Tea time! Το «Downton Abbey» ανοίγει τις πύλες του για μια αριστοκρατική επίσκεψη - cinemagazine.gr
9:37
21/8

Tea time! Το «Downton Abbey» ανοίγει τις πύλες του για μια αριστοκρατική επίσκεψη

Στις 12 Σεπτεμβρίου έχετε reunion με την οικογένεια Κρόουλι!

Από τον Πάνο Γκένα

Μπορεί το «Downton Abbey» να ολοκλήρωσε τον τηλεοπτικό του κύκλο μετά από 6 σεζόν, αλλά σύντομα η αριστοκρατική οικογένεια Κρόουλι μετακομίζει το χιούμορ και τις τραγωδίες της στη μεγάλη οθόνη. Από τη βύθιση του Τιτανικού το 1912 και τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι τα εσωτερικά δράματα του Πύργου και την «απόσυρση» της αριστοκρατίας χρόνια μετά, το Downton ήταν το υπόδειγμα του καθωσπρεπισμού και της δαντέλας. Το πρότυπο της βρετανικότητας δια χειρός του οσκαρούχου Τζούλιαν Φέλοους («Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ»). Και μολονότι το τρέιλερ της τελευταίας σεζόν έπαιζε υπό τους ήχους του «Time to Say Goodbye», τελικά οι Κρόουλι επιστρέφουν.

Τρία χρόνια μετά, το αυθεντικό καστ επαναλαμβάνει τους ρόλους τους με την προσθήκη της υποψήφιας για Όσκαρ Ιμέλντα Στάντον («Το Μυστικό της Βέρα Ντρέικ») στο καστ. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Μπράιαν Πέριβαλ («Η Κλέφτρα των Βιβλίων»), υπεύθυνος και για τον πιλότο της σειράς. «Όταν η σειρά πλησίαζε στο τέλος της, ήταν όνειρό μας να παραδώσουμε μία ταινία στα εκατομμύρια των θαυμαστών, και τώρα τα πολλά αστέρια μας ευθυγραμμίζονται και ξεκινάμε σύντομα την παραγωγή», δήλωσε ο παραγωγός Γκάρεθ Νιμ.

Στα έξι χρόνια που διήρκεσε, το «Downton Abbey» κέρδισε τρεις Χρυσές Σφαίρες, 15 Emmys, ένα ειδικό BAFTA και κατέκτησε το ρεκόρ Guinness ως η τηλεοπτική σειρά με τις καλύτερες κριτικές. Παράλληλα έκανε διάσημους τους Νταν Στίβενς, Μισέλ Ντόκερι και εκτόξευσε ακόμα περισσότερο τη φήμη της σπουδαίας Μάγκι Σμιθ, η οποία σάρωσε στο ρόλο της ευαίσθητης μα βιτριολικής Βάιολετ Κρόουλι, κόμισσας του Γκράνθαμ.

«Έχω ζήσει με αυτούς τους ανθρώπους εδώ και τόσα χρόνια», είχε δηλώσει ο δημιουργός της σειράς Τζούλιαν Φέλοους. «Πιάσαμε την κορυφή. Δημιουργήθηκε αυτό το απίστευτο παγκόσμιο φαινόμενο. Οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτή την βιομηχανία, ακόμη κι αυτοί που έχουν ζήσει ανάλογη επιτυχία, δεν περίμεναν ποτέ κάτι τέτοιο». Ενώ για το τελευταίο επεισόδιο είχε συμπληρώσει χαρακτηριστικά, «Κάθε φορά που συνειδητοποιώ ότι έχω γράψει μόλις την τελευταία ατάκα ενός χαρακτήρα, λυπάμαι. Ταυτόχρονα, δεν νομίζω πως πήραμε λάθος απόφαση. Ποτέ δεν ένιωσα, "Θεέ μου, τι κάνουμε; Αυτό είναι λάθος!". Άλλωστε μπορεί να ξαναγεννηθεί ως ταινία ή θεατρικό ή μιούζικαλ ή μπαλέτο. Ποιος ξέρει αν αυτό είναι το τέλος;».

Και όντως δεν ήταν. Βάλτε λοιπόν νερό να βράζει, ετοιμάστε το τσάι σας και υπομονή για την ταινία «Downton Abbey», η οποία θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις 12 Σεπτεμβρίου.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ και ένα featurette της ταινίας.