Επιχείρηση «Bond 25»: Η Λασάνα Λιντς είναι η νέα 007; - cinemagazine.gr
10:28
15/7

Επιχείρηση «Bond 25»: Η Λασάνα Λιντς είναι η νέα 007;

Σύμφωνα με έντονες φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες από τα γυρίσματα του νέου Μποντ, ο κωδικός 007 αλλάζει πρόσωπο και φύλο.

Από τον Πάνο Γκένα

Τα τελευταία χρόνια, η δυσαρέσκεια και οι φήμες για αντικατάσταση του Ντάνιελ Κρεγκ στο ρόλο του Τζέιμς Μποντ δημιούργησαν μία έντονη φημολογία για την ανάγκη ενός νέου πρωταγωνιστή (μεταξύ των ονομάτων έπαιξε αρκετά ο Ίντρις Έλμπα), ενώ οι πιο τολμηροί συζητούσαν την ιδέα μιας γυναίκας ηθοποιού στο ρόλο (σε αντίθεση με τις Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζίλιαν Άντερσον και Έμιλι Μπλαντ, οι Ρέιτσελ Βάις και Εύα Γκριν δεν υποστήριξαν την ιδέα). Τελικά οι παραγωγοί του ατιτλοφόρητου ακόμα «Bond 25» φαίνεται πως έκαναν την ανατροπή, συνδυάζοντας στο σενάριο τις δυο παραπάνω σκέψεις.

Με δεδομένο πως στη νέα ταινία ο Μποντ έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση (τουλάχιστον στην αρχή) και απολαμβάνει την ηρεμία της Τζαμάικα, όπως αναφέρει η επίσημη σύνοψη, ο κωδικός 007 αλλάζει πρόσωπο και φύλο. Σύμφωνα με τη Daily Mail, στην καινούργια περιπέτεια Μποντ η μυστική υπηρεσία MI6 αποδίδει το θρυλικό νούμερο 007 στη Λασάνα Λιντς και, αν οι φήμες είναι όντως αληθινές, φανταζόμαστε πως η πιο πολυσυζητημένη σκηνή της ταινίας ή έστω του τρέιλερ θα είναι η ατάκα «Κε Μποντ να σας συστήσω την 007». Η απρόσμενη ιδέα αυτής της αλλαγής είναι κάτι που ταιριάζει πάντως στους Κάρι Φουκουνάγκα («True Detective») και Φίμπι Γουόλερ Μπριτζ («Fleabag»), τη δημιουργική ομάδα πίσω από το Bond 25 σε σκηνοθεσία και σενάριο αντίστοιχα.

Να θυμίσουμε πως η Λασάνα Λιντς συμμετείχε πρόσφατα στην υπερ-επιτυχημένη «Captain Marvel», στην οποία υποδυόταν την Μαρία Ράμπο, πιλότο και κολλητή φίλη της Κάρολ Ντάνβερς, ενώ φωτογραφίες της από τα γυρίσματα του νέου Μποντ είχαν κυκλοφορήσει ήδη από τον Ιούνιο.

Το σίγουρο είναι πως μετά τις καθυστερήσεις, την αποχώρηση του σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ και το ατύχημα του Ντάνιελ Κρεγκ, τα γυρίσματα της περιπετειώδους παραγωγής του «Bond 25» συνεχίζονται (πρόσφατα δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες με τον Κρεγκ στους δρόμους του Λονδίνου με μία Aston Martin V8). Στο καστ πέρα από τον Κρεγκ θα συναντήσουμε ξανά τους/τις Ρέιφ Φάινς, Λέα Σεϊντού, Ναόμι Χάρις, Μπεν Γουίσο, ο «κακός» της υπόθεσης θα είναι ο Ράμι Μάλεκ, ενώ πριν λίγες μέρες ο Κρίστοφ Βαλτς που είχε ερμηνεύσει τον Μπλόφελντ στο «Spectre» εμφανίστηκε στα Pinewood Studios. Ο Μποντ άλλωστε έχει παράδοση οσκαρικών αντιπάλων.

Η νέα ταινία Μποντ αναμένεται στις 8 Απριλίου 2020.