Δείτε κομμένες σκηνές από την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη - cinemagazine.gr
12:15
3/4

Δείτε κομμένες σκηνές από την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη

Η ομάδα της «Μπαλάντας» μοιράζεται τις κομμένες σκηνές της ταινίας, αφού το κινηματογραφικό «τραγούδι» της διακόπηκε απότομα λόγω κορονοϊού.

Από τον Πάνο Γκένα

Η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς», η επιστροφή του Γιάννη Οικονομίδη στο σινεμά έξι χρόνια μετά το «Μικρό Ψάρι», κυκλοφόρησε στις ελληνικές αίθουσες στις 5 Μαρτίου, λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση των μέτρων για το κλείσιμο των κινηματογράφων λόγω κορονοϊού (12/03).

Από τις πιο αναμενόμενες ελληνικές παραγωγές, όπως αποδείχθηκε από την προσέλευση του κόσμου τις πρώτες μέρες προβολής, η «Μπαλάντα» μπορεί να σίγησε για λίγο αλλά επιστρέφει με κομμένες σκηνές και την υπόσχεση - κορονοϊού επιτρέποντος - να «ακουστεί» ξανά στις αίθουσες.

Η δημιουργική ομάδα της ταινίας προσφέρει στις δύσκολες μέρες του εγκλεισμού, μία επιλογή από τις κομμένες σκηνές της ταινίας σαν ένα μικρό δώρο στους θεατές και θαυμαστές του σύγχρονου κινηματογραφικού ανατόμου του νεοελληνικού αλαλούμ, Γιάννη Οικονομίδη.

Παρακολουθήστε στο βίντεο παρακάτω τις σκηνές, διαβάστε την κριτική της ταινίας και  την συνέντευξη του Βασίλη Μπισμπίκη στον Νεκτάριο Σάκκα εδώ.

Με δεδομένη γραφή και συνέπεια που ακολουθεί από το 2002 με το πυρωμένο κωμικοτραγικό μανιφέστο «Σπιρτόκουτο», την τσαμπουκαλεμένη «Ψυχή στο Στόμα», το νουάρ τραύμα του «Μαχαιροβγάλτη», τη διεθνή πορεία του «Μικρού Ψαριού» (υποψήφιο για Χρυσή Άρκτο στη Μπερλινάλε 2014) και την τεράστια θεατρική επιτυχία του «Στέλλα Κοιμήσου» στο Εθνικό Θέατρο, ο Γιάννης Οικονομίδης επέστρεψε στον κινηματογράφο για να αφηγηθεί μία ερωτική ιστορία, πικρή και μαύρη.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας, όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο και η «Ωραία Κοιμωμένη» Όλγα δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει.

Ο Βασίλης Μπισμπίκης και οι Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Βαγγέλης Μουρίκης, Στάθης Σταμουλακάτος - παλιοί γνώριμοι του κινηματογραφικού κόσμου του Οικονομίδη - αποτελούν το βασικό καστ ενώ το σενάριο υπέγραψε ο σκηνοθέτης μαζί με τον Χάρη Λαγκούση («Μικρό Ψάρι») και τον συγγραφέα του «Γκιάκ» Δημοσθένη Παπαμάρκο.

Δείτε στη συνέχεια το τρέιλερ και τα teasers της ταινίας, εμποτισμένα στο χαρακτηριστικό ύφος και χιούμορ του σκηνοθέτη.

CREDITS

Η FALIRO HOUSE ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε. | FALIRO HOUSE | EZ FILMS | SUTOR KOLONKO | Y.E. FILMS LTD ΣΕ ΣΥΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΕΡΤ Α.Ε. | ONASSIS CULTURE | ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ (Σ.Ε.ΚΙΝ.) | DIGITAL DISTRICT | ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | POPION PRODUCTIONS | YAFKA ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΚΟΜΕ Α.Ε. | ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ | THE CNC AND THE GFC – FRENCH-GREEK CO-PRODUCTION FUND | FILM– UND MEDIENSTIFTUNG NRW | MEDIA CREATIVE EUROPE

Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΥΠΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

VFX SUPERVISOR ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΜΟΥΚΗΣ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΑΡΔΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΑ ΙΟΥΛΙΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ – ΜΙΞΑΖ ΚΩΣΤΑΣ ΦΥΛΑΚΤΙΔΗΣ ΗΧΟΣ ΝΤΙΝΟΣ ΚΙΤΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ JEAN-MICHEL BERNARD ΜΟΝΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΛΟΜΥΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΟΙ DAVID DANESI JEAN-MICHEL BERNARD ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ELIE MEIROVITZ INGMAR TROST ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ ΛΑΓΚΟΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ INTERNATIONAL SALES THE MATCH FACTORY

CAST: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ, ΒΙΚΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΡΤΕΚΗΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΑΤΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΥΡΙΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΕΝΑ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ