«Eyes of the Dragon»: Μπορεί το βιβλίο του Στίβεν Κινγκ να ακολουθήσει την επιτυχία του «Game of Thrones»; - cinemagazine.gr
12:47
20/5

«Eyes of the Dragon»: Μπορεί το βιβλίο του Στίβεν Κινγκ να ακολουθήσει την επιτυχία του «Game of Thrones»;

Το Hulu συνεργάζεται εκ νέου με το συγγραφέα για την ανάπτυξη ενός από τα λιγότερο προβεβλημένα βιβλία του, με την ελπίδα ότι θα διατηρήσει «ζεστό» το κοινό του fantasy genre. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «Game of Thrones» τέλειωσε χθες, καθηλώνοντας αυτή τη δεκαετία εκατομμύρια θεατών, όχι απαραίτητα οπαδών του fantasy genre, που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να μη μάθαιναν ποτέ την ύπαρξη των βιβλίων του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν. Το είδος ήταν άλλωστε ανέκαθεν δημοφιλές σε μικρή και μεγάλη οθόνη, όμως η τεράστια παγκόσμια επιτυχία της σειράς του HBO, ώθησε αντίπαλα στρατόπεδα στην ανάπτυξη νέων projects που ευέλπιστουν να την αντικαταστήσουν.

Πρώτο απ' όλα το ίδιο το δίκτυο που θα επανέλθει με spin-offs, την ίδια ώρα που η Amazon προχώρησε σε μια μεγάλη συμφωνία με τους κληρονόμους του Τόλκιν για να φέρει τη Μέση Γη στην πλατφόρμα της. Στη μάχη θα προσπαθήσει να μπει και το Hulu που στρέφεται προς πολυδιασκευασμένο Στίβεν Κινγκ, που όμως ακόμη έχει βιβλία τα οποία παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Και ένα εξ αυτών είναι το «Eyes of the Dragon».

Συγκεκριμένα, ο Σεθ Γκρέιαμ-Σμιθ, ένας εκ των παραγωγών των 2 «It» και σεναριογράφος του «Lego Batman Movie» θα υπογράψει τον πιλότο και θα αναλάβει να τρέξει τη μεταφορά του βιβλίου που έγραψε ο Κινγκ το 1984, το οποίο περιέχει υλικό όπως δράκους, ιππότες, μαγεία και συνωμοσίες, στοιχεία δηλαδή ικανά για να αγαπηθεί από το κοινό. Το βιβλίο είναι από τα λιγότερο σκοτεινά του συγγραφέα, που δήλωσε κάποτε ότι ξεκίνησε να το γράφει ως σειρά νυχτερινών παραμυθιών για τα παιδιά του, και διαδραματίζεται στο βασίλειο του Ντιλέιν, εξετάζοντας τις ζωές των 2 γιων της βασιλικής οικογένειας, Πίτερ και Τόμας και την αναμενόμενη σύγκρουσή τους για την κατάκτηση του θρόνου.

Η μεταφορά βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, όμως είναι δεδομένο ότι θα γυριστεί. Το Hulu άλλωστε ξαναστράφηκε πρόσφατα στον Κινγκ για την ανάπτυξη του «Castle Rock» και οι 2 πλευρές ευελπιστούν να συνεχίσουν την πετυχημένη συνεργασία τους.