«Ίσως γίνουν πράγματα σύντομα»: Ο Ντέιβιντ Λιντς μας προετοιμάζει (με τον τρόπο του) για κάτι νέο - cinemagazine.gr
14:37
28/7

«Ίσως γίνουν πράγματα σύντομα»: Ο Ντέιβιντ Λιντς μας προετοιμάζει (με τον τρόπο του) για κάτι νέο

Το David Lynch Theater που απασχολεί τελευταία τον αμερικανό δημιουργό μπορεί να μείνει κενό λόγω χρόνου, με φήμες για νέο «Twin Peaks» ή για συνεργασία με το Netflix να δυναμώνουν. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Από τους δημιουργούς για τους οποίους έχουμε γράψει περισσότερο από τότε ξεκίνησε το παγκόσμιο lockdown, ο Ντέιβιντ Λιντς εξακολουθεί να απασχολεί τον κινηματογραφικό τύπο διανύοντας μια ελεύθερη και δημιουργική περίοδο στη ζωή του. Φτιάχνοντας διάφορα projects στην προσωπική του σελίδα, διατηρεί το ενδιαφέρον των θαυμαστών του που μέσα στα μικροπράγματα που βλέπουν από αυτόν ευελπιστούν σε κάτι μεγαλύτερο. Που πιθανά να δουλεύεται παράλληλα και μυστικά αυτό τον καιρό. 

Γνωστός για την αγάπη του στα κρυπτικά μηνύματα, ο Λιντς μιλώντας στο DailyBeast έκανε ένα ασαφές teasing με τη φράση του «ίσως γίνουν πράγματα σύντομα τα οποία θα σημαίνουν πως θα ξοδεύω λιγότερο χρόνο στο κανάλι μου στο YouTube». Τα «πράγματα» μπορεί να είναι οτιδήποτε, αλλά συγκλίνουν προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά τη φήμη πως από πέρυσι ο Λιντς δουλεύει κρυφά και μεθοδικά την τέταρτη σεζόν του «Twin Peaks», νέο που ακούστηκε έντονα τον περασμένο Οκτώβριο μεσώ ενός επίσης κρυπτικού μηνύματος της κόρης του, Τζένιφερ. Η δεύτερη αφορά μια ενδεχόμενη συνεργασία με το Netflix για κάτι καινούργιο, κάτι που ακούστηκε μετά τη φιλοξενία της μικρού μήκους ταινίας του «You Don’t Know Jack» τον χειμώνα και τη δεδομένη γνώμη του Λιντς πως οποιαδήποτε συνεργασία προκύψει στο μέλλον θα είναι με πλατφόρμα καθώς μόνο εκεί μπορεί να έχει την ελευθερία που θέλει. 

Μέχρι να συμβούν όλα αυτά, ο Λιντς συνεχίζει ακάθεκτος το δημιουργικό του κρεσέντο, πρώτα με το δελτίο καιρού, μετά με το εβδομαδιαίο βίντεο με μαστορέματα με τίτλο «What Is David Working On Today?» και κυρίως με τη δημιουργία του David Lynch Theater, όπου ο ίδιος θα ανεβάζει νέα και παλιότερα φιλμ μικρού μήκους όπως και βίντεο με ελεύθερα θέματα. 

Τελευταία update του David Lynch Theater ήταν η μικρού μήκους ταινία «The Story of a Small Bug», ένα περίπου 40λεπτο βίντεο όπου ο Λιντς απαντά σε ερωτήσεις του κοινού που έχουν συλλεχθεί από τα social media. Αυτή την εβδομάδα επιστρέφει στη μικρού μήκους φόρμα με το φιλμ-αίνιγμα «The Adventures of Alan R.», με ένα κεφάλι από το οποίο ακούγεται η φωνή του Ντέιβιντ Λιντς και η φράση «mom, I am not going fishing» πάνω σε πάτωμα που θυμίζει το red room του «Twin Peaks».