«Berlin Station»: Η Ευρώπη αγριεύει στα πρώτα επεισόδια του δεύτερου κύκλου - cinemagazine.gr
17:10
17/10

«Berlin Station»: Η Ευρώπη αγριεύει στα πρώτα επεισόδια του δεύτερου κύκλου

Είδαμε την εισαγωγή του δεύτερου κύκλου της πετυχημένης κατασκοπικής σειράς που κάνει πρεμιέρα απόψε, Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 23:00 στο COSMOTE CINEMA 4HD.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Στον έναν χρόνο που πέρασε από το τέλος του πρώτου κύκλου του «Berlin Station» φαίνεται να έχουν αλλάξει πολλά. Πρώτα απ’ όλα για την ίδια τη σειρά, καθώς δεν είναι πλέον ένα καινούριο προϊόν που έχει σκοπό να σηκώσει τις συνδρομές ενός νέου δικτύου. Η ιδέα του Epix ήταν πέρα για πέρα ασφαλής, καθώς ήθελε ένα γνώριμο είδος σειράς για να προσελκύσει περισσότερο κόσμο και η αλήθεια είναι πως ακόμη και αν τα γεγονότα διαδραματίζονται στο σήμερα, υπάρχει κάτι ρετρό σε κάθε κατασκοπική ιστορία, αφού οι περισσότεροι εξακολουθούμε να τις βλέπουμε ως απομεινάρι του ψυχρού πολέμου και το ίδιο το Βερολίνο χρησιμεύει ως σύμβολο αυτής της περιόδου – μια διχοτομημένη πόλη σε έναν διχοτομημένο κόσμο.

Ενώ ο Ρίτσαρντ Άρμιταζ έφτανε στη γερμανική πρωτεύουσα για μια συγκεκριμένη αποστολή στο ξεκίνημα του πρώτου κύκλου και κατέληγε να παραμείνει εκεί με όσα παράπλευρα συνέβησαν, ο δεύτερος κύκλος φαίνεται να αφορά περισσότερο την τοποθεσία (όχι μόνο το Βερολίνο αλλά την Ευρώπη γενικότερα) και την επιρροή που έχουν όσα συμβαίνουν σε αυτή στους χαρακτήρες της σειράς. Οι παλιοί επανεμφανίζονται καθώς πέρα από τον Άρμιταζ, ξεχωρίζει πάλι ο Ρις Ιφάνς ως Hector και ο Ρίτσαρντ Τζέκινς ως υπεύθυνος της υπηρεσίας στην ευρωπαϊκή πόλη.

Σε αυτούς βλέπουμε προσθήκες με πρώτη και καλύτερη της επίκαιρης Άσλεϊ Τζαντ ως νέας υπεύθυνης του team αμερικανών στο Βερολίνο, αντικαθιστώντας τον χαρακτήρα του Ρίτσαρντ Τζένκινς (που συνεχίζει σε άλλο ρόλο), η Κίκι Πάλμερ («Scream Queens») ως νεαρή πράκτορας της υπηρεσίας, αλλά και ο Ρίτσαρντ Χέινς ως πρέσβης να εκφράζει τη φωνή της κυβέρνησης των ΗΠΑ που έμοιαζε να λείπει από τον πρώτο κύκλο – και με την αλλαγή εξουσίας στο μεσοδιάστημα, θα ήταν έγκλημα για τη σειρά αν δε την έβαζε με κάποιο τρόπο.



Έχοντας δει τα 2 πρώτα επεισόδια αντιλαμβανόμαστε πως η πλοκή θα κινηθεί από γεγονότα που είναι συνέπειες της ακροδεξιάς ροπής της ηπείρου μας και το πως αυτή εκφράζεται στις γερμανικές εκλογές που έρχονται, ενώ όπως είχε πει ο δημιουργός της σειράς Μπράντφορντ Γουίντερς σκοπός είναι να δοθεί μια κεντρική αποστολή και στο άπλωμα των επεισοδίων να αναπτυχθεί η διαχείρισή της από τους βασικούς χαρακτήρες. Ο πρέσβης, η «φωνή του προέδρου», ζητά από την υπηρεσία να βοηθήσει ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά στις εκλογές παρά την ισχυρή παρουσία της ακροδεξιάς και από αυτή την απαίτηση και έπειτα ξεκινά μια αλληλουχία γεγονότων.

Ο δεύτερος κύκλος θα ολοκληρωθεί σε 10 επεισόδια και κάνει πρεμιέρα απόψε, Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στις 23:00 στο COSMOTE CINEMA 4HD.