«Can You Ever Forgive Me?»: Μια αγνώριστη Μελίσα ΜακΚάρθι επιστρέφει ως πλαστογράφος - cinemagazine.gr
12:37
19/3

«Can You Ever Forgive Me?»: Μια αγνώριστη Μελίσα ΜακΚάρθι επιστρέφει ως πλαστογράφος

Η Μάριελ Χέλερ («The Diary of a Teenage Girl») μεταφέρει την αληθινή ιστορία της συγγραφέα Λι Ίσραελ που έφτιαχνε φανταστικές επιστολές διασήμων, πουλώντας τις ως αυθεντικές και βάζει την ΜακΚάρθι σε έναν διαφορετικό ρόλο. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η Μάριελ Χέλερ ευτύχησε να δει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, «The Diary of a Teenage Girl», να διαγράφει μια ξέφρενη πορεία που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2015 και το Sundance, για να παιχτεί σε όλο σχεδόν τον κόσμο εκείνη τη χρονιά, μπαίνοντας στο τέλος της σε αρκετές λίστες με τις καλύτερες ταινίες. Ακολούθησαν κάποιες δουλειές σε μεμονωμένα επεισόδια των «Transparent» και «Casual» και μετά δημιουργική σιωπή για μια διετία που σπάει και επισήμως με το πρώτο τρέιλερ του νέου της φιλμ. 

Η Χέλερ θα διασκευάσει την αυτοβιογραφία της Λι Ίσραελ «Can You Ever Forgive Me?» στην οποία η συγγραφέας εξιστορεί την πορεία της από πετυχημένη συγγραφέας βιογραφιών στις δεκαετίες '70 και '80 στις κατηγορίες για πλαστογραφία επιστολών δημοφιλών προσώπων που ξεκίνησε να πουλά σε ανυποψίαστα θύματα. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ανέλαβε η Μελίσα ΜακΚάρθι που αλλάζει εντελώς όψη και στυλ σε μια απόπειρα για μια πιο δραματική ερμηνεία. 

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται το 1991, όταν πλέον η Ίσραελ αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα και ξεκινά να δημιουργεί δικές της φανταστικές επιστολές που υποτίθεται ότι γράφτηκαν από διάσημες προσωπικότητες του αιώνα μας σε διαλόγους που είχαν με θαυμαστές τους. Η Χέλερ δήλωσε πως θα εξερευνήσει μόνο αυτή την περίοδο της ζωής της, προσπαθώντας να πάρει απόστάσεις από μια συμβατική βιογραφία που δεν την ενδιαφέρει καθόλου.

Δείτε το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε. Η ταινία αναμένεται στους κινηματογράφους το φθινόπωρο.