Ο Λούκα Γκουαντανίνο επιβεβαιώνει το σίκουελ του «Call me By Your Name» - cinemagazine.gr
11:06
1/4

Ο Λούκα Γκουαντανίνο επιβεβαιώνει το σίκουελ του «Call me By Your Name»

Ο Ιταλός σκηνοθέτης μίλησε στην La Repubblica και επιβεβαίωσε τόσο τη συνέχεια της οσκαρικής, ρομαντικής επιτυχίας του 2017 όσο και την επιστροφή του αυθεντικού καστ.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Από τις φεστιβαλικές πρεμιέρες σε Σάντανς και Βερολίνο ως τις πολλαπλές διακρίσεις και το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου (για τον θρυλικό σκηνοθέτη, σεναριογράφο Τζέιμς Άιβορι), το «Call Me by Your Name» ολοκλήρωσε πριν δυο χρόνια ένα εξαιρετικά επιτυχημένο ταξίδι στις κινηματογραφικές αίθουσες και στις καρδιές των σινεφίλ. Στη συνέχεια η κουβέντα για πιθανό σίκουελ της ταινίας άνοιξε νωρίς, με τον Λούκα Γκουαντανίνο να εξομολογείται πως η διαδικασία των γυρισμάτων ήταν ευεργετική για τον ίδιο και τους ηθοποιούς να συμπληρώνουν πως θα επέστρεφαν με άνεση στους συγκεκριμένους χαρακτήρες. Το γεγονός ότι ο Αντρέ Ασιμάν, ο συγγραφέας του βιβλίου στο οποίο βασίστηκε η ταινία, κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες τη συνέχεια με τίτλο «Έλα να με Βρεις» πολύ απλά έδωσε επιπλέον τροφή στην κουβέντα (και έτοιμο υλικό).

Πριν λίγες μέρες, ο Λούκα Γκουαντανίνο μιλώντας στην La Repubblica σχολίασε πως:

«Ετοιμαζόμουν να πάω στην Αμερική για να συναντήσω έναν σεναριογράφο που αγαπώ πολύ, το όνομα του οποίου δεν θα αναφέρω τώρα, για να μιλήσουμε για το σίκουελ. Δυστυχώς ακυρώθηκε, αλλά είναι μεγάλη χαρά να δουλέψω ξανά με τους Τιμοτέ Σαλαμέ, Άρμι Χάμερ, Μάικλ Στούλμπαργκ, Έσθερ Γκαρέλ, και το υπόλοιπο καστ, όλοι θα είναι στη νέα ταινία».

Ο σκηνοθέτης είχε ήδη εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία του να προχωρήσει την ταινία με την λογική της τριλογίας των «Πριν...» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, οπότε δεν είναι σίγουρο αν θα βασιστεί στο νέο βιβλίο του Ασιμάν. Από την άλλη έχοντας ως βάση το πρώτο μυθιστόρημα, θυμίζουμε πως το σενάριο άφησε σκόπιμα έξω το φινάλε, όπου κάνει άλμα 15 χρόνων και βλέπει τη ζωή του, παντρεμένου με παιδί πλέον, Όλιβερ.

Μην έχοντας βάλει αυτό το κομμάτι, ο Γκουαντανίνο έχει την ελευθερία να φτιάξει το σίκουελ όπως θέλει. Η πρώτη φορά που μίλησε γι' αυτό το θέμα ήταν στο φεστιβάλ του Λονδίνου 2017 λέγοντας ότι τον ενδιαφέρει πολύ το χρονικό πλαίσιο της ταινίας και πως θα ήθελε η ιστορία του να διαδραματίζεται στο 1990, λίγο μετά την πτώση του τείχους στο Βερολίνο, όπως και την πτώση των Κομμουνιστικών καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη, γεγονότα που θα επηρεάζουν κάπως το background της ταινίας. Επίσης, τόνισε το ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, η ηλικία του πρωταγωνιστή Τιμοτέ Σαλαμέ θα είναι πιο κοντά στην ηλικία του χαρακτήρα, κάτι που τον ενδιέφερε πολύ.

Αργότερα στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ, ο Γκουαντανίνο ξαναρωτήθηκε για το ενδεχόμενο σίκουελ. «Δουλεύουμε την ιστορία αυτό τον καιρό με τον συγγραφέα του βιβλίου Αντρέ Ασιμάν. Η ιστορία θα διαδραματίζεται το 1990 και το φιλμ θα έχει πολύ διαφορετικό τόνο. Θα δείτε μάλλον και αρκετές εικόνες από την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, οι ήρωές μου άλλωστε θα έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο».

Κάπου εκεί μπήκε στο παιχνίδι και ο ρόλος της συζύγου του Όλιβερ (Άρνι Χάμερ), καθώς σε αφιέρωμα του New Yorker, με αφορμή την έξοδο της«Suspiria», ο Γκουαντανίνο συνομίλησε με συνεργάτες του και σε μια κουβέντα με τον Χάμερ αναφέρθηκαν στο θέμα. Συγκεκριμένα, ο Γκουαντανίνο είπε πως φαντάζεται την Ντακότα Τζόνσον ως σύζυγο του Όλιβερ, με την οποία θα έχει αποκτήσει πολλά παιδιά (ανέφερε τον αριθμό 5 ενδεικτικά). Είναι φανερό πως ο Γκουαντανίνο έχει βρει τη μούσα του στο πρόσωπο της Τζόνσον και μετά τα «A Bigger Splash» και «Suspiria» επιθυμεί να ξανασυνεργαστούν. 

«Αυτοί οι χαρακτήρες είναι τόσο φανταστικοί που θα ήθελα να μάθω τι θα τους συμβεί. Οι τελευταίες 40 σελίδες του βιβλίου μιλούν για τα 20 επόμενα χρόνια των ζωών τους. Άρχισα να σκέφτομαι το "Up" του Μάικλ Άπτεντ ή τις ταινίες του Τριφό με τον χαρακτήρα του Αντουάν Ντουανέλ. Οπότε για μένα, δεν είναι μόνο θέμα σίκουελ αλλά ενός συνεχούς χρονικού, όπου θα παρακολουθούμε τις ζωές των ηρώων», είχε αναφέρει σε παλιότερη συνέντευξή του.