Η Disney καθυστερεί ακόμη ένα χρόνο τη συνέχεια του «Avatar» - cinemagazine.gr
10:33
8/5

Η Disney καθυστερεί ακόμη ένα χρόνο τη συνέχεια του «Avatar»

Η αναμενόμενη συνέχεια στο φιλμ του Τζέιμς Κάμερον μπήκε σε νέο προγραμματισμό μετά την οριστική εξαγορά της Fox από τη Disney και θα έρθει στις οθόνες μας λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2021. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η Disney κυκλοφόρησε χθες έναν τεράστιο προγραμματισμό που εκτείνεται ως το 2027, ως μια πρόγευση της αναμενόμενης κυριαρχίας της την δεκαετία που έρχεται. Ο προγραμματισμός αυτός ήρθε σε μια κομβική χρονιά για την εταιρία, καθώς τα 2 μεγαλύτερα franchises που βρίσκονται στην κατοχή της (Marvel και Star Wars) φτάνουν σε ένα τέλος, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε την ιστορική αγορά της Fox βάζοντας πολλούς νέους τίτλους στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμά της. 

Ο μεγαλύτερος όλων είναι φυσικά το «Avatar», τις συνέχειες του οποίου δουλεύει εδώ και χρόνια ο Τζέιμς Κάμερον, εξακολουθώντας να έχει τον απόλυτο δημιουργικό έλεγχο στην ιστορία. Ο ίδιος προτίμησε να προστατεύσει την τεράστια επιτυχία που είχε η ταινία το 2009 και σε μια δεκαετία γεμάτη συνέχειες, reboot και spin-offs προσπάθησε να δουλέψει μια σειρά απο συνέχειες και να αναπτύξει ξανά νέα τεχνολογία για τα γυρίσματα. 

Πέρυσι δόθηκαν οι οριστικές (ως τότε) ημερομηνίες για τις 4 συνέχειες του «Avatar», τις οποίες ο Κάμερον γύρισε μαζί με σκοπό να τις επεξεργαστεί τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τη Fox, το «Avatar 2» θα κυκλοφορούσε τον Δεκέμβριο του 2020 και το «Avatar 3» για την ίδια περίοδο της επόμενης χρονιάς. Εφόσον οι ταινίες είναι πετυχημένες, θα ακολουθούσαν οι άλλες 2, το 2024 και το 2025 αντίστοιχα. Ο Κάμερον είχε δηλώσει τότε: «Τα σενάρια των τεσσάρων ταινιών πήραν τέσσερα χρόνια για να γραφτούν, αλλά στο διάστημα αυτό δεν χάθηκε χρόνος, δουλεύαμε τεχνικές λεπτομέρειες και σχεδιασμούς ώστε όταν ολοκληρωθούν και εγκριθούν τα σενάρια να αρχίσουμε άμεσα και γρήγορα. Αυτό συνέβη και είναι πια όλα σχεδιασμένα, οι χαρακτήρες, τα πλάσματα και τα σετ. Ας μην το κρύβουμε όμως, αν οι 2 πρώτες ταινίες δε βγάλουν κέρδη δεν θα υπάρξει τέταρτη και πέμπτη. Υπάρχει σύνδεση ανάμεσά τους αλλά ο σκοπός ήταν να στέκονται και μόνες τους ως ταινίες, δεν ήθελα να κάνω κάτι πχ σαν τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" όπου απλά κόβεται η πλοκή και συνεχίζεται τον επόμενο χρόνο.»

Τώρα, o Κάμερον μπορεί να έχει ακόμη τον έλεγχο του έργου του, η Disney όμως αποφασίζει για τη διανομή. Και αποφάσισε πως το «Avatar 2» θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2021, έναν χρόνο μετά δηλαδή τον προηγούμενο προγραμματισμό. Σκοπός της εταιρίας είναι να βγαίνει ένα «Avatar» κάθε 2 χρόνια, ως τον Δεκέμβριο του 2027, κρατώντας τις ενδιάμεσες χρονιές (2022, 2024, 2026) για τα επερχόμενα «Star Wars» που σχεδιάζει. 

Ο προγραμματισμός της Disney έφερε και άλλες 2 καθυστερήσεις σε projects της Fox, καθώς το χιλιοταλαιπωρημένο «Mutants» των X-Men πήγε τον Απρίλιο του 2020, αλλάζοντας ημερομηνία για τέταρτη φορά, ενώ και το αναμενόμενο «Artemis Fowl», που θα έβγαινε φέτος τον Αύγουστο, μετατέθηκε για τον Μάιο του 2020.