Στιβ Καρέλ και Τιμοτέ Σαλαμέ κλείνουν θέση στα Όσκαρ: Νέο κλιπ για το τρυφερό «Beautiful Boy» - cinemagazine.gr
10:38
11/10

Στιβ Καρέλ και Τιμοτέ Σαλαμέ κλείνουν θέση στα Όσκαρ: Νέο κλιπ για το τρυφερό «Beautiful Boy»

Ένα «Beautiful Boy» εθισμένο στα ναρκωτικά και ένας νεαρός ηθοποιός «εθισμένος» στις καλές ερμηνείες!

Από τον Πάνο Γκένα

Μετά το περσινό breakthrough με το «Να με Φωνάζεις με τ' Όνομά σου», ο Τιμοτέ Σαλαμέ φαίνεται πως θα επιστρέψει στην κούρσα των βραβείων με το «Beautiful Boy» σε σκηνοθεσία Φέλιξ Βαν Γκρόνινγκεν του εξαιρετικού «The Broken Circle Breakdown». Συμπρωταγωνιστής του ο Στιβ Καρέλ, σε ένα οικογενειακό δράμα που εστιάζει στην προσπάθεια ενός νεαρού να καταπολεμήσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά με την υποστήριξη του πατέρα του.

Η υπογραφή του Φέλιξ Βαν Γκρόνινγκεν δεν είναι τυχαία. Πριν από έξι χρόνια στα «Ραγισμένα Όνειρα» (2012) είχε κάνει την έκπληξη με τη συγκινητική ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού που ερωτεύεται, χάρη εν μέρει και στο πάθος που μοιράζονται για τη bluegrass μουσική, αλλά μοιάζει να απομακρύνεται όταν το παιδί τους αρρωσταίνει βαριά. Ο Γκρόνινγκεν τότε είχε κερδίσει το βραβείο LUX, έφτασε στις υποψηφιότητες Ξενόγλωσσου Όσκαρ (το έχασε από την «Τέλεια Ομορφιά» του Σορεντίνο) και διεκδίκησε έξι βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (κερδίζοντας την Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία για τη Βέρλε Μπέτενς).

Αυτό λοιπόν που στα χαρτιά φαίνεται ως τυπικό μελόδραμα, ο Γκρόνινγκεν έχει αποδείξει πως μπορεί να το μεταφράσει σε ρεαλιστικό δράμα απίστευτης συγκινησιακής φόρτισης. Και στο «Beautiful Boy» φαίνεται πως προοικονομεί μία ακόμη δυνατή εμπειρία. Η ταινία βασίζεται σε πραγματική ιστορία και εμπνέεται από τα απομνημονεύματα των Ντέιβιντ και Νικ Σεφ, με τίτλο «Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction» και «Tweak: Growing Up on Methamphetamine», αντίστοιχα.

Το «Beautiful Boy», της ολοένα και πιο δραστήριας Amazon, αναμένεται να συζητηθεί αρκετά στην οσκαρικήπερίοδο και η πρεμιέρα του έχει οριστεί στις ΗΠΑ για αύριο, 12 Οκτωβρίου 2018. Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας, η Amazon κυκλοφόρησε το παρακάτω κλιπ, μια γεμάτη ένταση σκηνή ανάμεσα στους 2 πρωταγωνιστές, Τιμοτέ Σαλαμέ και Στιβ Καρέλ.



ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Στιβ Καρέλ και Τιμοτέ Σαλαμέ κλείνουν θέση στα Όσκαρ: Νέο κλιπ για το τρυφερό «Beautiful Boy»
  • Στιβ Καρέλ και Τιμοτέ Σαλαμέ κλείνουν θέση στα Όσκαρ: Νέο κλιπ για το τρυφερό «Beautiful Boy»
  • Στιβ Καρέλ και Τιμοτέ Σαλαμέ κλείνουν θέση στα Όσκαρ: Νέο κλιπ για το τρυφερό «Beautiful Boy»