Η Warner ανακοινώνει (και) τηλεοπτική σειρά «Dune» δια χειρός Ντενί Βιλνέβ - cinemagazine.gr
9:33
11/6

Η Warner ανακοινώνει (και) τηλεοπτική σειρά «Dune» δια χειρός Ντενί Βιλνέβ

​Η «βίβλος» της επιστημονικής φαντασίας θα ανοίξει τις χιλιάδες σελίδες της σε μεγάλη και μικρή οθόνη.

Από τον Πάνο Γκένα

Το επικό κινηματογραφικό ταξίδι του «Dune» θα ξεπεράσει τις διαστάσεις της μεγάλης οθόνης. Το φιλόδοξο στοίχημα της Warner που συγκέντρωσε ένα από τα πιο εντυπωσιακά καστ των τελευταίων χρόνων και έχει τον Ντενί Βιλνέβ, φρέσκο μετά το «Blade Runner 2049» στο σκηνοθετικό τιμόνι, θα μας απασχολήσει και ως τηλεοπτική σειρά μέσω μιας νέας streaming πλατφόρμας (ναι, ετοιμάζει και η Warner μία) που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σε πλήρη συνάφεια με τον στρατηγικό σχεδιασμό της πλατφόρμας Ντίσνεϊ (ταινίες + σειρές για «Star Wars» και Marvel), η Warner επενδύει στο «Dune» ανακοινώνοντας τη σειρά «Dune: The Sisterhood» (Dune: Η Αδελφότητα) που θα λαμβάνει χώρα στο ίδιο χωροχρονικό σύμπαν με εκείνο της επερχόμενης ταινίας, ενώ το πρώτο επεισόδιο θα το σκηνοθετήσει ο Βιλνεβ. Η πλοκή θα επικεντρώνεται στη μυστηριώδη γυναικεία αδελφότητα των Bene Gesserit, μία κάστα γυναικών με υπεράνθρωπες δυνάμεις που έχουν σημαντικό θρησκευτικό και πολιτικό ρόλο στην αυτοκρατορία. Όπως και με την ταινία «Dune» που είχε σκηνοθετήσει ο Ντέιβιντ Λιντς, το αριστούργημα του Φρανκ Χέρμπερτ έχει εμπνεύσει στο παρελθόν κι άλλες τηλεοπτικές σειρές όπως τα «Children of Dune» (2003) και το ομώνυμο «Dune» (2000).

«Οι Bene Gesserit με εντυπωσίαζαν πάντα. Το να επικεντρωθούμε σ' αυτές τις δυναμικές γυναίκες μέσω της σειράς δεν είναι μόνο επίκαιρο αλλά και ένα ξεχωριστό πεδίο για την τηλεόραση», σχολίασε ο Βιλνέβ. Την κινηματογραφική εξόρμηση του «Dune» θα συνοδεύσουν - εκτός από την τηλεοπτική σειρά - κόμικ, video games και επιπλέον ψηφιακό περιεχόμενο.

Τα γυρίσματα της ταινίας με πρωταγωνιστές τους/τις Τιμοτέ Σαλαμέ, Τζος Μπρόλιν, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Όσκαρ Άιζακ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Τζέισον Μομόα και Χαβιέ Μπαρδέμ πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο και το ταξίδι μας στον πλανήτη Arakis αναμένεται στις 20 Νοεμβρίου 2020.

Το σενάριο της νέας ταινίας θα υπογράφει ο Έρικ Ροθ, ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος των «Forrest Gump», «The Insider» και «Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον».

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Ο Αρράκις, γνωστός και ως Ντιουν είναι το μοναδικό μέρος σε ολόκληρο το γνωστό σύμπαν όπου υπάρχουν φυσικά αποθέματα του μπαχαρικού μελάνζ, της πολυτιμότερης ουσίας στην Αυτοκρατορία. Ο Πολ θα σφραγίσει το μέλλον του πλανήτη και ολόκληρης της Αυτοκρατορίας αναλαμβάνοντας να πάρει εκδίκηση για την συνομωσία κατά της οικογένειας του που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πατέρα του.

Ανυπομονούμε...