκέδαση και... εις άλλα με υγεία». 

Διαβάστε εδώ την γνώμη μας για την ταινία και επίσης τη συνέντευξη του Βασίλη Μπισμπίκη «Προτιμώ να τραβάς τον θεατή από την καρδιά, να τον ξεσηκώνεις» στον Νεκτάριο Σάκκα.