Ο συγγραφέας Αντρέ Ασιμάν αποκάλυψε την πλοκή του «Find Me», σίκουελ του «Να με Φωνάζεις με τ' Όνομά σου» - cinemagazine.gr
9:58
22/10

Ο συγγραφέας Αντρέ Ασιμάν αποκάλυψε την πλοκή του «Find Me», σίκουελ του «Να με Φωνάζεις με τ' Όνομά σου»

Το δεύτερο μέρος του ρομαντικού δράματος «Να με Φωνάζεις με τ' Όνομά σου» κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία στις 29 Οκτωβρίου. Λούκα, Τιμοτέ, Άρμι τι λέτε;

Από τον Πάνο Γκένα

Από τα φεστιβάλ του Σάντανς και του Βερολίνου μέχρι τα Όσκαρ, το «Call Me by Your Name» του Λούκα Γκουαντανίνο αποτέλεσε ένα συγκινητικό, ρομαντικό κινηματογραφικό ταξίδι που έμεινε ανεξίτηλο στην καρδιά των θεατών. Ο Γκουαντανίνο απολαμβάνοντας την επιτυχία της ταινίας ξεκίνησε από νωρίς την κουβέντα ενός σίκουελ και οι βασικοί πρωταγωνιστές του, Τιμοτέ Σαλαμε και Άρμι Χάμερ, επιβεβαιώνοντας το καλό κλίμα συνεργασίας έδειξαν άμεσο ενδιαφέρον. Όλα τα παραπάνω όμως είναι απλά καλές προθέσεις, που δεν σημαίνουν ότι θα οδηγήσουν απαραίτητα σε νέα ταινία. Το μόνο σίγουρο είναι το λογοτεχνικό σίκουελ του «Call me...» από τον συγγραφέα Αντρέ Ασιμάν, το οποίο ανακοινώθηκε τον Μάρτιο πως είναι έτοιμο και πρόκειται να κυκλοφορήσει προσεχώς.

Το δεύτερο μέρος με τίτλο «Find Me» φαίνεται πως δίνει αρκετό χώρο ανάπτυξης για τον χαρακτήρα του πατέρα του Έλιο, Σάμιουελ, που στην ταινία υποδύθηκε ο εξαιρετικός - κι αδικημένος - καρατερίστας Μάικλ Στούλμπαργκ. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Στο «Find Me» ο διαζευγμένος πλέον πατέρας του Έλιο, Σάμιουελ, ταξιδεύει από τη Φλωρεντία στη Ρώμη για να επισκεφτεί τον γιο του που έχει ακολουθήσει καριέρα κλασικού πιανίστα. Μια τυχαία συνάντηση στο τρένο οδηγεί σε μια σχέση που αλλάζει οριστικά τη ζωή του Σάμι. Ο Έλιο, που βρίσκεται σε μία σοβαρή σχέση, μετακομίζει σύντομα στο Παρίσι, ενώ ο Όλιβερ, Καθηγητής στη βόρεια Νέα Αγγλία με σχεδόν μεγάλους γιους, σκέφτεται μια πιθανή επιστροφή στην Ευρώπη.

Ο Γκουαντανίνο έχει εκφραστεί πολλάκις για την επιθυμία του να επιστρέψει στον κόσμο των συγκεκριμένων χαρακτήρων. Πριν από δύο χρόνια είχε δηλώσει πως θα ήθελε η ιστορία της ταινίας να διαδραματίζεται στα '90s και να διαπνέεται από το πνεύμα της τριλογίας των «Πρν...» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ με τους Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί, ενώ σε σχετικά πρόσφατο αφιέρωμα του New Yorker, με αφορμή την έξοδο του άνισου «Suspiria», ήταν ακόμα πιο συγκεκριμένος λέγοντας πως φαντάζεται τη Ντακότα Τζόνσον ως σύζυγο του Όλιβερ. 

«Αυτοί οι χαρακτήρες είναι τόσο φανταστικοί που θα ήθελα να μάθω τι θα τους συμβεί. Οι τελευταίες σαράντα σελίδες του βιβλίου μιλούν για τα είκοσι επόμενα χρόνια της ζωής τους. Άρχισα να σκέφτομαι το "Up" του Μάικλ Άπτεντ ή τις ταινίες του Τριφό με τον χαρακτήρα του Αντουάν Ντουανέλ. Οπότε για μένα, δεν είναι μόνο θέμα σίκουελ αλλά ενός συνεχούς χρονικού, όπου θα παρακολουθούμε τις ζωές των ηρώων», είχε αναφέρει ο σκηνοθέτης σε παλιότερη συνέντευξή του θυμίζοντας πως σκόπιμα άφησε έξω το  χρονικό άλμα που κάνει το φινάλε του «Call me by Your Name».

Το «Find Me» θα βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων στις 29 Οκτωβρίου 2019 και ενδεχομένως η υποδοχή του βιβλίου κρίνει τη μοίρα του κινηματογραφικού σίκουελ. Υπομονή λοιπόν μέχρι να μάθουμε αν ο Λούκα ξαναφωνάξει με τ' όνομά τους Τιμοτέ και Άρμι.