Η θεατρική «Fleabag» διατίθεται μέσω streaming για φιλανθρωπικο σκοπό - cinemagazine.gr
13:17
7/4

Η θεατρική «Fleabag» διατίθεται μέσω streaming για φιλανθρωπικο σκοπό

Με τα έσοδα να πηγαίνουν σε υπηρεσίες που έχουν επιστρατευτεί στη μάχη κατά του κορονοϊού, η Φίμπι Γουόλερ Μπριτζ διαθέτει έναντι χαμηλού τιμήματος τη μαγνητοσκοπημένη παράστασή της.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η τεχνολογία μας το είχε φέρει πριν μερικούς μήνες στην Αθήνα και τώρα το παρουσιάζει σε αρκετές χώρες του πλανήτη. Το πνευματικό παιδί της Φίμπι Γουόλερ Μπριτζ, η «Fleabag» είχε αρχίσει να προβάλλεται σε διάφορες χώρες του κόσμου μέσω live streaming το 2019 και τώρα η βιντεοσκοπημένη αυτή παράσταση διατίθεται στο κοινό μέσω streaming.

H παράσταση είναι ουσιαστικά ένας μονόλογος της δημιουργού της, ο οποίος ενέπνευσε την ομώνυμη και πολύ δημοφιλή τηλεοπτική σειρά. Η βιντεοσκόπησή της έγινε στο London Wyndham's Theatre την περσινή χρονιά και πλέον θα αρχίσει να διατίθεται από διάφορες υπηρεσίες, όπως το on demand σκέλος του Soho Theatre, που έχει πάρει φωτιά πλέον αυτό τον καιρό. Το Amazon Prime ανέλαβε τη διανομή του θεατρικού αρχικά για τις ΗΠΑ ενώ είναι πιθανό να το ανοίξει και για άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας. 

Το κόστος στην Αγγλία είναι 4 λίρες και θα είναι αντίστοιχο και στις υπόλοιπες χώρες με τα έσοδα να πηγαίνουν στους οργανισμούς The National Emergencies Trust, NHS Charities Together και Acting For Others, λόγω της αυξημένης ανάγκης τους για πόρους την περίοδο αυτή. Η Φίμπι Γούολερ Μπριτζ δήλωσε: «Ελπίζω αυτή η βιντεοσκοπημένη παράσταση να βοηθήσει ώστε να μαζευτούν χρήματα και την ίδια στιγμή να προσφέρει ψυχαγωνία σε αυτές τις δύσκολες ημέρες απομόνωσης .Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες που είχαν δικαιώματα από τα έσοδά της και δέχτηκαν αυτή την πρόταση για κάτι τόσο σημαντικό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους θα δώσουν χρήματα. Τώρα μπορείτε να πάτε στο κρεβάτι με τη Fleabag. Είναι για φιλανθρωπικό σκοπό.»