Τα '90s αντεπιτίθενται! Πρώτο teaser για την επιστροφή του «Beverly Hills 90210» - cinemagazine.gr
11:51
15/5

Τα '90s αντεπιτίθενται! Πρώτο teaser για την επιστροφή του «Beverly Hills 90210»

Τα παιδιά μεγάλωσαν και η δημοφιλέστερη νεανική σειρά της δεκαετίας του '90 μεταλάσσεται για να ξαναφέρει στις οθόνες μας τις περιπέτειες του Μπράντον, της Μπρεντα, της Κέλι, του Στιβ, της Ντόνα, του Ντέιβιντ και της Άντρεα. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η λέξη reboot αναφέρεται πλέον σχεδόν καθημερινά στα νέα μας, χάρη σε εμπνεύσεις παραγωγών, στούντιο ή ηθοποιών που πρωταγωνίστησαν κάποτε σε μια επιτυχία και βλέπουν τη δόξα με τα κυάλια έκτοτε. Στην παρατεταμένη περίοδο νοσταλγίας που ζούμε, οτιδήποτε σχεδόν γέννησε μεγάλο κοινό ως τα τέλη του προηγούμενου αιώνα, κάποια στιγμή ξαναφτιάχνεται.

Η είδηση πριν λίγο καιρό πως το «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» θα επιστρέψουν με το βασικό καστ της σειράς θα ήταν μάλλον έκπληξη αν δεν υπήρχε. Η νεανική σειρά που καθόρισε τα '90ς (και στην Ελλάδα) όχι μόνο έκανε stars τους πρωταγωνιστές της, αλλά δημιούργησε χαρακτήρες-είδωλα που επηρέασαν πολλά νεαρά αγόρια και κορίτσια σε όλο τον κόσμο, γι' αυτό  και το τωρινό reboot έχει χαιρετηθεί με περισσότερη θέρμη σε σχέση με το αντίστοιχο του 2008, όταν η σειρα επανήλθε με νέους χαρακτήρες και μικρά περάσματα μόνο λίγων παλαιότερων. 

Δυστυχώς θα λείπει ο αιώνια cool Λουκ Πέρι, μετά τον θάνατό του πριν λίγο καιρό, όμως οι Τζέισον Πρίστλεϊ, Σάνεν Ντόχερτι, Τζένι Γκαρθ, Τόρι Σπέλινγκ, Ίαν Ζιέρινγκ, Μπράιαν Όστιν Γκριν και Γκάμπριελ Καρτέρις (που ως σωστή Άντρεα είναι σήμερα πρόεδρος του σωματείου Ηθοποιών στις ΗΠΑ) μας καλωσορίζουν σε κάτι που το Fox ονόμασε meta reboot, με τους ηθοποιούς να υποδύονται τους αυθεντικούς χαρακτήρες τους πιθανά με κάποιες διαφοροποιήσεις. Οι απορίες θα λυθούν στις 7 Αυγούστου όταν και θα ξεκινήσει η σειρά, σχεδόν 20 χρόνια από τότε που τελείωσε, αν και η μεγάλη ακμή της ήταν στην πρώτη πενταετία προβολών (1990-1995).

Τέτοια reboot είθισται να αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό, σχετικά με την ποιότητα του περιεχομένου που θα δούμε, όμως μετά βλέπεις αυτό το τρέιλερ και ξεχνάς όλoυς τους προβληματισμούς.