Κάννες 2019: Αυτές είναι οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στο φεστιβάλ - cinemagazine.gr
18:32
14/5

Κάννες 2019: Αυτές είναι οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στο φεστιβάλ

Η ομάδα του cinemagazine.gr βρίσκεται στην Κρουαζέτ και για τις επόμενες 10 ημέρες θα σας μεταφέρει καθημερινά τις εντυπώσεις της από το 72ο Φεστιβάλ Καννών!

Αποστολή στις Κάννες: Κωστής Θεοδοσόπουλος, Νεκτάριος Σάκκας

Επίσημο Διαγωνιστικό

The Dead Don’t Die - Τζιμ Τζάρμους (Ταινία Έναρξης)

Ο Τζιμ Τζάρμους συγκεντρώνει το «μεγαλύτερο ζόμπι καστ που έγινε ποτέ» και ανοίγει αυλαία στο Φεστιβάλ με το «The Dead Don't Die» σήμερα 14 Μαΐου. Ο 65χρονος σκηνοθέτης ετοίμασε μία κωμωδία με ζόμπι μαζεύοντας τους συνήθεις υπόπτους Μπιλ Μάρεϊ (φυσικά!), Τίλντα Σουίντον, Άνταμ Ντράιβερ, Κλοέ Σεβινί, Στιβ Μπουσέμι, Ντάνι Γκλόβερ, Ρόζι Περέζ, Ίγκι Ποπ, Τομ Γουέιτς και Σάρα Ντράιβερ, ενώ στον κλασικό αυτό τζαρμουσικό θίασο των νεκροζώντανων προστίθεται και οι νεοφερμένες Σελένα Γκόμεζ και Ρόζι Περέζ. Ο Τζάρμους είχε κερδίσει τη Χρυσή Κάμερα του Φεστιβάλ το 1984 με το «Stranger Than Paradise» και έκτοτε έχει επισκεφθεί το Φεστιβάλ άλλες 10 φορές με πιο πρόσφατη το «Πάτερσον» (Διεθνές Διαγωνιστικό) το 2016.

Κάποτε στο Χόλιγουντ - Κουέντιν Ταραντίνο

Ο δις οσκαρούχος και τιμημένος με Χρυσό Φοίνικα για το «Pulp Fiction» Κουέντιν Ταραντίνο ολοκλήρωσε το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» και φτάνει στην Κρουαζέτ. Με βασικά συστατικά το Χόλιγουντ του 1969, τις μαζικές δολοφονίες της «οικογένειας» Μάνσον, τις αναμενόμενες σινεφίλ αναφορές (που ξεκινούν ήδη από τον τίτλο) και ένα απίστευτο καστ, η ένατη ταινία του δημοφιλούς δημιουργού είναι φορτισμένη ήδη με υπέρμετρες προσδοκίες.

Pain and Glory - Πέδρο Αλμοδόβαρ

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ ετοιμάζει το δικό του «8½» και ξανασυναντά δυο αγαπημένους πρωταγωνιστές, την Πενέλοπε Κρουζ και τον Αντόνιο Μπαντέρας. Μετά το αλέγρο «Δεν Κρατιέμαι», το αταξινόμητο «Δέρμα που Κατοικώ» και την εσωστρεφή «Julieta», ο άνθρωπος που μας χάρισε τα «Ψηλά Τακούνια» και το «Όλα για τη Μητέρα μου» επιστρέφει με ένα κινηματογραφικό σχέδιο προσωπικό, μα τόσο οικείο. Το 21ο κινηματογραφικό βήμα του ακολουθεί μία σειρά από «συναντήσεις, φυσικές ή αναμνήσεις, ενός σκηνοθέτη που βρίσκεται στο λυκόφως του». Κι αν η παραπάνω σύνοψη σας θυμίζει το «8 1/2» του Φελίνι, είναι γιατί ο Αλμοδόβαρ θα εξερευνήσει τη δημιουργία, κινηματογραφική και θεατρική, και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καλλιτέχνης στο να ξεχωρίσει την Τέχνη από την προσωπική ζωή. Λέτε φέτος να είναι η χρονιά του; 

The Traitor - Μάρκο Μπελόκιο

O βετεράνος Ιταλός δημιουργός των «Γροθιές στις Τσέπες» και «Κρυφή Ερωμένη», επιστρέφει στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα των Καννών με μια βιογραφία του Τομάζο Μπουσκέτα, του πρώτου υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Κόζα Νόστρα, που αποφάσισε να σπάσει την σιωπή του και να γίνει πληροφοριοδότης της αστυνομίας.

Parasite - Μπονγκ Τζουν Χο 

Ο νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν Χο κατάφερε να ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας του, μετά τις επιτυχίες που είχε μέσα σε αυτήν («The Host», «Mother»), αναλαμβάνοντας το διεθνές αλληγορικό θρίλερ «Snowpiercer» το 2013, ενώ το 2017 υπέγραψε το «Okja», μια από τις ταινίες του Netflix που προβλήθηκαν στις Κάννες εκείνη τη χρονιά. Δυο χρόνια μετά, επιστρέφει στην πατρίδα του για μια ταινία μυστηρίου που τον ξαναφέρνει στην Κρουαζέτ. 

Oh Mercy! - Αρνό Ντεπλεσέν

Η έκτη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα για τον σχεδόν μόνιμο επισκέπτη των Καννών Αρνό Ντεπλεσέν («Μια Νύχτα Χριστουγέννων», «Τα Χρυσά μας Χρόνια»), τον φέρνει στο είδος του αστυνομικού δράματος που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία η οποία συνέβη στη μικρή πόλη του Ρουμπέ, από όπου κατάγεται. Θα είναι περίεργο το ότι μετά από χρόνια δε θα δούμε τον μόνιμο πρωταγωνιστή του, Ματιέ Αμαλρίκ, αντιθέτως οι Λέα Σεϊντού, Σάρα Φορεστιέ και Αντουάν Ρεϊναρτζ («120 ΒPM») κρατούν τους βασικούς ρόλους.

Ahmed - Ζαν Πιερ και Λικ Νταρντέν

Συνώνυμο της Κρουαζέτ, οι Νταρντέν βρίσκονται σε μία ελίτ κάστα σκηνοθετών που έχουν τιμηθεί δυο φορές με Χρυσό Φοίνικα. Μετά τη «Ροζέτα» (1999) και «Το Παιδί» (2005), ταινίες που απέσπασαν τη μεγάλη τιμή, αλλά και τα «Γιος» (Ειδική Μνεία), «Η Σιωπή της Λόρνα» (Βραβείο Σεναρίου), «Το Παιδί με το Ποδήλατο» (Μέγα βραβείο), «Δύο Ημέρες, μία Νύχτα» (Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής) - όλα βραβευμένα στις Κάννες εκτός από το πιο πρόσφατο «Το Άγνωστο Κορίτσι - επιστρέφουν στις Κάννες με το «Αχμέντ».

Ταινία με αφετηρία το γνωστό πεδίο κοινωνικού ρεαλισμού στο οποίο έχουν αριστεύσει, και που μπορεί να αποδειχθεί η πιο αμφιλεγόμενη της καριέρας τους, το «Αχμέντ» έχει ως θέμα την ιστορία ενός 13χρονου Βέλγου, παγιδευμένου ανάμεσα στις διδαχές του ιμάμη και τους πειρασμούς της ζωής. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: Πώς μπορεί η αγάπη για τη ζωή να υπερνικήσει την επιθυμία του να σκοτώσει κάποιον; (σ.τ.σ. τον δάσκαλο στο σχολείο του).

Mektoub, My Love: Intermezzo - Αμπντελατίφ Κεσίς

Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα Αμπντελατίφ Κεσίς («Ζωής της Αντέλ») έρχεται με το δεύτερο μέρος του ποταμιαίο opus του «Mektoub, Αγάπη μου», το οποίο τιτλοφορεί ως Intermezzo. Στις τέσσερις ώρες αυτού του «διαλείμματος» αναμένουμε τη γνωστή φιλήδονη ματιά του σκηνοθέτη πάνω στη νεανική σεξουαλικότητα και ευχόμαστε μία άρση της επαναληπτικότητας (αν και η διάρκεια προδιαθέτει αρνητικά) που χαντάκωσε το πρώτο μέρος.

Atlantique - Ματί Ντιόπ

Η πρώτη μεγάλου μήκους της Ματί Ντιόπ από τη Σενεγάλη αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει την Αφρική στο φετινό διαγωνιστικό και γίνεται η πρώτη μαύρη γυναίκα σηνοθέτις που το κατορθώνει. Η Ντιόπ, πρωταγωνίστρια στο «35 Σφηνάκια Ρούμι» της Κλερ Ντενί, φαίνεται να δοκιμάζει εδώ μια διευρυμένη εκδοχή του επίσης δικού της «Atlantiques», του προ δεκαετίας μικρού μήκους ντοκιμαντέρ της με θέμα την οδύσσεια μιας ομάδας Σενεγαλέζων μεταναστών που παλεύουν με τα κύματα με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Little Joe - Τζέσικα Χάουσνερ

Η Άλις δημιουργεί ένα γενετικά τροποποιημένο φυτό, αξιοσημείωτης ομορφιάς αλλά και θεραπευτικής αξίας. Θα δωρίσει ένα από αυτά στον γιο της μόνο που σύντομα θα της γεννηθούν υποψίες ότι η δημιουργία της δεν είναι εντελώς αβλαβής. Πρώτη είσοδος και για την Τζέσικα Τζέσικα Χάουσνερ («Προσκύνημα στη Λούρδη», «Τρελή Αγάπη») στο Επίσημο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ με ένα φιλμ που φαίνεται να διαθέτει τις προδιαγραφές ενός ελκυστικού sci-fi θρίλερ.

Sorry We Missed You -  Κεν Λόουτς

Ένας από τους ελάχιστους που έχουν την τιμή να διατηρούν δύο Χρυσούς Φοίνικες στο παλμαρέ τους, ο Κεν Λόουτς επιστρέφει στην πάντα φιλόξενη για εκείνον Κρουαζέτ τρία χρόνια μετά τον θρίαμβο του «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ». Η νέα του ταινία, το σενάριο της οποίας υπογράφει και πάλι ο Πολ Λάβερτι, αφορά στη δύσκολη καθημερινότητα ενός σκληρά εργαζόμενου διανομέα και της συζύγου του και όπως είναι λογικό, αναμένεται να κινηθεί στο γνώριμο ύφος του κοινωνικού ρεαλισμού που ο Βρετανός δημιουργός μας έχει συνηθίσει.

Bacurau -  Κλέμπερ Μεντόζα Φίλιο & Χουλιάνο Ντορνέλες

Ο Κλέμπερ Μεντόνσα Φίλιου του υπέροχου «Aquarius» αλλά και των αξιομνημόνευτων «Ήχων της Γειτονιάς» μπορεί να ετοιμάζεται και επισήμως για τη δεύτερη παρουσία του στο διαγωνιστικό των Καννών. Στο «Barucau» συνυπογράφει τη σκηνοθεσία με τον μέχρι πρότινος συνεργάτη του στην παραγωγή Ζουλιάνο Ντορνέλες, και σύμφωνα με τον διευθυντή του Φεστιβάλ Καννών Τιερί Φρεμό πρόκειται για ένα «πολύ πολιτικό φιλμ». Αναφορικά με την πλοκή πάντως, οι μέχρι στιγμής πληροφορίες το θέλουν να κινείται στα όρια του τρόμου με ήρωα έναν ντοκιμαντερίστα που έρχεται αντιμέτωπος με όσα σκοτεινά μυστικά κρύβουν οι κάτοικοι ενός απομονωμένου χωριού της Βραζιλίας.

A Hidden Life - Τέρενς Μάλικ

Είκοσι χρόνια μετά τη «Λεπτή Κόκκινη Γραμμή» ο Μάλικ επισκέπτεται ξανά τα χαρακώματα του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και κάνει πρεμιέρα στις Κάννες οχτώ χρόνια μετά τον Χρυσό Φοίνικα του «Δέντρου της Ζωής». Η ταινία επικεντρώνεται στην ιστορία ενός πραγματικού προσώπου, του Αυστριακού Φραντς Γαιγκερσταίτερ, ενός αντιρρησία συνείδησης που αρνήθηκε να καταταχθεί στον στρατό κατά τη διάρκεια του πολέμου και θανατώθηκε στα 36 του γι' αυτή την απόφαση. Πρωταγωνιστούν οι Όγκουστ Ντιλ (που θυμόμαστε σε μικρό ρόλο από τους «Αδωξους Μπάσταρδους»), Βάλερι Πάκνερ και ο Ματίας Σένερτς («Σώμα με Σώμα», «Μοσχαροκεφαλή»). Πλάι τους οι αδικοχαμένοι Μίκαελ Νίκβιστ («Το Κορίτσι με το Τατουάζ») και Μπρούνο Γκανζ («Τα Φτερά του Έρωτα», «Η Πτώση») σε μία από τις τελευταίες εμφανίσεις τους στη μεγάλη οθόνη.

The Whistlers - Κορνέλιου Πορουμπόιου

Εξέχον μέλος του ρουμάνικου νέου κύματος, ο Κορνέλιου Πορουμπόιου συμμετέχει για πρώτη φορά στο Επίσημο Διαγωνιστικό των Καννών με το «The Whistlers», ένα φιλμ νουάρ του οποίου οι ελάχιστες πληροφορίες που διαθέτουμε μιλάνε για μια ιστορία εγκλήματος, προδοσίας και θανατηφόρων γυναικών.

Portrait de la Jeune Fille En Feu - Σελίν Σιαμά

Σε ένα απομονωμένο νησί της Βρετάνης στο τέλος του 18ου αιώνα, μια γυναίκα ζωγράφος είναι υποχρεωμένη να ζωγραφίσει ένα πορτρέτο για τον επικείμενο γάμο μιας νεαρής γυναίκας. Η Σελίν Σιαμά του «Tomboy» υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τις Βαλέρια Γκολίνο και Αντέλ Ενέλ.

Ταινίες Μικρού Μήκους

Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς - Βασίλης Κεκάτος

Δύο άγνωστοι νεαροί άντρες συναντιούνται αργά τη νύχτα σε ένα ξεχασμένο βενζινάδικο της παλιάς Εθνικής Οδού. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50 ευρώ. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

Μετά την επιτυχημένη πορεία της μικρού μήκους «Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθαίνουν» στα Φεστιβάλ του Λοκάρνου, Σάντανς, Νύχτες Πρεμιέρας (βραβεία Ανδρικής Ερμηνείας για τον Ανδρέα Κωνσταντίνου και Β' Καλύτερης Ταινίας, ο Βασίλης Κεκάτος επιστρέφει με το «The Distance between us and the Sky» κάνοντας πρεμιέρα στο Επίσημο Διαγωνιστικό τμήμα των Καννών! Το Διαγωνιστικό αποτελείται από 11 ταινίες (9 μυθοπλασίας, ένα ντοκιμαντέρ, μία κινουμένων σχεδίων) και ο αριθμός των καταθέσεων ξεπέρασε φέτος τις 4000 μικρού μήκους (συγκεκριμένα 4240).

Ένα Κάποιο Βλέμμα

Jeanne (Joan of Arc) - Μπρούνο Ντιμόν

Η συνέχεια του μιούζικαλ (!) που περιέγραφε τα παιδικά χρόνια της Ζαν ντ'Αρκ, ο Ντιμόν επιστρέφει στην ηρωίδα του με τα χρόνια που την καθόρισαν ως μια κομβική φιγούρα της γαλλικής ιστορίας, ως τον πρόωρο θάνατό της στα 19. Ο σκηνοθέτης θα διατηρήσει το είδος του μιούζικαλ με τραγούδια γραμμένα από τον Κριστόφ, σε διαφορετικό ύφος σε σχέση με την πρώτη ταινία. 

Chambe 212 - Κριστόφ Ονορέ

Η 12η ταινία του γάλλου σκηνοθέτη ακολουθεί ένα ζευγάρι που παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία και μετά από μια αποκάλυψη για εξωσυζυγική σχέση, η γυναίκα φεύγει από το σπίτι πηγαίνοντας κρυφά στο δωμάτιο 212 ενός ξενοδοχείου. Από εκεί ερευνά αυτό που δεν ζει πλέον, έχοντας πλήρη εικόνα του διαμερίσματός της. 

Liberté - Άλμπερτ Σέρα

Ο καταλανός σκηνοθέτης, μετά τις Τελευταίες «Μέρες του Λουδοβίκου 14ου», επιστρέφει ξανά με μια ταινία εποχής, λίγο πριν το ξέσπασμα της Γαλλικής Επανάστασης, συνεχίζοντας μια ιδιαίτερη ματιά πάνω στο είδος, με την ψηφιακή τεχνολογία να λειτουργεί υπέρ μιας αποδραματοποίησης και αφαίρεσης οποιουδήποτε επικού ύφους. 

Εκτός Διαγωνιστικού

Diego Maradona - Άσιφ Καπάντια

Ο Ασίφ Καπάντια έχει αποδείξει ως τώρα πως τα ντοκιμαντέρ που κάνει με πορτρέτα αμφιλεγόμενων ηρώων της εποχής μας, απέχουν πολύ από έναν τυπικό εγκυκλοπαιδικό σκοπό όπως και από την ευκολία της αγιογραφίας όλων των εμπλεκομένων στη ζωή τους - θυμηθείτε πως οι συγγενείς της Έιμι Γουέινχαουζ δε θέλουν να ακούν το όνομά του. Τώρα, μελετά τα χρόνια του Μαραντόνα στη Νάπολι ή αλλιώς «τι συνέβη όταν ο πιο χαρισματικός ποδοσφαιριστής του κόσμου βρέθηκε στην πιο δυσλειτουργική πόλη του κόσμου». 

Lux Æterna - Γκασπάρ Νοέ

Ένα δοκίμιο για το σινεμά, την αγάπη για τις ταινίες και την υστερία που μπορεί να προκύψει στο γύρισμα μιας από αυτές, μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του Νοε, σε ένα 50λεπτο φιλμ όπου η Μπεατρίς Νταλ και η Σαρλότ Γκενσμπουργκ μας λένε ιστορίες για μάγισσες! Όλα αυτά, ένα χρόνο μετά το «Climax». 

Ειδικές Προβολές

Family Romance, LLC. - Βέρνερ Χέρτζογκ

Γυρισμένο στην Ιαπωνία με ντόπιους ηθοποιούς, το νέο φιλμ του θρυλικού γερμανού σκηνοθέτη επαναφέρει από μια διαφορετική οπτική γωνία τη μελέτη του στις περιπτώσεις των ατόμων που κυνηγούν απίθανα όνειρα. Το θέμα αυτή τη φορά σχετίζεται με μια ολόκληρη βιομηχανία στην χώρα, στην οποία άνθρωποι πληρώνονται για να παριστάνουν κάποιους άλλους, και στην συγκεκριμένη περίπτωση ακολουθεί έναν άνδρα που προσλαμβάνεται για να μιμηθεί τον αγνοούμενο πατέρα ενός 12χρονου κοριτσιού.

Tommaso - Έιμπελ Φεράρα 

Η ιστορία ενός αμερικανού καλλιτέχνη που ζει στη Ρώμη με την ευρωπαία σύζυγό του και την τρίχρονη κόρη τους ξαναφέρνει κοντά τους Φεράρα και Νταφό, πέντε χρόνια μετά το «Παζολίνι».



La Cordillera de los sueños - Πατρίσιο Γκουζμάν

Μετά τα «Νοσταλγία για το Φως» και «Μαργαριταρένιο Κουμπί», ο Πατρίτσιο Γκουζμάν κλείνει μια άτυπη τριλογία μνήμης για το παρελθόν της Χιλής, αυτός που και ο ίδιος έχασε στα 4ο χρόνια που έμεινε εκτός χώρας. Το νέο του ντοκιμαντέρ δε μελετά συγκεκριμένα το Βορρά και το Νότο, όπως έκαναν τα 2 προηγούμενα, αλλά φιλμάρει αυτό που ο ίδιος αποκαλεί ως «ραχοκοκκαλιά της παλιάς και πρόσφατης ιστορίας της χώρας.»

Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών

The Lighthouse - Ρόμπερτ Έγκερς

Tέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη προβολή του «The Witch» στο Sundance και ο σκηνοθέτης του Ρόμπερτ Έγκερς επιστρέφει με νέο, τρομακτικό κόνσεπτ με θέμα έναν ηλικιωμένο, μοναχικό φαροφύλακα που βρίσκεται στη Nέα Σκωτία του Καναδά.  Γουίλεμ Νταφό και Ρόμπερτ Πάτινσον κρατούν τους 2 πρωταγωνιστικούς ρόλους. 

The Staggering Girl - Λούκα Γκουαντανίνο

Πρεμιέρα για τη 35λεπτη ταινία του ιταλού σκηνοθέτη που συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή μόδας Πιερπάολο Πικιόλι, διευθυντή δημιουργικού του γνωστού οίκου μόδας Valentino, με σκοπό την παραγωγή μιας ταινίας μικρού μήκους που θα ενώνει την αισθητική του σινεμά και της υψηλής ραπτικής. Η Τζούλιαν Μουρ πρωταγωνιστεί και το θέμα είναι τα διαφορετικά κεφάλαια στη ζωή μιας γυναίκας μέσα από το πρίσμα της σχέσης που έχει με την μητέρα της. 

Wounds - Μπαμπάκ Ανβάρι 

Μετά το «Under the Shadow» που κέρδισε το Βραβείο Σεναρίου στις Νύχτες Πρεμιέρας του 2016, o ιρανικής καταγωγής Ανβάρι δουλεύει πλέον με διεθνές καστ και πρωταγωνιστικό ζευγάρι τους Άρμι Χάμερ και Ντακότα Τζόνσον σε ένα θρίλερ όπου ένας μπάρμαν προσπαθεί να εξηγήσει μια σειρά από περίεργα περιστατικά που συμβαίνουν από τη στιγμή βρίσκει αφημένο στο μπαρ που εργάζεται ένα τηλέφωνο. 

Εβδομάδα Κριτικής

Vivarium - Λόρκαν Φϊνεγκαν

Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του αμερικανού Λόρκαν Φίνεγκαν φέρνει τους Τζέσι Άιζενμπεργκ και Ίμογκεν Πουτς να πρωταγωνιστούν ως νέο ζευγάρι που ψάχνει το ιδανικό σπίτι και μπλέκει σε μια λαβυρινθώδη γειτονιά από πανομοιότυπα σπίτια. 

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών (14 - 26 Μαΐου) ξεκινά σήμερα και το ΣΙΝΕΜΑ - cinemagazine.gr βρίσκεται στην Κρουαζέτ για να σας ενημερώνει καθημερινά με ανταποκρίσεις, αποκλειστικά θέματα και αφιερώματα!

Διαβάστε ακόμη:
Αλμοδόβαρ, Νταρντέν, Μάλικ, Λόουτς και Ντολάν στο πρόγραμμα των φετινών Καννών

«Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου στο διαγωνιστικό των Καννών
Once Upon a time in... Κάννες! Ταραντίνο, Κεσίς, Νοέ είναι οι φετινές προσθήκες των Καννών
Λάνθιμος, Παβλικόφσκι, Φάνινγκ και σία! Ο Ινιαρίτου θα έχει εκλεκτή συντροφιά στις Κάννες

Ο Πάνος Κούτρας συναντά την Κλερ Ντενί στην Κριτική Επιτροπή των φετινών Καννών
Τρέιλερ: Οι αδερφοί Νταρντέν επιστρέφουν στις Κάννες με το «Ahmed»
Ρόμπερτ Πάτινσον και Γουίλεμ Νταφόε ανάβουν τον «Φάρο» των Καννών
Η Ανιές Βαρντά εμπνέει το επίσημο πόστερ του 72ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών
«Rocketman»: Η κινηματογραφική βιογραφία του Έλτον Τζον θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες
Το «The Dead Don’t Die» του Τζιμ Τζάρμους θα ανοίξει το φετινό Φεστιβάλ Καννών!