Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο έκανε τη συμφωνία της ζωής του με τη Fox Searchlight - cinemagazine.gr
13:07
4/4

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο έκανε τη συμφωνία της ζωής του με τη Fox Searchlight

Το στούντιο προχωρά στη δημιουργία μιας ομάδας που θα είναι υπεύθυνη για παραγωγή ταινιών τρόμου και φαντασίας, με τον μεξικανό σκηνοθέτη να ηγείται αυτής της προσπάθειας. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία εξαγοράς της Fox από την Disney, η οποία πάντως θα πάρει καιρό για να ολοκληρωθεί λόγω και των δεκάδων θυγατρικών που εμπεριέχονται σε αυτήν, πολλοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον της Fox Searchlight. Το τμήμα της Fox που συχνά έπαιρνε τίτλους από το Sundance ή επιδίωκαν να συνεργαστούν μαζί του σκηνοθέτες που ευελπιστούσαν σε περισσότερη ανοχή και δημιουργική ελευθερία, ίσως να μην συμπεριλαμβάνονταν στα σχέδια της Disney, όμως απ΄ότι φαίνεται επρόκειτο για μια φοβία που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Οι επικεφαλείς της Fox Searchlight πέρα από διάφορα project που παρουσιάζουν τον τελευταίο καιρό και υποδηλώνουν πως η ζωή συνεχίζεται στο στούντιο, ανακοίνωσαν χθες μια μεγάλη συνεργασία με τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, λίγο μετά τον θρίαμβό του στα φετινά Όσκαρ, με τη «Μορφή του Νερού» να γυρίζεται κάτω από τη στέγη της Fox. Συγκεκριμένα, το στούντιο υπέγραψε μια μακρόχρονη συνεργασία με τον Ντελ Τόρο, ο οποίος θα έχει την ελευθερία για την παραγωγή και το σενάριο διάφορων projects, ενώ σίγουρα θα σκηνοθετήσει και κάποιο ή κάποια από αυτά. Η συνεργασία έγινε στο πλαίσιο ενός νέου label που ετοιμάζει το στούντιο και το οποίο θα παράγει αποκλειστικά ταινίες τρόμου και φαντασίας, με τον μεξικανό σκηνοθέτη να έχει τον ηγετικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια. 

Ο Ντελ Τόρο δήλωσε: «Για πολύ καιρό, ήλπιζα να βρω ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορέσω να βοηθήσω νέες φωνές, παράγοντας και διανέμοντας έξυπνες και εφευρετικές ταινίες είδους, όπως και να φτιάξω τις δικές μου. Στην Fox Searchlight ένα αληθινό σπίτι για τέτοιες παραγωγές, σε μια συνεργασία που βασίζεται στη σκληρή δουλειά, την αλληλοκατανόηση και, πάνω απ'όλα, την πίστη. Μετά την υπέροχη εμπειρία που είχα στην Fox Searchlight με τη "Μορφή του Νερού", είμαι ευγνώμων που θα έχω την ευκαιρία να συνεχίσω αυτή την σχέση. Ευχαριστώ πολύ τους υπεύθυνους του στούντιο για την εμπιστοσύνη τους και για ότι με διάλεξαν για αυτή την περιπέτεια.»

Το πρώτο φιλμ του νέου αυτού label θα είναι το «Antlers» του Σκοτ Κούπερ («Hostiles», «Black Mass»), μια ιστορία ενός δασκάλου δημοτικού σχολείου που στρέφει την προσοχή του σε έναν απομονωμένο μαθητή, ανακαλύπτοντας πως κρύβει ένα μεγάλο οικογενειακό μυστικό. Ο Ντελ Τόρο εκτελεί εδώ χρέη παραγωγού.