Τζορτζ Κλούνεϊ και Μπομπ Ντίλαν προσαρμόζουν το «Calico Joe» του Τζον Γκρίσαμ - cinemagazine.gr
9:41
16/10

Τζορτζ Κλούνεϊ και Μπομπ Ντίλαν προσαρμόζουν το «Calico Joe» του Τζον Γκρίσαμ

Υπήρχε μια εποχή, κατά την δεκαετία του '90, που οι διασκευές του συγγραφέα έδιναν κι έπαιρναν. Και να που τώρα ο Κλούνεϊ, μαζί με τον σταθερό συνεργάτη του Γκραντ Χέσλοφ, αλλά και την απροσδόκητη προσθήκη του Ντίλαν, ξαναφέρνουν τον συγγραφέα στην μεγάλη οθόνη.  

Από τον Ηλία Δημόπουλο

«Η Φίρμα», «Ο Πελάτης», «Ο Βροχοποιός», «Οι Ένορκοι», το «Pelican Brief»...Για περίπου μια δεκαετία τα βιβλία του Τζον Γκρίσαμ έφεραν μια δικαστική μανία στις κινηματογραφικές αίθουσες, τα μπεστ σέλερ του γίνονταν blockbuster και προσήλκυαν σταρ πρώτου διαμετρήματος. Και τώρα, μετά από ένα μακρό διάλειμμα, το «Calico Joe», που για μια φορά δεν έχει την παραμικρή σχέση με την δικονομία, βρίσκει ενδιαφέρον και συνενώνει ονόματα πρώτου μεγέθους.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ πρόκειται να σκηνοθετήσει την ταινία, ενώ θα βρίσκεται και στην παραγωγή, πάντα μαζί με τον Γκραντ Χέσλοφ, με τον οποίον αποτελούν δημιουργικό ντουέτο από την εποχή της «Αβάσταχτης Γοητείας» των αδελφών Κοέν, πίσω στο 2003. Όμως τώρα, για μια φορά, θα υπάρξει και υψηλή εποπτεία από τον Μπομπ Ντίλαν και την εταιρεία παραγωγής του Grey Water Mark.

H νουβέλα εκδόθηκε το 2012 και περιγράφεται σαν μια ιστορία πατεράδων και γιων, συγχώρεσης και λύτρωσης, τοποθετημένη στον κόσμο του επαγγελματικού μπέιζμπολ (κάπου εδώ αλλάζει κανάλι η εκτός ΗΠΑ ανθρωπότητα). «Ο Τζορτζ και ο Γκραντ βλέπουν στο βιβλίο ότι κι εγώ. Μια δυνατή ιστορία που πιάνει νεότερους και μεγαλύτερους, μια ιστορία με την οποία καθένας μπορεί να συσχετιστεί», δηλώνει, μάλλον αισιόδοξα, ο Ντίλαν.

O οικονομικός παράγοντας πίσω από το σχέδιο είναι η ZQ Entertainment, ένα fund που σύμφωνα με τους μετόχους του θα ασχοληθεί με «υψηλού διαμετρήματος παραγωγές για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση». Είθε να είναι έτσι τα πράγματα, συχνά οι εμπλεκόμενοι ανελκύουν έναν εγχείρημα πολύ πάνω από τις φαινομενικές διαστάσεις του.