Άφθαρτοι και διχασμένοι! Το «Glass» του Σιάμαλαν φέρνει τους σούπερ-ήρωες στον αληθινό κόσμο - cinemagazine.gr
9:22
11/12

Άφθαρτοι και διχασμένοι! Το «Glass» του Σιάμαλαν φέρνει τους σούπερ-ήρωες στον αληθινό κόσμο

Το εναλλακτικό κόμικ σύμπαν του Μ. Ν. Σιάμαλαν επιστρέφει μαζί με τους Μπρους Γουίλις, Σάμιουελ Τζάκσον και Τζέιμς Μακαβόι, στην ταινία που ενώνει τον «Άφθαρτο» με τον «Διχασμένο».

Από τον Πάνο Γκένα

Στο «Glass» ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν φέρνει μαζί δυο από τους πιο αναγνωρισμένους χαρακτήρες της φιλμογραφίας του, τον «Άφθαρτο» από το 2000 και τον «Διχασμένο» από το 2016. Η περίφημη ένωση των δυο παραπάνω ταινιών κρατήθηκε ως μυστικό μέχρι την πρεμιέρα του «Διχασμένου» και άντεξε λίγες μόλις ημέρες λόγω της ιντερνετικής φρενίτιδας. Σε αυτό βοήθησε βέβαια και η σχεδόν άμεση ανακοίνωση της ταινίας «Glass» από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, που ουσιαστικά αποκάλυπτε και στους τελευταίους τα όσα συνέβησαν στον «Διχασμένο», συστήνοντας ένα πιο ατμοσφαιρικό, κόμικ σύμπαν, πολύ διαφορετικό από το περιβάλλον της Marvel ή της DC.

Το «Glass» ενώνει τον απρόθυμο ήρωα του Μπρους Γουίλις με το υπερφυσικό Κτήνος του Μακαβόι, ενώ παράλληλα ο Πράις ενδεχομένως να είναι ο σκιερός ενορχηστρωτής μιας διαμάχης που κρύβει μυστικά για τους δύο άντρες. Ο Σιάμαλαν χαρακτήρισε το φιλμ ως αυτό που «επιτέλους ενώνει το είδος των κόμικ με αυτό του θρίλερ».

Στην ταινία η σπουδαία καρατερίστα Σάρα Πόλσον υποδύεται μία ψυχίατρο που ειδικεύεται στα άτομα που πιστεύουν πως έχουν υπερφυσικές δυνάμεις. Φυσικά και έχει υπό την εποπτεία της τρεις ενδιαφέρουσες προσωπικότητες - τους αντίστοιχους χαρακτήρες των Μπρους Γουίλις, Σάμιουελ Τζάκσον και Τζέιμς ΜακΑβόι. Η ατάκα του κου Glass έχει μείνει ήδη χαρακτηριστηκή από το πρώτο τρέιλερ: «Περίμενα τη στιγμή που όλοι θα μάθουν ότι όντως υπάρχουμε».

Πέρα από τον χαρακτήρα της Πόλσον, ο Σιάμαλαν προσπάθησε να βασιστεί σε υπάρχοντες χαρακτήρες κι όχι να δημιουργήσει καινούριους. Έτσι το πρωταγωνιστικό τρίο πλαισιώνουν ο Σπένσερ Τριτ Κλαρκ, παιδί τότε - 30άρης τώρα, στο ρόλο του γιου του Μπρους Γουίλις και η Σαρλέιν Γούνταρντ στο ρόλο της μητέρας του Ελάιζα. Βασικό ρόλο θα έχει επίσης και η Άνια Τέιλορ-Τζόι, πρωταγωνίστρια στον «Διχασμένο».

Πέρα από το όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού για τις κόμικ διασκευές, το πράσινο φως στο σίκουελ δόθηκε με δεδομένη την επιτυχία των προηγούμενων ταινιών. Ο «Άφθαρτος», ταινία που ακολούθησε την υπερεπιτυχημένη «Έκτη Αίσθηση», απέφερε κέρδος 248 εκατομμυρίων δολαρίων, με τους φαν της ταινίας να ζητούν από τότε συνέχεια, ενώ ο «Διχασμένος» έβγαλε 278 εκατομμύρια $ στο παγκόσμιο box office, με προϋπολογισμό μόλις 9. 

Το «Glass» αναμένεται 17 Ιανουαρίου 2019 στους κινηματογράφους από τη Feelgood.