Από τη «Μουλάν» ως τo MCU: Η Ντίσνεϊ ανακοινώνει το ανανεωμένο πρόγραμμα κυκλοφορίας των ταινιών της - cinemagazine.gr
11:44
6/4

Από τη «Μουλάν» ως τo MCU: Η Ντίσνεϊ ανακοινώνει το ανανεωμένο πρόγραμμα κυκλοφορίας των ταινιών της

Μετά τις αναβολές λόγω της πανδημίας, το στούντιο ανακοινώνει επισήμως τα νέα κινηματογραφικά ραντεβού των μεγάλων του μπλοκμπάστερ με το κοινό.

Από τον Πάνο Γκένα

Η υγειονομική κρίση έχει επηρεάσει κάθε πτυχή προσωπικής, επαγγελματικής, κοινωνικής ζωής και η κινηματογραφική βιομηχανία - μεταξύ άλλων - βρίσκεται πλέον σε παύση (κυκλοφορίας ταινιών, γυρισμάτων, αιθουσών) ανυπομονώντας να πατήσει play σύντομα. Στον καιρό της καραντίνας τα νέα των αλλεπάλληλων αναβολών και καθυστερήσεων των προγραμματισμένων ταινιών μονοπώλησαν τις ειδήσεις των τελευταίων τριών εβδομάδων, ενισχύοντας παράλληλα την αίσθηση αβεβαιότητας σχετικά με την χρονική διάρκεια της κρίσης και των μέτρων, η Ντίσνεϊ όμως ευελπιστεί πως στα μέσα Ιουνίου η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί. 

Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται από τον νέο προγραμματισμό της που περιλαμβάνει τις πολυαναμενόμενες ταινίες «Soul», «Μουλάν», «Black Widow» και όχι μόνο.

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα ισχύει ότι η «Μουλάν» της Νίκι Κάρο, που πραγματοποίησε ήδη πρεμιέρα πριν ένα μήνα, θα εμφανιστεί ετοιμοπόλεμη στις 24 Ιουλίου μετατοπίζοντας το «Jungle Cruise» με τους Έμιλι Μπαντ και Ντουέιν Τζόνσον στις 30 Ιουλίου.

Η «Black Widow», η πρώτη σόλο ταινία της δημοφιλέστατης ηρωίδας του MCU, πήρε την ημερομηνία που είχαν αρχικά οι «Eternals» (6 Νοεμβρίου) της Κλόε Ζάο δημιουργώντας ένα ντόμινο στον προγραμματισμό της Marvel. Έτσι η ταινία της Ζάο θα κυκλοφορήσει στις 12 Φεβρουαρίου 2021 (αρχική ημερομηνία του «Shang-Chi and the Legend of the Seven Rings»), ο Shang-Chi θα κάνει το ντεμπούτο του στις 7 Μαΐου 2021 (αρχική ημερομηνία του σίκουελ του «Dr. Strange») και ο ψυχεδελικός γιατρός της Μάρβελ θα μεταφερθεί για 5 Νοεμβρίου 2021, σπρώχνοντας το «Thor: Love and Thunder» στις 18 Φεβρουαρίου. Παράλληλα η Ντίσνεί ανακοινωσε το σίκουελ της «Dr. Marvel» για τις 8 Ιουλίου 2022 ενώ η επόμενη ταινία του «Black Panther» παραμένει αμετακίνητη για 8 Μαΐου 2022.

Το «Artemis Fowl», κινηματογραφική διασκευή του πρώτου βιβλίου της ευπώλητης σειράς εφηβικής λογοτεχνίας, που θα είχε αρχική ημερομηνία τον Μάιο φεύγει εντελώς από τις αίθουσες για τις streaming σελίδες του Disney+, φανερώνοντας πως το στούντιο δεν πιστεύει πολύ στη δυναμική του franchise ή πως η ταινία δεν είναι όσο «μαγική» περίμεναν.