11:12
16/10

Το Netflix και οι δημιουργοί του «Sherlock» ετοιμάζουν τη μεγάλη επιστροφή του Δράκουλα!

Μια ιστορία που δεν κουραζόμαστε ποτέ να ξαναβλέπουμε, σε κάθε εκδοχή της, επιστρέφει χάρη σε μια φιλόδοξη συνεργασία των BBC και Netflix.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Από τις ιστορίες που το κοινό πάντα φροντίζει να αγκαλιάζει, ο «Δράκουλας» του Μπραμ Στόκερ συναρπάζει ως σήμερα, ως ένα από τα αριστουργήματα της γοτθικής λογοτεχνίας αλλά και τον μεταφορών του σε μικρή και μεγάλη οθόνη. Για τέτοιους τίτλους δεν υπάρχει ποτέ φυσικά ένα τέλος και έτσι η χθεσινή κοινή ανακοίνωση των BBC και Netflix έγινε δεκτή με χαρά, όχι μόνο για τη νέα μεταφορά του μυθιστορήματος αλλά και για τους ανθρώπους που αρχικά θα εμπλακούν σε αυτήν.

Συγκεκριμένα, οι Μαρκ Γκάτις και Στίβεν Μόφατ, γνωστότεροι ως «δημιουργοί του "Sherlock"», θα ετοιμάσουν μια διασκευή της ιστορίας του Δράκουλα για την τηλεόραση. Η φόρμα θα είναι η ίδια με το «Sherlock», δηλαδή οι περιπέτειες του Δράκουλα θα παρουσιαστούν σε λίγα, 90λεπτα επεισόδια, όμως αυτή τη φορά δεν θα γίνει μεταφορά στην σύγχρονη εποχή. Η ιστορία θα ξεκινά από την Τρανσιλβανία διαδραματίζεται στη Βικτωριανή Αγγλία του 1897, τη χρονιά δηλαδή που γράφτηκε και το βιβλίο του Στόκερ.

Οι δημιουργοί στη σύντομή δήλωσή τους ανέφεραν πως «Πάντα υπήρχαν ιστορίες με επίκεντρο ένα μεγάλο Κακό. Αυτό που είναι σπουδαίο για τον Δράκουλα είναι πως ο Στόκερ έδωσε στο Κακό τον δικό του ήρωα.».Το BBC θα αναλάβει την προβολή της σειράς στη Βρετανία, ενώ το Netflix θα μεταφέρει τα επεισόδια σε όλο τον κόσμο, παράλληλα με το BBC. 

Σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις για ονόματα και ημερομηνίες, καθώς το project αναμένεται να αναπτυχθεί σχετικά γρήγορα. 

Ως τότε, κάτι από την τελευταία φιλόδοξη διασκευή στο υλικό του Στόκερ, την ταινία του 1992, γυρισμένη από τον Φράνσις Φορντ Κόπολα.