Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο φέρνει τον «Captain Planet» στη μεγάλη οθόνη - cinemagazine.gr
11:19
7/9

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο φέρνει τον «Captain Planet» στη μεγάλη οθόνη

Γνωστός για τις οικολογικές ανησυχίες του, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποφάσισε να ευαισθητοποιήσει το κοινό «ζωντανεύοντας» τη ρετρό σειρά κινουμένων σχεδίων.

Από τον Πάνο Γκένα

Ώρα να ενώσετε τα δαχτυλίδια σας!

Αν και φημολογούταν χρόνια, φαίνεται πως τελικά ο Captain Planet θα σώσει τη μεγάλη οθόνη στην πραγματικότητα, με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο (και την εταιρεία παραγωγής του Appian Way Productions) να αναλαμβάνει την τη live action παραγωγή της περιβαλλοντικά ανήσυχης σειράς κινουμένων σχεδίων.

Σε συνέντευξή του στο Hollywood Reporter, ο σεναριογράφος και ηθοποιός Γκλεν Πάουελ αναφέρει πως η ταινία θα είναι ανατρεπτική και διασκεδαστική, σκοτεινή και ασεβής. «Μερικές φορές πρέπει να τα σκέφτεσαι λογικά. Αν έχεις έναν μπλε υπερήρωα με πράσινο κεφάλι, δεν μπορείς να είσαι σοβαροφανής. Χρειάζεται να το δεις διασκεδαστικά, ακριβώς με τον τρόπο που έγινε στο Deadpool». Ο Πάουελ επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του Ντι Κάπριο στην παραγωγή, μιας και «είναι ένας πραγματικός Captain Planet», χωρίς να αναφέρει το αν θα τον δούμε και μπροστά από την κάμερα.

«Ο κόσμος μας βρίσκεται σε κίνδυνο. κινδυνεύει. Η Γαία, το πνεύμα της Γης, δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί την τρομερή καταστροφή που μαστίζει τον πλανήτη. Στέλνει από ένα μαγικό δαχτυλίδι σε πέντε διαλεχτά παιδιά. Στον Κουάμι, από την Αφρική, με τη δύναμη της γης. Στον Γουίλερ, από τη Βόρεια Αμερική, με τη δύναμη της φωτιάς. Στην Λίνκα από τη Σοβιετική Ένωση, με τη δύναμη του ανέμου. Στην Γκι, από την Ασία με τη δύναμη του νερού. Στον Μα-Τι από τη Νότια Αμερική, με τη δύναμη της καρδιάς. Και όταν οι πέντε αυτές δυνάμεις ενωθούν γεννιέται ο υπερήρωας Captain Planet».

Με αυτό τον πρόλογο ξεκινούσε κάθε επεισόδιο της σειράς που έκανε πρεμιέρα το 1990, γνώρισε τεράστια επιτυχία και στην Ελλάδα και συνέχισε για έξι σεζόν. Στο «Captain Planet» δάνεισαν τη φωνή τους μερικοί από τους γνωστότερους ηθοποιούς της Αμερικής, όπως η Γούπι Γκόλντμπεργκ, Τζεφ Γκόλντμπλουμ, μεγκ Ράιαν, Μάρτιν Σιν, Τιμ Κάρι και Sting.