Μα ποιος είναι τελικά ο «Πράσινος Ιππότης»; - cinemagazine.gr
9:52
7/5

Μα ποιος είναι τελικά ο «Πράσινος Ιππότης»;

Ο μύθος του Σερ Γκαουέιν και του Πράσινου Ιππότη, φέρνει τον Ντέιβιντ Λόουερι και τον Ντεβ Πατέλ σε αρθούρεια μονοπάτια και σινεμά ηρωικής φαντασίας. Σύντομα σ' ένα σινεμά κοντά μας. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο «Πράσινος Ιππότης» ξεκουράζεται -άθελά του- στα ράφια της Α24 εδώ και αρκετό καιρό λόγω της πανδημίας, πλησιάζει όμως ο καιρός που θα ευχαριστήσουμε την πολύτιμη εταιρεία που δεν τον χαράμισε στον ανεμοστρόβιλο του streaming κρατώντας τον για το φυσικό του περιβάλλον. Η ταινία είναι προγραμματισμένη για το εξωτερικό αργότερα το καλοκαίρι.

Η νέα είδηση είναι η κυκλοφορία αυτού του απολαυστικού τρίλεπτου βίντεο, με την ρωμαλέα αφήγηση του Ραλφ Άινσον, που επιχειρεί έναν σύντομο προφορικό οδηγό στον κόσμο του Πράσινου Ιππότη. Την ιστορία που ο μέγας Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν χαρακτήρισε «ένα πολύχρωμο παράθυρο μέσα από το οποίο βλέπεις στον Μεσαίωνα».

Στο βίντεο οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν περίπου όσα λέμε παρακάτω για τον κόσμο των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης, άλλωστε τα τρία λεπτά είναι ιντερνετικός χρόνος δεν μαθαίνει πραγματικά κάποιος κάτι σε τρία λεπτά, ωστόσο μια αχνή ιδέα για τον Ιππότη που θα υποδυθεί ο Ντεβ Πατέλ θα πάρετε. Και αν μη τι άλλο θα δημιουργήσει μια πρόσθετη αναμονή για το τι θα έχει καταφέρει ο Λόουερι (αγαπημένος και των Νυχτών Πρεμιέρας, μην τον ξεχνάμε) που έχει υποσχεθεί ένα οπτικό συμπόσιο ευφάνταστων εφφέ.

Σύμφωνα με τον μύθο, ένας παράξενος, γιγάντιος Πράσινος Ιππότης παρουσιάστηκε στους Ιππότες του Αρθούρου προκαλώντας τους σε μια ιδιαίτερη μονομαχία. Όποιος ήθελε είχε δικαίωμα να του καταφέρει το πιο σκληρό του χτύπημα, με την προϋπόθεση ότι θα δεχόταν εν συνεχεία την απάντηση του Πράσινου Ιππότη έναν χρόνο και μια μέρα αργότερα. Ο Σερ Γκαουέιν, ο νεαρότερος των Ιπποτών και (εντελώς ξεροκέφαλος) ανηψιός του Αρθούρου, αποδέχεται επιπόλαια την πρόκληση. Σκεπτόμενος ότι ένα γερό χτύπημα στο κεφάλι του Πράσινου Ιππότη θα έκανε τη δουλειά ευκολότερη, επιτίθεται και αποκεφαλίζει τον γιγάντιο άγνωστο. Το πρόβλημα ξεκινά όταν ο αποκεφαλισμένος, ήρεμα κι ωραία, μαζεύει το κεφάλι του από κάτω και το ξανατοποθετεί στον κορμό του. Αναμείνατε «βλέμμα Ντεβ Πατέλ» στην συνειδητοποίηση. 

Η ταινία έρχεται από την Α24, δεν θα είναι σκέτο arthouse, αν κάποιος φοβήθηκε, αλλά θα περιέχει και το μερίδιο της σε ειδικά οπτικά εφφέ φαντασίας, ο Λόουερι δούλεψε με την WETA για τις ψηφιακές ενισχύσεις. Όπως και να έχει, το βλέμμα στον μύθο του Αρθούρου από τον σκηνοθέτη του «Pete's Dragon», του «Ο Κύριος και το Όπλο» και του «Ghost Story» δεν θα είναι σύνηθες κι αυτό σε συνδυασμό με την παρουσία του Πατέλ κάνει το εγχείρημα αναμενόμενο.

Η εταιρεία δεν βιάζεται για την κυκλοφορία της ταινίας, φρόντισε να ενημερώσει πάντως πως η επιτροπή καταλληλότητας της χώρας της επέστρεψε ένα κεφαλαίο R, χαρακτηρίζοντάς την «ακατάλληλη για κάτω των 17 λόγω βίας και γυμνού», graphic nudity ήταν η ακριβής περιγραφή στα αγγλικά που συνήθως χαρακτηρίζει τις ταινίες που έχουν full frontal ανδρικό γυμνό.

Δείτο πάρακάτω teaser και αφίσα της ταινίας στην οποία θα συμμετέχουν επίσης οι Αλίσια Βικάντερ, ο Σον Χάρις και ο Τζόελ Έτζερτον. Covid-επιτρέποντος η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες 9 Σεπτεμβρίου 2021.