Τρέιλερ «Dolittle»: Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και τα ζώα του - cinemagazine.gr
8:56
14/10

Τρέιλερ «Dolittle»: Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και τα ζώα του

Ο κύριος «Iron Man» αφήνει πίσω του τη Marvel για να ζήσει τη μεγάλη περιπέτεια μιλώντας τη γλώσσα των ζώων.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «Dolittle» παρουσιάζεται εδώ και έναν χρόνο ως η πρώτη εμφάνιση του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στη μετα-Avengers εποχή, με τον ίδιο να τη σπονσοράρει αναλαμβάνοντας και χρέη συμπαραγωγού μαζί με τη Universal που θα διανείμει το φιλμ παγκοσμίως. Το φιλόδοξο πρότζεκτ έχει ως κεντρικό χαρακτήρα τον Dr. Dolittle, ήρωα σειράς βιβλίων του Χιου Λόφτινγκ που γράφτηκαν πίσω στο 1920, ενός επιστήμονα που ζει και εκτρέφει ζώα και σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται μπορεί να επικοινωνεί μαζί τους.

Είναι η τρίτη φορά ένα στούντιο καταπιάνεται με τον ήρωα, αφού προηγήθηκε το μιούζικαλ του 1967 με τον Ρεξ Χάρισον που κέρδισε δύο Όσκαρ για τραγούδι και ειδικά εφέ, αλλά και η εκμοντερνισμένη και πολύ πιο παιδική σειρά ταινιών με τον Έντι Μέρφι το 1998 - ο ίδιος πρωταγωνίστησε και σε ένα σίκουελ, ενώ γυρίστηκαν άλλα τρία χωρίς αυτόν που δεν βγήκαν ποτέ στους κινηματογράφους αλλά κυκλοφόρησαν σε DVD. 

Το «The Voyage of Doctor Dolittle», όπως ήταν ο αρχικός του τίτλος, μετατράπηκε τελικά σε «Dolittle» και έχει σοβαρότερο τόνο από τις ταινίες του Μέρφι, καθώς η ιστορία επιστρέφει στη βικτωριανή εποχή και έχει διαμορφωθεί ως μια επική παιδική περιπέτεια, κοντά ίσως στη λογική των «Πειρατών της Καραϊβικής».

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ πάντως μάζεψε μια εκλεκτή παρέα, καθώς οι Τζιμ Μπρόντμπεντ, Μάρτιν Σιν και Αντόνιο Μπαντέρας θα βρίσκονται πλάι του, ενώ για τις φωνές των ζώων υπάρχει μια μικρή dream team. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Έμα Τόμπσον, Ραμί Μάλεκ, Ρέιφ Φάινς, Σελίνα Γκόμεζ, Οκτάβια Σπένσερ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τομ Χόλαντ, Κουμάιλ Ναντζιάνι, Τζον Σένα, Φράνσις Ντε Λα Τουρ, Κάρμεν Ετζόγκο και Κρεγκ Ρόμπινσον! 

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Στίβεν Γκάχαν («Syriana»), παλιός συνεργάτης του Στίβεν Σόντερμπεργκ, για τον οποίον έγραψε (και κέρδισε Όσκαρ) το 2000 με το «Traffic».

Η ταινία κυκλοφορεί 16 Ιανουαρίου στην Ελλάδα από την Tulip Entertainment. Δείτε παρακάτω τρέιλερ και αφίσα.