Οι Κάννες ανοίγουν το Palais des Festivals για τη φιλοξενία των αστέγων - cinemagazine.gr
11:56
26/3

Οι Κάννες ανοίγουν το Palais des Festivals για τη φιλοξενία των αστέγων

Η τοπική αυτοδιοίκηση των Καννών ανοίγει το Palais των μεγάλων κινηματογραφικών πρεμιερών και του κόκκινου χαλιού για τους άστεγους της πόλης.

Από τον Πάνο Γκένα

Μετά την ανακοίνωση αναβολής του Φεστιβάλ Καννών με προγραμματισμένες ημερομηνίες 12 - 23 Μαΐου και τη μετάθεσή του (εκτός απρόοπτου) για τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου, η κεντρική αίθουσα του Φεστιβάλ ανοίγει για τη φιλοξενία των αστέγων της πόλης. Το Palais έχει ήδη δεχτεί 50 - 70 άτομα ως εστία προστασίας όσων δεν έχουν στέγη κατά τη διάρκεια του γενικευμένου lockdown που έχει επιβάλει η πανδημία του κορονοϊού (και) στη Γαλλία.

Στο Palais οι άστεγοι θερμομετρούνται στην είσοδο, τα κρεβάτια σε τρεις ξεχωριστές σειρές έχουν την απαραίτητη απόσταση σύμφωνα με τις οδηγίες του Π.Ο.Υ., ενώ υπάρχει ειδική μέριμνα για τα σκυλιά των αστέγων.

Ο Ντομινίκ Οντ-Λασέτ, επρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, δήλωσε πως «προτεραιότητα είναι ο περιορισμός και ειδικά ο περιορισμός των πλέον ευάλωτων ατόμων» και συμπλήρωσε επίσης «ξέρουμε πως τα σκυλιά είναι πολύτιμα για τους ανθρώπους που ζουν στο δρόμο». Στη Γαλλία υπάρχουν περισσότεροι από 12.000 άστεγοι, άνθρωποι που συχνά υποφέρουν από υποκείμενες ασθένειες χωρίς να έχουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις προσωπικής υγιεινής.