Five Films 4 Freedom: Το «Χρυσόψαρο» του Γιώργου Αγγελόπουλου επιλέχθηκε στο BFI Flare! - cinemagazine.gr
13:37
22/3

Five Films 4 Freedom: Το «Χρυσόψαρο» του Γιώργου Αγγελόπουλου επιλέχθηκε στο BFI Flare!

Το British Council σε συνεργασία με το British Film Institute επέλεξε το «Χρυσόψαρο» να είναι μία από τις 5 ταινίες του κινήματος #fivefilms4freedom. Δείτε την ταινία online μέχρι την 1 Απριλίου.

To BFI Flare, το μεγαλύτερο LGBTQ φεστιβάλ της Ευρώπης, επέλεξε τη μικρού μήκους ταινία «Χρυσόψαρο» του Γιώργου Αγγελόπουλου στο πρόγραμμα #fivefilms4freedom. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια με όλο και μεγαλύτερη επιτυχία και για πρώτη φορά επιλέγεται ελληνική ταινία. Με το #fivefilms4freedom, πέντε μικρού μήκους προβάλλονται και προωθούνται για 12 μέρες online σε πάνω από 200 χώρες, μεταξύ των οποίων και κάποιες στις οποίες το να είσαι γκέι τιμωρείται με θανατική ποινή.

Το British Council, σε συνεργασία με το British Film Institute, επέλεξε το Χρυσόψαρο» (Goldfish), στην οποία πρωταγωνιστεί ο Μιχάλης Οικονόμου, να είναι μία από τις 5 ταινίες του κινήματος #fivefilms4freedom, κι εσείς έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε την ταινία στο λινκ παρακάτω.

Στην Ελλάδα το Χρυσόψαρο» έκανε πρεμιέρα τον Δεκέμβρη στο Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, όπου απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους από την Επιτροπή των Παιδιών. «Το να συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα, σε παιδικό φεστιβάλ, είναι εκτός από απίστευτο και πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον της χώρας σε τέτοια ζητήματα», δήλωσε σχετικά ο Γιώργος Αγγελόπουλος, σκηνοθέτης της ταινίας.

Το σενάριο της ταινίας είχε προκριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς, όπως της Ελληνικής Ακαδημίας Κιν/φου και τελικά διακρίθηκε με χρηματοδότηση στο Μικροφιλμ της ΕΡΤ. «Πραγματοποιήθηκε με πολύ μικρό budget, τρομερές δυσκολίες και αρνητισμό για το θέμα που πραγματεύεται, αλλά το αποτέλεσμα κάνει εμένα και την ομάδα μου πολύ περήφανους», συμπληρώνει ο σκηνοθέτης.

Από 21 Μαρτίου ως και 1 Απριλίου η ταινία θα βρίσκεται online. Δείτε το «Χρυσόψαρο», αλλά και μία συνέντευξη του Γιώργου Αγγελόπουλου παρακάτω, και παρακολουθήστε τις υπόλοιπες ταινίες του προγράμματος εδώ.