Τρέιλερ «Dreamland»: Η Μάργκο Ρόμπι κλέβει τράπεζες στην εποχή του μεγάλου Κραχ - cinemagazine.gr
11:35
26/10

Τρέιλερ «Dreamland»: Η Μάργκο Ρόμπι κλέβει τράπεζες στην εποχή του μεγάλου Κραχ

Αν χάριν αστεϊσμού οι άνθρωποι του σινεμά ρωτούσαν «κι εμείς κλέφτες θα γίνουμε;» στην εποχή της πανδημίας, η αγαπητή ηθοποιός απαντά «ακριβώς αυτό» και μας δείχνει τη συνέχεια σε μια ταινία που υπόσχεται περισσότερα από όσα αρχικά φαίνονται.  

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ένας νεαρός άνδρας (Φιν Κόουλ - λάτρεις του «Peaky Blinders» γρηγορείτε) βοηθά μιας φυγάδα-κλέφτη τραπεζών (Ρόμπι), επειδή αυτή του υπόσχεται 20.000 δολάρια, σε μια εποχή (Κραχ) που το ποσό ήταν αμύθητο. Άλλωστε κι εκείνη, στην ταινία που φέρνει η Paramount στις 13 Νοεμβρίου (στις 17 στο video on demand), δεν είναι μια κοινή κακοποιός αλλά κάτι παραπάνω. Το ίδιο και η ιστορία που δεν θα μείνει εκεί αλλά θα εξελιχθεί σε μια ερωτική ιστορία εν μέσω διώξεων και «κάτι ακόμα», που υπόσχεται το τρέιλερ και οι πρώτες κριτικές.

Στην σκηνοθεσία είναι ο Μάιλς Τζόρις-Πεϊραφίτ («As You Are», 2016) και στο σενάριο ο Νίκολας Ζουάρτ. Η όψη της ταινίας παραπέμπει ευθέως σε Τέρενς Μάλικ και (υπό προϋποθέσεις) Πίτερ Γουίαρ, ενώ φυσικά η ερωτική ιστορία δύο διωκώμενων παρανόμων έχει σημείο αναφοράς τον Άρθουρ Πεν και το «Μπόνι και Κλάιντ». Στην φωτογραφία συναντάμε τον Λάιλ Βίνσεντ του «A Girl Walks Home Alone at Night» - οπότε και ο πήχης που διαπιστώνεται σε κάποια πλάνα του τρέιλερ δικαιολογείται.

Σε ευμενή αναμονή, καθώς η Ρόμπι έχει το ταλέντο και το εργασιακό ήθος, για μια ταινία περυσινής σοδειάς που επλήγη από τα εύλογα προβλήματα διανομής.