Περήφανοι «Eternals»: Αποκαλύφθηκε το πρώτο ανοιχτά γκέι ζευγάρι στο σύμπαν της Marvel - cinemagazine.gr
16:50
14/2

Περήφανοι «Eternals»: Αποκαλύφθηκε το πρώτο ανοιχτά γκέι ζευγάρι στο σύμπαν της Marvel

Ο ηθοποιός που υποδύεται τον σύντροφο του γκέι υπερήρωα Φάστου, μίλησε για τη σκηνή του μεταξύ τους φιλιού και τη σημασία της εκπροσώπησης της γκέι οικογένειας στο γιγαντιαίο και επιδραστικό κόσμο του MCU. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Εδώ και καιρό γνωρίζαμε πως το «Eternals» της Marvel που γυρίζεται αυτό τον καιρό, θα ήταν η πρώτη ταινία του MCU που θα περιείχε εκπροσώπηση της LGBTQ κοινότητας, όχι με κάποιο υπονοούμενο ή με πλάνο ενός δευτερολέπτου, αλλά ως φανερό μέρος της αφήγησης. Το στούντιο ως τώρα υπονόησε πως η Valkyrie που είδαμε στο «Thor: Ragnarok» είναι αμφισεξουαλική, τουλάχιστον μέσα από τις συνεντεύξεις που ακολούθησαν την ταινία - μέσα σε αυτήν δεν αναφέρονταν ουσιαστικά κάτι.

Στους «Eternals» όμως τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Ένας από το team των υπερηρώων, ο Φάστος, είναι παντρεμένος με χαρακτήρα που υποδύεται ο ηθοποιός Χάαζ Σλάιμαν, ο οποίος μίλησε αυτές τις μέρες για τη σκηνή του πρώτου γκέι φιλιού στο MCU. Ο Σλάιμαν ανέφερε πως «είναι παντρεμένος με τον γκέι υπερήρωα Φάστο, που τον υποδύεται ο Μπράιαν Ταϊρί Χένρι, και παρουσιάζονται ως γκέι οικογένεια, έχοντας ένα παιδί». Στην ερώτηση για το αν πέρα από την αναφορά υπάρχει σκηνή φιλιού είπε: «Φυσικά, και είναι μια πολύ όμορφη σκηνή. Όλοι στο set έκλαψαν. Για μένα είναι πολύ σημαντικό πόσο όμορφη και αγαπημένη μπορεί να είναι μια γκέι οικογένεια. Ο Μπράιαν είναι εξαιρετικός ηθοποιός, έδωσε ομορφιά στο ρόλο και από ένα σημείο και έπειτα έβλεπα ένα παιδί μέσα στα μάτια του, κάτι που είναι σημαντικό για τον κόσμο να θυμάται πως πολλά μέλη της γκέι κοινότητας είμαστε παιδιά κατά κάποιο τρόπο. Το ξεχνάμε αυτό γιατί συχνά παρουσιαζόμαστε ως σεξουαλικά ή επαναστατικά πλάσματα, αφήνουμε στην άκρη το ανθρώπινο κομμάτι.»

Ο ηθοποιός Χάαζ Σλάιμαν 

Στο «ουράνιο» καστ της ταινίας πρωτοστατεί η Αντζελίνα Τζολί στον πρωταγωνιστικό ρόλο της αθάνατης Θίνα και μαζί της ο Ρίτσαρντ Μάντεν («Game of Thrones», «Bodyguard») ως Ίκαρος, ο γνωστός κωμικός Κουμάλ Ναντζιάνι (υποψήφιος για Όσκαρ Σεναρίου με το «The Big Sick») θα είναι ο Κίνγκο, η αγέρωχη Σάλμα Χάγιεκ θα αναλάβει το ρόλο του Αρχηγού των «Eternals» Άγιακ, η Λόρεν Ρίντλοφ («Wonderstruck») είναι η Μακάρι, ο Μπράιαν Ταϊρί Χένρι («Χήρες») ο Φάστος και οι Ντον Λι, Λία ΜακΧιου θα υποδυθούν τους Γκιλγκαμές και Σπράιτ αντίστοιχα. Τελευταίος στο καστ προστέθηκε ο Κιτ Χάρινγκτον που θα «ντυθεί» τον Ντέιν Γουίτμαν, γνωστό και ως Black Knight.

Γραμμένοι στα μέσα του '70 από τον Τζακ Κέρμπι, «Οι Αιώνιοι» είναι μια αρχαία φυλή ανθρώπων που δημιουργήθηκαν από εξωγήινους (τους «Ουράνιους»), με σκοπό την προστασία της Γης από τους «Αποκλίνοντες» (Deviants). Οι δύο φυλές αντιμάχονται κατά τη διάρκεια της γήινης Ιστορίας με σκοπό - τι άλλο; - την επικράτηση. Για να έχετε μία καλύτερη εικόνα με όσα έχουν προηγηθεί, στο MCU, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Thanos ήταν επίσης ένας Eternal.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε η Κλόε Ζάο, θριαμβεύτρια των 23ων Νυχτών Πρεμιέρας για το «Καλπάζοντας με το Όνειρο». «Πρόκειται για μία ομάδα αθάνατων αλλά μέσα από το ταξίδι τους θα εξερευνήσουμε τι σημαίνει να είσαι φιλάνθρωπος, κάτι πολύ σημαντικό ειδικά αυτή την χρονική περίοδο στον πλανήτη», δήλωσε η Ζάο.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους το Νοέμβριο.