«Δεν ξανάγινε»: To «Game of Thrones» ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της πιο επικής μάχης του - cinemagazine.gr
9:53
10/4

«Δεν ξανάγινε»: To «Game of Thrones» ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της πιο επικής μάχης του

Η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά του ΗΒΟ ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη σκηνή μάχης του, μετά από 55 μέρες γυρισμάτων.

Από τον Πάνο Γκένα

Στην περίπτωση που είχατε χορτάσει από επικές μάχες, η όγδοη σεζόν του «Game of Thrones» θα σας θυμίσει πως η συγκεκριμένη σειρά του ΗΒΟ κατάφερε να χωρέσει το μεγάλο θέαμα στις διαστάσεις της μικρής οθόνης.

Σε σχέση με τις (ήδη) επικές στιγμές που έχει χαρίσει στο κοινό του, το fansite Watchers on the Wall, ένα έμπιστο και γεμάτο σπόιλερς fan site κάνει αναφορά πως το ΗΒΟ ολοκλήρωσε την παραγωγή μίας μεγάλης σκηνής μάχης που κράτησε 55 μέρες. Το νούμερο είναι αρκετό για να πυροδοτήσει τη φαντασία, μιας και οι δύο προηγούμενες, δύσκολες, μα ανταποδοτικές σε θέαμα σκηνές μαχών της σειράς, είχαν κρατήσει 25 μέρες («The Battle of the Bastards») και 23 μέρες («The Spoils of War») παραγωγής.

Σύμφωνα με το fan site, η παραγωγή χρειάστηκε περισσότερους από 400 βοηθητικούς ηθοποιούς και τα γυρίσματα έγιναν σε διαφορετικές τοποθεσίες. Ο βοηθός σκηνοθέτης Τζόναθαν Κουίνλαν ανέβασε (αλλά στη συνέχεια αφαίρεσε) μία φωτογραφία στο Instagram με ένα σημέιωμα των παραγωγών που ευχαριστούσαν όλο το συνεργείο για τη σκληρή δουλειά.

«Αυτό είναι για τους Night Dragons. Που άντεξαν 55 σερί νύχτες. Που άντεξαν το κρύο, το χιόνι, τη βροχή, τη λάσπη, τις κοπριές από τα πρόβατα στο Τουμ και τους ανέμους στο Μαγκεραμορν.

Όταν δεκάδες εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο δουν το συγκεκριμένο επεισόδιο σε ένα χρόνο από τώρα, δεν θα φαντάζονται πόσο σκληρά εργαστήκατε. Δεν θα τους νοιάζει πόσο κουρασμένοι ήσασταν ή πόσο δύσκολο ήταν να κάνετε τη δουλειά σας σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν.

Αυτό που θα καταλάβουν είναι όμως πως παρακολουθούν κάτι που δεν ξανάγινε. Κι αυτό εξαιτίας σας.

Ευχαριστούμε,
The Producer Types»

Ποιους αφορά αυτή η μάχη; Και κάτι ακόμα...ποιες θα είναι οι απώλειες; Το σίγουρο είναι πως ο τελευταίος κύκλος της σειράς φαίνεται πως θα είναι όντως η ακριβότερη τηλεοπτική (μέχρι στιγμής) παραγωγή όλων των εποχών, όπως είχαν δηλώσει οι υπεύθυνοι του ΗΒΟ.