«Διάβασα το σενάριο κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο»: Ο Ρόμπερτ Πάτινσον μιλά για τη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν - cinemagazine.gr
14:10
5/4

«Διάβασα το σενάριο κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο»: Ο Ρόμπερτ Πάτινσον μιλά για τη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν

Ο Πάτινσον είναι ένα από τα πρώτα ονόματα που ανακοινώθηκαν για το νέο φιλμ του Νόλαν, ένα που κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό, όπως αφηγείται και ο ίδιος. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Κρίστοφερ Νόλαν τελείωσε πριν λίγο καιρό με τη συγγραφή του σεναρίου για την ταινία που πια περιγράφεται ως «πρωτότυπο action blockbuster, γυρισμένο ξανά σε Imax». Το Variety είχε δημοσιεύσει πρόσφατα τα πρώτα νέα γι' αυτην, κυρίως ότι θα έχει ως πρώτο όνομα τον Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον, γιο του Ντενζέλ Γουάσινγκτον και πρωταγωνιστή της πρόσφατης «Παρείσφρησης» του Σπάικ Λι. Σχεδόν μαζί του επιβεβαιώθηκαν δύο ακόμη ονόματα, αυτά των Ρόμπερτ Πάτινσον και Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι για ρόλους που ως τώρα δε γνωρίζει κανείς. 

Αν και η Warner έχει κλείσει ήδη ημερομηνία για την ταινία (17 Ιουλίου 2020) και με δεδομένο πως τα γυρίσματα θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι, υπάρχει θέληση από τον σκηνοθέτη και το στούντιο να μην αποκαλυφθούν νωρίς οι λεπτομέρειες γύρω από αυτήν. Αυτό επιβεβαίωσαν και τα λόγια του Ρόμπερτ Πάτινσον που μίλησε στη USA Today με αφορμή τη συμμετοχή του στο «High Life» της Κλερ Ντενί, ταινία που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Ο Πάτινσον ήταν σαφής: «Με κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο για να διαβάσω το σενάριο, δεν πήρα κάποιο αντίγραφο φεύγοντας. Με τα χρόνια έχω γίνει πολύ επιφυλακτικός για τη συμμετοχή μου σε μεγάλες παραγωγές, όμως υπάρχει κάτι διαφορετικό στο σινεμά του Νόλαν. Μοιάζει να είναι ο μόνος σκηνοθέτης που μπορεί να κάνει κάτι τόσο προσωπικό  και ανεξάρτητο σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Το σενάριο που έγραψε είναι εξωπραγματικό.»

Ελπίζουμε ότι τα λόγια του Πάτινσον θα επιβεβαιωθούν του χρόνου το καλοκαίρι, όπως επίσης και να μάθουμε περισσότερα νέα για την ταινία λίγο πιο σύντομα. Θυμίζουμε πως η ταινία θα βγει ακριβώς 3 χρόνια μετά την θριαμβευτική (σε εισπράξεις και βραβεύσεις) πορεία της «Δουνκέρκης».