Μετά το «Game of Thrones» τι; Μπένιοφ και Βάις συναντούν τον Χ. Φ. Λάβκραφτ - cinemagazine.gr
10:17
13/12

Μετά το «Game of Thrones» τι; Μπένιοφ και Βάις συναντούν τον Χ. Φ. Λάβκραφτ

Μετά από ένα χρυσό συμβόλαιο με το Netflix και την οικειοθελή απομάκρυνσή τους από το σύμπαν του «Star Wars», οι Μπένιοφ και Βάις θα διασκευάσουν τον εφιαλτικό κόσμο του Χ. Φ. Λάβκραφτ.

Από τον Πάνο Γκένα

Μπορεί να έκαναν έξαλλο το κοινό με την τελευταία σεζόν «Game of Thrones», αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν είναι περιζήτητοι. Οι Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις θα αναλάβουν να ζωντανέψουν τη ζοφερή φαντασία του Χ.Φ. Λάβκραφτ μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη το εικονογραφημένο μυθιστόρημα (graphic novel) «Lovecraft» της Vertigo.

Σύμφωνα με το Deadline, το συγκεκριμένο πρότζεκτ ήταν κάτι που οι δημιουργοί του GoT επιδίωκαν να ασχοληθούν μαζί του εδώ και πολλά χρόνια, αλλά οι υποχρεώσεις τους στο Γουέστερος τους κρατούσαν μακριά. Η βασική ιδέα της ταινίας συμπυκνώνεται στο ερώτημα «Κι αν ο Λάβκραφτ δεν φανταζόταν όλα όσα έγραψε και τα τέρατά του ήταν αληθινά;».

Τον περασμένο Αύγουστο το δίδυμο υπέγραψε μια τεράστια συμφωνία με το Netflix αξίας 200 εκ. δολαρίων για πολυετή δημιουργία περιεχομένου - μη ανακοινώσιμου τότε. Λόγω φόρτου εργασίας και υποχρεώσεων με την πλατφόρμα, το σενάριο του «Lovecraft» θα υπογράφουν οι Φιλ Χέι και Ματ Μανφρέντι του ανατρεπτικού θρίλερ-δωματίου «The Invitation» (αναζητήστε το οπωσδήποτε), που είχε σκηνοθετήσει η Καρίν Κουσάμα το 2015.

Μαζί με την πληθώρα διασκευών που βασίζονται στο συγγραφικό έργο του Στίβεν Κινγκ, φαίνεται πως το Χόλιγουντ αποφάσισε να επενδύσει και στον κοσμικό τρόμο του Λαβκραφτ: τον Φεβρουάριο θα κυκλοφορήσει το «Color Out Of Space» με τον Νίκολας Κέιτζ (περισσότερα εδώ), ενώ ο Τζόρνταν ΠΙλ των «Τρέξε!» και «Εμείς» ετοιμάζει τη σειρά «Lovecraft Country».