Η Μπριζίτ Μπαρντό χαρακτηρίζει γελοίο και υποκριτικό το κίνημα #MeToo - cinemagazine.gr
15:29
18/1

Η Μπριζίτ Μπαρντό χαρακτηρίζει γελοίο και υποκριτικό το κίνημα #MeToo

Μετά την Κατρίν Ντενέβ, μια άλλη γαλλίδα σταρ του παρελθόντος μιλά με αρνητικό τρόπο για τις προεκτάσεις που έχει πάρει το θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο Χόλιγουντ. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Στο γαλλικό περιοδικό Paris Match μίλησε πρόσφατα η 83χρονη πλέον Μπριζίτ Μπαρντό και ως πάλαι ποτέ σύμβολο του σεξ, μοιραία μίλησε για το βασικό θέμα που απασχολεί το Χόλιγουντ τους τελευταίους μήνες, τις περιπτώσεις δηλαδή καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση. Η Μπαρντό χαρακτήρισε συγκεκριμένα τις ηθοποιούς (και όχι όλες τις γυναίκες γενικώς) που συμμετέχουν στο κίνημα #MeToo ως υποκρίτριες, καθώς οι περισσότερες περιπτώσεις που αναφέρουν μοιάζουν γελοίες και χωρίς αληθινό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τη Μπαρντό «το θέμα έχει ξεφύγει πλέον και το χειρότερο είναι πως απομακρύνονται από τη συζήτηση τα πραγματικά σημαντικά θέματα που αφορούν τις γυναίκες». Μάλιστα συμπληρώνει πως «στις περισσότερες περπτώσεις που έχουν αναφερθεί, συνήθως οι γυναίκες είναι αυτές που πλησιάζουν τους παραγωγούς για να πάρουν ρόλους και μετά απ'ότι κάνουν, ειδικά αν αποτύχουν, για να γίνουν μέρος της κουβέντας δηλώνουν ότι παρενοχλήθηκαν. Το όλο θέμα αντί να βοηθήσει τις γυναίκες, μάλλον θα τις κάνει κακό» καταλήγει η γυναίκα που μάγεψε όλο τον κόσμο το 1956 στο «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέρ Βαντίμ. 

Η Μπαρντό ως γνωστόν, εγκατέλειψε σχετικά νωρίς την ηθοποιία ώστε να αφοσιωθεί στην καμπάνια που είχε ξεκινήσει από τις αρχές της δεκαετίας του 70 για τα δικαιώματα των ζώων. Κατά το παρελθόν έχει κάνει και άλλες φορές αμφιλεγόμενες δηλώσεις με πιο χαρακτηριστική αυτή του 1998 όπου ήταν ανοιχτά αντίθετη στη συνεχιζόμενη μετανάστευση μουσουλμάνων στη Γαλλία.