Η αιώνια επιστροφή του «Σκαθαροζούμη» πλησιάζει - cinemagazine.gr
13:45
16/10

Η αιώνια επιστροφή του «Σκαθαροζούμη» πλησιάζει

Η Warner προσέλαβε νέο σεναριογράφο και οι Μπέρτον-Κίτον δηλώνουν έτοιμοι αν μείνουν ικανοποιημένοι.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το 2011, η Warner ξεκίνησε να δουλεύει το σίκουελ του «Σκαθαροζούμη», προσλαμβάνοντας δύο σεναριογράφους που θα έγραφαν μια νέα ιστορία για τον ήρωα του Τιμ Μπέρτον που θα συνέχιζε την ταινία του 1988. Στο άκουσμα αυτής της είδησης, οι Μπέρτον και Κίτον δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την ιδέα, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν η ιστορία τους ικανοποιούσε θα συμμετείχαν.

Το σενάριο έμεινε στο στάδιο «in development» για χρόνια χωρίς να υπάρχουν ανακοινώσεις ή νέα ενώ ο Κίτον σε μια συνέντευξη πέρυσι είχε πει πως ενώ όντως του άρεσε ιδέα, πιστεύει πως το σίκουελ δε θα γίνει ποτέ. Η Warner πάντως φαίνεται να δίνει άλλη μια ευκαιρία στο ταλαιπωρημένο project, αφού προσέλαβε τον σεναριογράφο Μάικ Βουκαντίνοβιτς («Rememory») για να ξαναγράψει από την αρχή το περιβόητο «Beetlejuice 2». 

Σύμφωνα με το Deadline που πρωτοέγραψε το ρεπορτάζ, οι Μπέρτον,Κίτον και Ράιντερ εξακολουθουν να ενδιαφέρονται και γενικώς δεν άλλαξε κάτι στις προθέσεις τους όλα αυτά τα χρόνια. Οι 2 πρώτοι άλλωστε συνεργάζονται αυτό τον καιρό για την live-action εκδοχή του «Dumbo» και θα ήθελαν να ξανασυνεργαστούν με κάτι που τους θυμίζει το παρελθόν τους. Ισχύει πάλι το ίδιο, αν η ιστορία ικανοποιήσει εμπλεκόμενους και στούντιο, μπορεί επιτέλους αυτό σίκουελ να γίνει πραγματικότητα.