Τρέιλερ «The Eddy»: Ο Ντάμιεν Σαζέλ και το Netflix φέρνουν την jazz στο Παρίσι - cinemagazine.gr
9:57
15/4

Τρέιλερ «The Eddy»: Ο Ντάμιεν Σαζέλ και το Netflix φέρνουν την jazz στο Παρίσι

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης των «Whiplash» και «La La Land», επιστρέφει στην τζαζ για τις ανάγκες της πρώτης του τηλεοπτικής παραγωγής.

Από τον Πάνο Γκένα

Μετά το ανθρωποκεντρικό, μελαγχολικό (για κάποιους υποτονικό) «First Man», ο νεότερος νικητής του Όσκαρ Σκηνοθεσίας (μόλις στα 32 του) Ντάμιεν Σαζέλ επιστρέφει στο προσφιλές είδος των μουσικών ταινιών που τον ανέδειξαν. Με διαπιστευτήρια τα «Guy and Madeline on a Park Bench» (2009), «Χωρίς Μέτρο» (Whiplash, 2014) και τον θρίαμβο του «La La Land» (2016), ο Σαζέλ ετοιμάζει ένα ακόμη μουσικό πρότζεκτ αλλά αυτή τη φορά για το Netflix

Η γοητευτική Γιοάνα Κούλιγκ, πρωταγωνίστρια του «Ψυχρού Πολέμου» του Πάβελ Παβλικόφσκι, και ο Αντρέ Χόλαντ των «Castle Rock» και «High Flying Bird» (σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ) θα αποτελούν το βασικό ζευγάρι της σειράς με τίτλο «The Eddy», πλαισιωμένοι από τους Μελίσα Τζορτζ, Αντίλ Ντεχμπί και Τσέκι Κάριο. Πέρα από τον Σαζέλ, που σκηνοθέτησε τα πρώτα δύο επεισόδια, η σειρά φέρει τις υπογραφές και των Άλαν Πάουλ («Tales of the City»), Χούντα Μπενιαμίνα («Divines») και Λάιλα Μαράκτσι («Le Bureau des Légendes»).

To «The Eddy» διαδραματίζεται στο Παρίσι του σήμερα με βασικούς άξονες ένα club, τον ιδιοκτήτη του, τη μπάντα του μαγαζιού, αλλά και την πόλη που τους περιβάλλει. Κεντρικός χαρακτήρας είναι ο Έλιοτ Ούντο (Χόλαντ), διάσημος πιανίστας της τζαζ (ναι, βρισκόμαστε σε δημιουργία του Σαζέλ!) που μετακομίζει από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι για να ανοίξει ένα κλαμπ. Το μαγαζί όμως δεν πάει καλά και ο ίδιος ερωτεύεται παράλληλα την όμορφη τραγουδίστρια Μάγια (Κούλιγκ) που έχει πρόβλημα με το αλκοόλ. Όταν η 15χρονη κόρη του Έλιοτ εμφανίζεται ξαφνικά, συνειδητοποιεί πως πρέπει να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες του και να ωριμάσει.

Το σενάριο της σειράς φέρει την υπογραφή του Τζακ Θορν («This is England»), υπεύθυνου για το θεατρικό «Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί» και την αυθεντική μουσική της σειράς ανέλαβε ο θρυλικός μουσικός παραγωγός και τραγουδοποιός Γκλέν Μπάλαρντ («Jagged Little Pill» της Αλάνις Μόρισετ, συνεργάτης του Άλαν Σιλβέστρι με συμμετοχές στα «Thriller» και «Bad» του Μάικλ Τζάκσον).

Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ και ετοιμαστείτε για city of stars α λα γαλλικά στις 8 Μαΐου.