Οι δημιουργικές διαφορές που έστειλαν τον Ντάνι Μπόιλ εκτός του «Bond 25» - cinemagazine.gr
9:31
24/8

Οι δημιουργικές διαφορές που έστειλαν τον Ντάνι Μπόιλ εκτός του «Bond 25»

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης των «Trainspotting» και «Slumdog Millionaire» δεν θα πει... Μπόιλ, Ντάνι Μπόιλ!

Από τον Πάνο Γκένα

Παρά την έντονη φημολογία και την επίσημη ανακοίνωση πριν λίγους μήνες, η νέα ταινία του βρετανού πράκτορα δεν θα έχει τη σπινταριστή υπογραφή του Ντάνι Μπόιλ, μιας και ο σκηνοθέτης αποχώρησε από το πρότζεκτ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι παραγωγοί Μάικλ Γκ. Γουίλσον, Μπάρμπαρα Μπάρμπαρα Μπρόκολι και ο Ντάνιελ Κρεγκ αποφάσισαν πως λόγω δημιουργικών διαφορών ο Ντάνι Μπόιλ δεν θα σκηνοθετήσει το «Bond 25», χωρίς να δηλώνεται ο αντικαταστάτης.

Καλλιτεχνικές διαφωνίες, παρασκηνιακά δράματα, ένας απρόθυμος (φαινομενικά ή ουσιαστικά θα δείξει) Ντάνιελ Κρεγκ στον ομώνυμο ρόλο για τελευταία φορά, και μία ταινία που υποτίθεται πως θα είχε εορταστικό χαρακτήρα λόγω της 25ης επετειακής παρουσίας του βρετανού πράκτορα στην οθόνη, το «Bond 25» που έχει «κλειδωμένη» ημερομηνία εξόδου την 25η Οκτωβρίου 2019 στην Αγγλία, βρίσκεται αντιμέτωπο με την πιο δύσκολη αποστολή του. Και μιας και λέμε αποστολή. Μήπως ο Κρίστοφερ Μακουάιρ, ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος του «Συνήθεις Ύποπτοι» και επιτυχημένος σκηνοθέτης των τελευταίων δυο «Mission Impossible» είναι ο πιο ενδεδειγμένος αντικαταστάτης;

Σύμφωνα με άρθρο της Telegraph, το πρώτο πρόβλημα στη συνεργασία του Μπόιλ με τους παραγωγούς ήταν το σενάριο που του έδωσαν, γραμμένο από 2 βετεράνους της σειράς Νιλ Πέρβις και Ρόμπερτ Γουέιντ, το οποίο και απέρριψε, ζητώντας αντ' αυτού μια ιστορία που θα είχε ως θέμα το σύγχρονο ψυχροπολεμικό κλίμα και ως κύριο εχθρό του Μποντ έναν Ρώσο. Η διαφωνία όμως μετατράπηκε σε κανονική κόντρα, όταν ο Μπόιλ πρότεινε για τον ρόλο του villain της ταινίας τον Πολωνό ηθοποιό Τομάζ Κοτ (πρωταγωνιστή στον «Ψυχρό Πόλεμο» του Πάβελ Παβλικόφσκι), κάτι που δεν δέχτηκε ο Ντάνιελ Κρεγκ, ο οποίος μπορούσε να ασκήσει βέτο στην επιλογή σύμφωνα με το συμβόλαιό του. Το χάσμα δε γεφυρώθηκε και έτσι ο Μπόιλ οδηγήθηκε στην έξοδο. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπόιλ είχε σκηνοθετήσει τον Κρεγκ ως Μποντ για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012. Στο εισαγωγικό βίντεο ο Κρεγκ συνόδευε τη Βασίλισσα μέχρι το στάδιο για να κηρύξει επίσημα την έναρξη των Αγώνων. Εν αναμονή των εξελίξεων, ο Hollywood Reporter ανέφερε πως πλέον είναι ανέφικτη η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας (8 Νοεμβρίου 2019 στις ΗΠΑ και 2 εβδομάδες νωρίτερα στη Μ. Βρετανία) και το πιθανότερο είναι να ανακοινωθεί σύντομα νέα ημερομηνία - στις αρχές ή στα τέλη του 2020, καθώς καμιά ταινία της σειράς δεν έχει κυκλοφορήσει καλοκαίρι.