«Δεν αποκάλεσα ποτέ τον Ταραντίνο κρετίνο, ούτε θεωρώ τις ταινίες του σκουπίδια»: Ο Ένιο Μορικόνε αντεπιτίθεται - cinemagazine.gr
9:44
12/11

«Δεν αποκάλεσα ποτέ τον Ταραντίνο κρετίνο, ούτε θεωρώ τις ταινίες του σκουπίδια»: Ο Ένιο Μορικόνε αντεπιτίθεται

Ο σπουδαίος συνθέτης με επίσημη ανακοίνωσή του δηλώνει πως η συνέντευξη στο γερμανικό Playboy δεν είναι αληθινή!

Από τον Πάνο Γκένα

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, ο κινηματογραφικά και μουσικά τεράστιος Ένιο Μορικόνε είχε γενέθλια (έκλεισε τα 90!) και αντί δώρου και ευχών, βρέθηκε εν αγνοία του μπλεγμένος σε έναν viral κυκεώνα με αφορμή μία συνέντευξη στο γερμανικό Playboy. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού, ο Μορικόνε μιλούσε με διόλου κολακευτικό τρόπο για την προσωπικότητα και τον τρόπο δουλειάς του Κουέντιν Ταραντίνο, σκηνοθέτη με τον οποίο συνεργάστηκε στο «Django Unchained» (για το τραγούδι «Ancora Qui») και φυσικά στο «Μισητοί 8», ταινία για την οποία ο Μορικόνε κέρδισε το πρώτο(!) Όσκαρ Μουσικής της καριέρας του.

«Ο άνθρωπος είναι κρετίνος. Κλέβει από άλλους και τα ανακατεύει. Δεν υπάρχει κάτι αυθεντικό. Και δεν είναι καν σκηνοθέτης, αν τον συγκρίνεις με τους μεγάλους όπως οι Τζον Χιούστον, Άλφρεντ Χίτσκοκ και Μπίλι Γουάιλντερ. Αυτοί ήταν σπουδαίοι. Ο Ταραντίνο απλά ξαναμαγειρεύει τα έτοιμα». Το παραπάνω απόσπασμα ήταν ένα μέρος της συνέντευξης που δημοσίευσε το περιοδικό, και αφού τα νέα διαδόθηκαν πιο γρήγορα και από το «Deathproof», ο Μορικόνε με επίσημη ανακοίνωσή του αποκάλυψε πως η συνέντευξη δεν είναι καν αληθινή.

Διαβάστε παρακάτω τη δήλωσή του:

---------------

Έπεσε στην αντίληψή μου πως το Playboy Γερμανίας έχει κυκλοφορήσει με ένα άρθρο στο οποίο αποκαλώ τον Ταραντίνο κρετίνο και θεωρώ σκουπίδια τις ταινίες του. Είναι ένα ψέμα. Δεν έδωσα συνέντευξη στο Playboy Γερμανίας και - ακόμα περισσότερο - δεν αποκάλεσα ποτέ τον Ταραντίνο κρετίνο και ασφαλώς δεν θεωρώ τις ταινίες του σκουπίδια. Έχω ήδη δώσει εντολή στον δικηγόρο μου στην Ιταλία να αναλάβει την αστική και ποινική δίωξη.

Θεωρώ τον Τάραντινο σπουδαίο σκηνοθέτη. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνεργασία μου μαζί του, καθώς και για τη σχέση που αναπτύξαμε κατά τη διάρκεια του χρόνου συνεργασίας μας. Είναι θαρραλέος, μία τεράστια προσωπικότητα. Αναγνωρίζω στον Ταραντίνο πως είναι ένας από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για το Όσκαρ μου, μια από τις μεγαλύτερες αναγνωρίσεις της καριέρας μου και θα είμαι για πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία που είχα να συνθέσω μουσική για την ταινία του.

Στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου μπροστά στον Ταραντίνο, ανέφερα σαφώς ότι θεωρώ τον Κουέντιν έναν από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες της εποχής μας. Ένιο Μορικόνε

---------------

Μετά την δήλωση του Μορικόνε που «έγδυσε» το περιοδικό, αναμένουμε αντιδράσεις από το Playboy Γερμανίας και είμαστε σίγουροι πως η λέξη «κρετίνος» θα ακουστεί σίγουρα στο «Once Upon a Time in Hollywood».