«Everybody Knows»: Η νέα ταινία του Ασγκάρ Φαρχαντί με Μπαρδέμ & Κρούζ ανοίγει τις Κάννες - cinemagazine.gr
9:05
5/4

«Everybody Knows»: Η νέα ταινία του Ασγκάρ Φαρχαντί με Μπαρδέμ & Κρούζ ανοίγει τις Κάννες

Ο δυο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Ασγκάρ Φαρχαντί («Ένας Χωρισμός», «Ο Εμποράκος») θα ανοίξει αυλαία στο Φεστιβάλ Καννών με τη νέα ταινία του «Everybody Knows».

Από τον Πάνο Γκένα

«Everybody Knows» (Todos lo Saben) λέγεται η νέα ταινία του Ασγκάρ Φαρχαντί και η αλήθεια είναι πως «όλοι γνώριζαν» πως ήταν ένας από τους πιο hot τίτλους του φετινού Φεστιβάλ Καννών. Με πρωταγωνιστές το λαμπερό ζευγάρι των Χαβιέ Μπαρδέμ και  Πενέλοπε Κρουζ, μαζί με τον Αργεντινό Ρικάρντο Νταρίν («Άγριες Ιστορίες»), το ψυχολογικό θρίλερ του Φαρχαντί θα σηκώσει την αυλαία του 71ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Η ταινία θα είναι μόλις η δεύτερη ισπανόφωνη που ανοίγει το Φεστιβάλ μετά την «Κακή Εκπαίδευση» του Πέδρο Αλμοδόβαρ το 2004.

Ο Φαρχαντί είχε επισκεφθεί το Φεστιβάλ Καννών στο Επίσημο Διαγωνιστικό με τον «Εμποράκο» το 2016 (Βραβείο Αντρικής Ερμηνείας - Σαχάμπ Χοσεΐνι, Βραβείο Σεναρίου) και «Το Παρελθόν» το 2013 (Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας - Μπερενίς Μπεζό). Σύμφωνα με την κρυπτική σύνοψη, το «Everybody Knows», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Φαρχαντί, ακολουθεί τη Λάουρα (Κρουζ) σε ένα ταξίδι με την οικογένειά της από το Μπουένος Άιρες, στην πατρίδα της την Ισπανία, με την ευκαιρία μιας γιορτής. Το οικογενειακό reunion θα διακοπεί από μία σειρά γεγονότων, που θα αλλάξουν τις ζωές των χαρακτήρων.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Τορελαγκούνα, βόρεια της Μαδρίτης. Αν και η ταινία είναι ισπανόφωνη, ο Φαρχαντί δεν γνωρίζει τη γλώσσα. Σύμφωνα με τον παραγωγό Αλεξάντρ Μάλετ-Γκάι, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Φαρχαντί στις δυο τελευταίες ταινίες του, αυτό δεν ήταν πρόβλημα για την παραγωγή. Όπως είχε αποδείξει και στο «Παρελθόν», δεν συναντά κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα καθοδήγησης των ηθοποιών. Αντ' αυτού «έχει μία θαυμάσια διαίσθηση και το ταλέντο να ακούει τη μουσική των λέξεων», όπως σημειώνει ο Μάλετ-Γκάι.

Ανυπομονούμε!