Berlinale 2020: Αναγνώριση για νέα ελληνικά ταλέντα στο Berlinale Talents - cinemagazine.gr
15:27
20/1

Berlinale 2020: Αναγνώριση για νέα ελληνικά ταλέντα στο Berlinale Talents

Το τμήμα «Berlinale Talents» είναι το ετήσιο τμήμα της Μπερλινάλε που λειτουργεί ως πλατφόρμα του διεθνούς φεστιβάλ, συγκεντρώνοντας νέα ταλέντα από όλο τον κόσμο που παρουσιάζουν τις ταινίες τους και σχέδια για μελλοντικές δουλειές.

Σε ένα τμήμα που φιλοξενεί ταλέντα της σκηνοθεσίας, του σεναρίου και της φωτογραφίας, αλλά και της ανάπτυξης κινηματογραφικών σχεδίων, και διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, θα βρεθούν φέτος Έλληνες και Ελληνίδες καλλιτέχνες.

Το 2020 το Berlinale Talents θα φιλοξενήσει 255 επαγγελματίες του κινηματογράφου από 86 χώρες και ανάμεσά τους συναντάμε πέντε σκηνοθέτες, παραγωγούς και διανομείς που εργάζονται και ζουν στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα:

- ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος («Lea», συν-σεναριογράφος της ταινίας «Σύμπτωμα») ο οποίος κέρδισε πρόσφατα το Βραβείο Σκηνοθεσίας για τη μικρού μήκους «Καρτ Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου» στο Διαγωνιστικό τμήμα Ελληνικών ταινιών Μικρού Μήκους του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

- η διανομέας και sales agent Βίκυ Αντωνοπούλου, με προϋπηρεσία σε εταιρίες κινηματογραφικής παραγωγής και διανομής στο Λονδίνο και το Παρίσι

- η Αντιγόνη Ρώτα, παραγωγός του Γιώργου Ζώη στις μικρού μήκους ταινίες «8η Ήπειρος», «Third Kind» και συνεργάτης παραγωγής των Athens Open Air Film Festival και Νύχτες Πρεμιέρας (2018).

- ο Δημήτρης Τσακαλέας, σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών μικρού μήκους («Yawth», «Sad Girl Weekend» σε συν-σκηνοθεσία με την Λήδα Βαρτζιώτη, «Route-3» σε σκηνοθεσία θανάση Νεοφώτιστου)

- ο Τόμας Κούνστερ, stop-motion animator από την Ιταλία, ο οποίος εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην παραγωγή του «Ρεμπέτικο, Δε Λες κουβέντα».

Οι συμμετέχοντες/-ουσες του Berlinale Τalents θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν σε περισσότερες από 100 διαφορετικές εκδηλώσεις με διεθνώς αναγνωρισμένους επαγελματίες του χώρου, εργαστήρια, και ομιλίες.

Τα Berlinale Talents θα πραγματοποιηθεί 22 με 27 Φεβρουαρίου 2020.

Το ΣΙΝΕΜΑ / cinemagazine.gr ταξιδεύει στο Βερολίνο με την Aegean Airlines και σας υπόσχεται καθημερινές, ζεστές ανταποκρίσεις. Το 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί 20 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου 2020.