Τα νέα επεισόδια «Game of Thrones» είναι 6 ταινίες - cinemagazine.gr
9:07
9/1

Τα νέα επεισόδια «Game of Thrones» είναι 6 ταινίες

One last time. Τον Απρίλιο ετοιμαστείτε για την τελευταία παρτίδα «Game of Thrones».

Από τον Πάνο Γκένα

Μετά από 1,5 χρόνο απουσιάς (ο προηγούμενος κύκλος προβλήθηκε το καλοκαίρι του 2017), το «Game of Thrones» επιστρέφει με τον τελευταίο κύκλο τον Απρίλιο και η ανυπομονησία, τα σπόιλερς και οι εικασίες για το φινάλε της σειράς θα είναι το hot topic τις επόμενες εβδομάδες. Λάδι στη φωτιά κατάφερε να ρίξει και ο CEO του συνδρομητικού καναλιού HBO Ρίτσαρντ Πλέπλερ, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Variety σχολίασε πως τα επεισόδια της όγδοης σεζόν έχουν την αίσθηση έξι ταινιών. 

«Είναι θεαματικό. Οι άνθρωποι έφτιαξαν ουσιαστικά έξι ταινίες. Η αντίδραση που είχα βλέποντάς τα ήταν πως παρακολουθώ ταινία. Γνώριζαν πως ο πήχης είναι ψηλά και τον ξεπέρασαν. Τα έχω ήδη δει δυο φορές χωρίς την προσθήκη των ψηφιακών εφέ και αισθάνθηκα δέος. Όλοι θα εκπλαγείτε από τη μαγική αφήγηση, τη μαγική παραγωγή», δήλωσε ο Πλέπλερ.

Η επερχόμενη, όγδοη και τελευταία σεζόν καθιστά το «Game of Thrones» την πιο ακριβή τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών, με κάθε επεισόδιο να κοστίζει 15 εκατομμύρια δολάρια. Συγκριτικά, η πρώτη σεζόν 10 επεισοδίων  είχε κοστίσει συνολικά 50-60 εκατομμύρια $, με τον πιλότο να είχε μπάτζετ 10 εκατ. και τα υπόλοιπα επεισόδια ένα μέσο κόστος 6 εκατομμυρίων το καθένα. Ο συνολικός πρϋπολογισμός μπορεί να εκτοξεύθηκε από τη στιγμή που το φινάλε φιλοξενεί τη μεγαλύτερη σκηνή μάχης της σειράς, που ολοκληρώθηκε μετά από 55 ημέρες γυρισμάτων. Το νούμερο είναι αρκετό για να πυροδοτήσει τη φαντασία, μιας και οι δύο προηγούμενες, δύσκολες, μα ανταποδοτικές σε θέαμα σκηνές μαχών της σειράς, είχαν κρατήσει 25 μέρες («The Battle of the Bastards») και 23 μέρες («The Spoils of War») παραγωγής.

Τι θα συμβεί λοιπόν στα τελευταία επεισόδια GoT; Φήμες θέλουν τους παραγωγούς να έχουν γυρίσει πολλά και διαφορετικά φινάλε προκειμένου να αποφευχθούν οριστικά οι διαρροές που θα αποκαλύψουν το φινάλε της σειράς νωρίτερα. Το ίδιο είχε συμβεί και για το περίφημο επεισόδιο του «Ντάλας» με τίτλο "Who Shot J.R.?" αλλά και για τα «Breaking Bad» και «Sopranos». Η διαφορά εδώ είναι πως το καστ δεν θα μάθει πιο είναι το πραγματικό, μέχρι να μεταδοθεί στον αέρα! Από την άλλη ο Κιτ Χάρινγκτον και ο Πίτερ Ντίνκλατζ έχουν κάνει δηλώσεις, όπως «Δεν είναι σίγουρο πως θα σας αρέσει» και «Ο θάνατος είναι μία μεγαλειώδης έξοδος» αντίστοιχα. Σε λίγους μήνες θα τα ξέρουμε όλα, Τζον Σνόου!

Δείτε παρακάτω το teaser trailer των σειρών του ΗΒΟ που αποκαλύπτει νέες εικόνες από τα «Game of Thrones», «Big Litlle Lies» και «Watchmen».