Οι δημιουργοί του «Σέρλοκ» επιστρέφουν με «Δράκουλα» και κάνουν ποδαρικό την Πρωτοχρονιά - cinemagazine.gr
9:12
4/12

Οι δημιουργοί του «Σέρλοκ» επιστρέφουν με «Δράκουλα» και κάνουν ποδαρικό την Πρωτοχρονιά

Το BBC, το Netflix και οι δημιουργοί του «Sherlock» ετοιμάζουν τη μεγάλη επιστροφή του Δράκουλα, μια ιστορία που δεν κουραζόμαστε ποτέ να ξαναβλέπουμε, σε κάθε εκδοχή της.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Από τις ιστορίες που το κοινό πάντα φροντίζει να αγκαλιάζει, ο «Δράκουλας» του Μπραμ Στόκερ συνεχίζει να συναρπάζει τόσο ως ανυπέρβλητο αριστούγημα της γοτθικής λογοτεχνίας, όσο και μέσα από τις πάμπολλες μεταφορές του σε μικρή και μεγάλη οθόνη. Για τέτοιους τίτλους δεν υπάρχει ποτέ φυσικά ένα τέλος και έτσι η κοινή ανακοίνωση των BBC και Netflix πριν μερικούς μήνες έγινε δεκτή με χαρά, όχι μόνο για τη νέα μεταφορά του μυθιστορήματος αλλά και για τους ανθρώπους που θα εμπλακούν σε αυτήν.

Συγκεκριμένα, οι Μαρκ Γκάτις και Στίβεν Μόφατ, γνωστότεροι ως «δημιουργοί του Sherlock» με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, θα ετοιμάσουν τη διασκευή της ιστορίας του Δράκουλα για την τηλεόραση. Η φόρμα θα είναι η ίδια με το «Sherlock», δηλαδή οι περιπέτειες του Δράκουλα θα παρουσιαστούν σε λίγα, 90λεπτα επεισόδια, όμως αυτή τη φορά δεν θα γίνει μεταφορά στην σύγχρονη εποχή. Η ιστορία ξεκινά από την Τρανσιλβανία και θα διαδραματίζεται στη Βικτωριανή Αγγλία του 1897, τη χρονιά δηλαδή που γράφτηκε και το μυθιστόρημα του Στόκερ.

Οι δημιουργοί στη σύντομη ανακοίνωσή τους είχαν δηλώσει πως «Πάντα υπήρχαν ιστορίες με επίκεντρο ένα μεγάλο Κακό. Αυτό που είναι σπουδαίο για τον Δράκουλα είναι πως ο Στόκερ έδωσε στο Κακό τον δικό του ήρωα».Το BBC θα αναλάβει την προβολή της σειράς στη Βρετανία, ενώ το Netflix θα μεταφέρει τα επεισόδια σε όλο τον κόσμο, παράλληλα με το BBC. 

Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Δανός Κλες Μπανγκ, ηθοποιός που ήδη έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας του, πρωταγωνιστώντας στο βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Τετράγωνο» του Ρούμπεν Εστλούντ.

Το BBC ανακοίνωσε πως «Ο Δράκουλας» θα κάνει ποδαρικό με το νέο χρόνο. Την Πρωτοχρονιά θα προβληθεί το πρώτο επεισόδιο και τα επόμενα δυο θα ακολουθήσουν τις επόμενες δυο μέρες (ή μάλλον νύχτες!). Προφανώς το Netflix θα ακολουθήσει σύντομα με την επαναπροβολή τους.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ, οι εικόνες του οποίου φέρνουν στο νου κινηματογραφικές μεταφορές του αιμοδιψή κόμη περασμένων δεκαετιών. Κι αυτό δεν είναι καθόλου... κακό! 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Οι δημιουργοί του «Σέρλοκ» επιστρέφουν με «Δράκουλα» και κάνουν ποδαρικό την Πρωτοχρονιά
  • Οι δημιουργοί του «Σέρλοκ» επιστρέφουν με «Δράκουλα» και κάνουν ποδαρικό την Πρωτοχρονιά
  • Οι δημιουργοί του «Σέρλοκ» επιστρέφουν με «Δράκουλα» και κάνουν ποδαρικό την Πρωτοχρονιά