15:14
3/4

Η Κλερ Ντενί και ο Ρόμπερτ Πάτινσον ταξιδεύουν μαζί στα «Αστέρια του Απομεσήμερου»

Λίγο πριν την πρεμιέρα του «High Life» στις ΗΠΑ, η γαλλίδα σκηνοθέτις έδωσε τις πρώτες πληροφορίες για τη νέα της δουλειά. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «High Life» της Κλερ Ντενί, μετά από αναμονές χρόνων, περιπέτειες στα γυρίσματα και ευρύ ταξίδι στα φεστιβάλ όλου του κόσμου (στην Ελλάδα το είδατε πρώτοι στις Νύχτες Πρεμιέρας), έχει πάρει πλέον το δρόμο της διανομής. Ενώ στη χώρα μας θα κυκλοφορήσει στις 18 Απριλίου, η ταινία ετοιμάζεται για το δύσκολο ταξίδι της στην αγορά των ΗΠΑ, στην οποία η γαλλίδα σκηνοθέτιδα εμφανίζει αυτή την εβδομάδα την πρώτη της αγγλόφωνη ταινία.

Η ίδια βρίσκεται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ προμοτάροντας την ταινία που πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Πάτινσον και Ζιλιέτ Μπινός. Παρουσιάζοντας το φιλμ σε ειδική προβολή στη Βοστώνη, έδωσε στο τέλος και τις πρώτες πληροφορίες για την επόμενη ταινία της, στην οποία θα βρίσκεται ξανά ο Πάτινσον στο βασικό ρόλο. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια μεταφορά του βιβλίου του βραβευμένου συγγραφέα Ντένις Τζόνσον «The Stars at Noon» (ελλ. μετάφραση «Τ' αστέρια του Απομεσήμερου»). Αυτό δεν θα είναι το πρώτο βιβλίο του Τζονσον που μεταφέρεται στο σινεμά, καθώς υπάρχει το «Jesus' Son» του 1999 σε σκηνοθεσία Άλισον ΜακΛίν και Μπίλι Κράνταπ στον βασικό ρόλο. Η Ντενί δήλωσε ότι ετοιμάζει αυτό τον καιρό την προσαρμογή, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται αυτή η εργασία. 

Η επίσημη σύνοψη της ελληνικής μετάφρασης του βιβλίου:

Νικαράγουα 1984. Μιλάει μια νεαρή Αμερικανίδα. Βρίσκεται στην Κεντρική Αμερική σαν εκπρόσωπος της οργάνωσης "Μάτι της Ειρήνης" ή ίσως σαν δημοσιογράφος ενός περιοδικού - ακριβώς δεν ξέρουμε, η ιστορία της δεν ξεκαθαρίζεται. Για άγνωστο λόγο μένει εδώ και κερδίζει τα προς το ζην με την πορνεία. Νιώθει ότι είναι θεατής - αυτή είναι η καταδίκη της. θεατής της βίας, της αδικίας, της ανθρώπινης τραγωδίας. Να όμως που τελικά δε θα μείνει αμέτοχη. Προσπαθεί δισταχτικά να σώσει έναν Άγγλο επιχειρηματία, έναν άνθρωπο τόσο αφελή που, χωρίς δεύτερη σκέψη, διαπράττει τη μεγαλύτερη απρέπεια: λέει την αλήθεια - έγκλημα για όλες τις πλευρές. Και τώρα όλοι τον κυνηγάνε. Η νεαρή γυναίκα και ο Άγγλος φλερτάρουν μεταξύ τους και με το θάνατο σε μια ιστορία γεμάτη αγωνία, πάθος, φόβο και προδοσία. Μοναδική λύση: το ξεπούλημα της ψυχής.