Οι αναμνήσεις της Φιόνα Απλ από την επίπονη και χαοτική της σχέση με τον Πολ Τόμας Άντερσον - cinemagazine.gr
18:26
17/3

Οι αναμνήσεις της Φιόνα Απλ από την επίπονη και χαοτική της σχέση με τον Πολ Τόμας Άντερσον

Η γνωστή τραγουδίστρια φιλοξενήθηκε στις σελίδες του New Yorker και θυμήθηκε περιστατικά από τη σχέση της με τον Άντερσον, όπως μια δύσκολη βραδιά που πέρασε μαζί του στο σπίτι του Κουέντιν Ταραντίνο. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η τραγουδίστρια Φιόνα Απλ φιλοξενήθηκε στις σελίδες του New Yorker με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της δίσκου «Fetch the Bolt Cutters» και στα πολλά που ανέφερε, θυμήθηκε τα χρόνια της σχέσης της με τον Πολ Τόμας Άντερσον. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1997, τη χρονιά που ο Άντερσον ξάφνιασε την κινηματογραφική κοινότητα με το «Boogie Nights» και τη τριετής τους σχέση περιγράφεται στο άρθρο από την Απλ ως «επίπονη και χαοτική». 

Και οι δυο έκαναν χρήση κοκαΐνης και ecstasy εκείνο το διάστημα, με την Απλ να θυμάται χαρακτηριστικά ένα βράδυ στο σπίτι του Κουέντιν Ταραντίνο, τον οποίο αποτέλεσε την αρχή για να σταματήσει την κοκαΐνη. Σύμφωνα με το άρθρο «η Απλ έκοψε την κοκαΐνη, μετά από μια αβάσταχτη βραδιά στο σπίτι του Ταραντίνο, ακούγοντας αυτόν και τον Άντερσον να καυχιούνται όλο το βράδυ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ίδια, όποιος εξαρτημένος κλειστεί σε μια αίθουσα με αυτούς τους δυο να έχουν παρει κοκαΐνη, δε θα θέλει να ξαναπάρει ποτέ. 

Η Απλ ανέφερε πως η σχέση τους ξεκίνησε όταν αυτός την ακολούθησε στη Χαβάη, όπως περίπου συμβαίνει και στην ταινία «Punch Drunk Love» που έκανε ο Άντερσον to 2002 και δείχνει τον Άνταμ Σάντλερ  να κάνει το μεγάλο βήμα πηγαίνοντας στη Χαβάη για να συναντήσει την Έμιλι Γουάτσον. Στα γεγονότα που υπογράμμισε, ανέφερε τη βραδιά των Όσκαρ του 1998 όταν ο Άντερσον έχασε από τους Ματ Ντέιμον και Μπεν Αφλεκ («Good Will Hunting»), με την ίδια να επιλέγει να μείνει με τον πατέρα της βλέποντας τον Άντερσον να πετά καρέκλες σε ένα άδειο δωμάτιο μετά το τέλος της τελετής. 

Σε πολλά σημεία της συνέντευξης η Απλ περιγράφει τον Άντερσον ως επικριτικό απεναντί της, ειδικότερα σε διάρκεια πάρτι όταν την κατηγορούσε ψιθυριστά, διατηρώντας καθαρή και γλυκειά εικόνα στις δημόσιες στιγμές. Ο New Yorker προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον σκηνοθέτη για να πάρει μια απάντηση για όλα αυτά, χωρίς ωστόσο να λάβει κάτι. 

Διαβάστε εδώ όλη τη συνέντευξη της Φιόνα Απλ. To βίντεο που ακολουθεί είναι από το τραγούδι της «Paper Bag» που κυκλοφόρησε το 2000 και σκηνοθετήθηκε από τον Άντερσον.